Rijeka u lovu na novi trobod

Rijeka u lovu na novi trobod

Nakon uspješno apsolvirane kup utakmice, 11. prvenstveno kolo vodi Rijeku u Koprivnicu. U subotu od 19 sati Rijeka će snage odmjeriti s domaćinom Slaven Belupom. Rijeka ulazi u utakmicu s 18 bodova i drugog mjesta s dva boda manje od vodećeg Dinama i bod više od trećeplasiranog Hajduka, dok se Slaven Belupo nalazi u sredini ljestvice dijeleći 6. – 8. mjesto s Interom i Istrom s osvojenih 11 bodova iz 10 utakmica.

Rijeku smatramo favoritom na svim domaćim utakmicama i većini gostujućih, uključujući Koprivnicu, ali ne treba očekivati lagan posao. Zvuči nevjerojatno da su posljednje 4 međusobne utakmice okončane neriješenim rezultatom. Nadamo se da će nam igrači podariti (treću uzastopnu) gostujuću pobjedu koja će po našem statističaru Vladu Vivodi biti ukupno 1000. pobjeda HNK Rijeke od osnivanja 1946. godine, a ako do toga dođu bez primljenog pogotka, novi rekord se smiješi i golmanu Vargiću koji za sada uspješno zaključava vrata svojeg gola napadačima suparničkih momčadi. Naime, trenutno je na 605 minuta bez primljenog pogotka i samo 18 minuta utakmice u Koprivnici ga dijeli od novog rekorda. Dosadašnji rekord Rijeke u HNL-u bez primljenog pogotka drži Mladen Žgranjer, koji u sezoni 1993.-94. pogodak nije primio 622 minute. Zlobnici će reći da od povratka Mate Maleša u momčad vratar Vargić ima toliko posla da se može slobodno maknuti s gola i uputiti prema tribini naših navijača u potrazi za hladnim pićem.

Slaven Belupo se u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazao kao jako poželjan gost, ali je zasad neporažen na domaćem terenu. U pet domaćih utakmica ostvario je dvije pobjede i čak tri remija što je učinak identičan Rijeci, na domaćim i gostujućim utakmicama. Nitko od igrača u obje momčadi nije suspendiran. Močinić, Maleš i Balaj imaju po dva akumulirana žuta kartona i eventualni treći bi značio “hlađenje” u idućem kolu kada Zagreb stiže na Rujevicu.

Za očekivati je kako će Močinić i Maleš početi utakmicu jer su dobili poštedu u ovotjednoj kup utakmici. Ostaje za vidjeti koje promjene će napraviti Kek u odnosu na prošlotjednu prvenstvenu utakmicu na Rujevici protiv Intera. Dvojbi je nekoliko: hoće li kup utakmica i dva postignuta gola pomoći Samardžiću u Koprivnici, ili Kek ostaje pri tandemu Lešković – Mitrović? Za koga će se Kek odlučiti na lijevom boku? Vešoviću koji je bio dosadašnje rješenje ili Zuti kojeg je vidio na djelu u Beletincu? Hoće li Moises krenuti od prve minute ili je za njegovu spremu ipak bolja opcija ući u drugom dijelu? Tko će igrati na desnom krilu? Mogu li se nametnuti Sharbini i Jugović za određenu minutažu?

Ne zaboravite odigrati HoćuRi manager i dati svoju prognozu.

Trener Slavena Željko Kopić  prošle godine radio je u Zagrebu i stvorio dopadljivu igru. Prošli dvoboj su Rijeka i Slaven odigrali 19.7. na Kantridi, kada su odigrali 3-3. Rijeka je na otvaranju prvenstva primila 7 golova u 4 susreta, ali se u međuvremenu stabilizirala obrana. Biti će zanimljivo vidjeti hoće li Slaven kopirati Interovu (uspješnu!) taktiku potpunog zatvaranja, bez ikakvih ambicija igre, ili će Kopić ostati vjeran svojim trenerskim postulatima i pokušati se nadigravati s kvalitetnijim suparnikom i kroz posjed kontrolirati stanje na terenu?

Pitanja, zanimljivosti i mogućih rekorda je dovoljno da pratite Rijeku u Koprivnici ili barem preko malih ekrana ove subote od 19 sati.

Očekivani sastavi

NK SLAVEN BELUPO: Rožman, Gregurina, Purić, Brlek, Crepulja, Ozobić, Ejupi, Paracki, Savić, Štiglec.

HNK RIJEKA: Vargić – Ristovski, Lešković, Mitrović, Vešović – Maleš, Močinić, Moises – Bezjak, Tomasov, Balaj.

 

 

 

Komentari

komentari

D. Peranić

D. Peranić

David Peranić je UEFA B licencirani trener, te ima višegodišnje iskustvo treniranja mlađih uzrasta.


Related Articles

TV nogomet

Posljednjih desetak ali i više godina smo svjedoci sve veće popularizacije nogometa što se tiče marketinga, prisutnosti na “malim ekranima”

Uz Primorje, do pobjede!

U svečanom predblagdanskom okruženju VK Primorje EB, kao prvoplasirana momčad regularnog dijela Triglav Jadranske Vaterpolo Lige (JVL), biti će domaćin

Ocjene na polugodištu

U protekla dva tjedna čak 38 forumaša HoćuRi foruma dalo je svoje ocjene polusezone. Ocjenjivani su igrači, trener, uprava, suđenje,