Bijeli lako preko Filijale

by D. Peranić | 29/11/2016 18:25

Lokomotiva – Rijeka 1:3 (0:3)

Zagreb – Stadion NK Zagreb. Utakmica četvrtfinala Kupa Hrvatske. Gledatelja: 320.

Suci: Marko Matoc (Zaprešić), Jerko Crnčić (Vrbovec), Goran Loparac (Sladojevci) i Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina). Delegat: Marko Ilijašev (Beli Manastir). Kontrolor suđenja: Predrag Borovec (Višnjevac).

Strijelci: 21’ 0:1 Maleš, 38’ 0:2 Ristovski, 42’ 0:3 Gorgon (11m), 79’ 1:3 Cekici.

Žuti kartoni: Capan, Zagorac, Cekici (Lokomotiva), Matei, Handžić (Rijeka).

NK LOKOMOTIVA: Zagorac – Rožman, Kolinger, Rrahmani, Kolinger – Capan (63′ Čorić), Halilović, Ivanušec, Majer (45′ Cekici), Grezda – Doležal (45′ Antunović)

HNK RIJEKA: Prskalo – Zuta, Mitrović, Elez, Ristovski – Maleš, Bradarić – Vešović (68′ Martić), Mišić, Matei (45′ Čanađija) – Gorgon (75′ Handžić)

Hladno vrijeme i radni dan bi utjecali na posjetu i kod kluba koji ima navijače, a danas je kod “Lokosa” bilo standardnih, niti dvjesto ljudi, od čega su veća polovica bili gostujući simpatizeri i navijači. Atmosfera gotovo kao da je stadion bio potpuno prazan.

Rijeka je od prve minute krenula u trenutno najjačem sastavu, te je lakoćom preuzela inicijativu, te se nametnula posjedom i kontrolom sredine terena. Lokomotiva je u defanzivnom bloku čekala priliku iz kontranapada. Početak utakmice je bio uspavanka, na prvu priliku se čekalo do 20. minute. Iz prve prilike na utakmici Maleš je postigao gol! S desne strane je ubacio Vešović, obrana Lokomotive je odbila loptu van šesnaesterca, te je Maleš natrčao i poklopio loptu u desni kut.

Lokomotiva je zaprijetila u 22. minuti, kada je iz nešto veće daljine na odbijenu loptu natrčao domaći igrač. Korner je stvorio velike poteškoće obrani Rijeke, lopta je kružila po petercu, bilo je nekoliko pokušaja igrača Lokomotive da ju uguraju u mrežu, ali se Rijeka krajnjim naporom obranila.

U 28’ je Vešović zagrijao publiku lijepo se oslobodivši čuvara i oštrim udarcem ljevicom koji je otišao tik iznad grede. U idućoj minuti je Matei nepotrebno dobio žuti karton radi prekršaja duboko u napadačkoj polovici.

Armada se dodatno pojačala na tribinama, te je nakon pola sata krenula pjesma. Dalo je to dodatni poticaj igračima na terenu. Ristovski je požrtvovno ispratio dugu loptu na desni bok, te iskoristio nespretnost Rrahmanija, koji ga je napucao u leđa. Smirio je loptu, vižljasto utrčao u šesnaesterac, te silovito zakucao loptu u prvi kut za 2:0.

U 42. minuti je Zagorac prisilio Matoca da poboljša reputaciju kralja jedanaesteraca. Izvrsnu loptu u prostor je dobio Matei, koji je pretrčao obranu, stigao prvi do lopte, gurnuo ju pored Zagorca koji ga je srušio za žuti karton i jedanaesterac. Gorgon je sigurno realizirao isti za 3:0. Čanađija je zamijenio Mateija.

Rijeka je na poluvrijeme otišla s identičnom prednošću kao u Rudešu. Dojam je kako je Rijeka došla do velike prednosti puno lakše od očekivanog. Ritam utakmice nije bio posebno visok, ali je i to bilo dovoljno za ugodan rezultat.

Lokomotiva je drugo poluvrijeme počela dvostrukom izmjenom. Antunović i Cekici su ušli umjesto Majera i Doležala. Drugo poluvrijeme krenulo uspavano, baš poput prvog. Rijeka je imala odličnu situaciju na početku kada je Zagorac obranio njegov pokušaj Rijeke iz kontre.

U 59′ Capan žuti radi žustre reakcije na dosuđeni faul. Pet minuta kasnije je Tokić zamijenio nervoznog kapetana, u igru je ušao Čorić. U 68’ je Vešovića zamijenio Martić. U 73′ je Cekici dobio žuti karton, a Handžić zamijenio Gorgona par mnuta kasnije.

U 79. minuti je Lokomotiva smanjila vodstvo Rijeke. Obrana Rijeke je na ubačaj izbacila loptu van šesnaesterca, Cekici se oslobodio čuvara i pucao. Lopta se odbila od Maleša i ušla u gol.

U 85. minuti se Martić našao u matnoj situaciji. Stoper Lokomotive je s centra prekratko dodao loptu prema Zagorcu, Martić je istrčao s loptom, ušao u šesnaesterac, kada se umjesto mirnog udarca ukazao iz pozadine Lokomotivin igrač i izbacio u korner. Handžić je u zadnjim sekundama utakmice isprovocirao žuti karton.

Drugo poluvrijeme je prošlo bez rezultatskih tenzija. Rijeka je kontrolirala igru i mirno privela utakmicu kraju. Ovom pobjedom Rijeka je postala prvi pollufinalist. Preostale ćemo saznati ustra nkon susreta Splita i Hajduka, Slaven Belupa i Osijeka, te Intera i Dinama. Polufinalni susreti se igraju u ožujke sljedeće godine, a u veljači će biti obavljen ždrijeb.

Komentari

komentari

Source URL: http://www.hocuri.com/13828-2/