Osnivanje udruge navijača Rijeke na Kiriji

Osnivanje udruge navijača Rijeke na Kiriji

Poziv na nova druženja u organizaciji Udruge navijača Rijeke “Vavik vjerna Kirija” dolazi nam sa istočnog bedema fanatika Rijeke. Prenosimo ga u cijelosti:

 

Udruga navijača “Vavik vjerna Kirija” u osnivanju nastavlja svoje aktivnosti i za vrijeme SP u Rusiji. Nakon uspješnog druženja u Crikvenici, u Beach baru “Figa” krajem svibnja, na kojemu je u udrugu učlanjen veliki broj navijača sa područja cijele Kirije u sljedeća dva tjedna planirane su tri nove akcije, a kulminacija svega je svečana skupština u četvrtak 28.6.2018. godine, sa početkom u 20:00, u novoj Gradskoj Vijećnici u Crikvenici.

Prva od tri akcije učlanjenja, a na kojoj će već učlanjeni članovi moći podignuti svoje članske iskaznice i majice, biti će u Beach baru “Figa” u Crikvenici, u subotu 16.6.2018. sa početkom u 19:00. Ova, kao i preostale dvije akcije učlanjenja, vezane su uz utakmice hrvatske reprezentacije na SP u Rusiji te je u sklopu akcija organizirano zajedničko gledanje utakmice prvog kola skupine D između Hrvatske i Nigerije. I ovo događanje imati će humanitarni karakter te nastavljamo akciju “Sve za našu djecu” u organizaciji udruge “Riječko srce” i Kanala Ri za slijepu i slabovidnu djecu. U sklopu te akcije biti će moguće donirati 70 kuna, a a za uzvrat se dobiva fotomonografija Marinka Lazzaricha i Nikole Kurtija, “HNK Rijeka prvak Hrvatske i osvajač Kupa”. Naši članovi kuhati će batudu, donacije od koje idu za rad udruge VVK.

Druga akcija učlanjenja je u Pivnici “Nill” u centru Novog Vinodolskog u kojoj će i navijači sa samog istoka Kirije, u svome mjestu, imati priliku učlaniti se u udrugu. Učlanjenje je vezano uz utakmicu drugog kola skupine D između Hrvatske i Argentine. Domaćin najavljuje gulaš (donacije od kojega idu za rad udruge VVK) i nagradne igre. Druženje počinje od 18:00 u četvrtak 21. lipnja. U zadnjem kolu skupine, u kojem se, 26. lipnja, u utorak, sastaju Hrvatska i Island, domaćin je Vinodolska općina, točnije Caffe bar “Frankopan” u mjestu Grižane-Belgrad. Domaćini najavljuju lovački gulaš (donacije od kojega idu za rad udruge VVK). Sve tri utakmice gledaju se na velikom platnu, a sve prati i već spomenuta humanitarna akcija.

Sve to samo je uvertira za fokalni događaj, svečanu skupštinu u četvrtak 28. lipnja sa početkom u 20:00 u novoj Gradskoj Vijećnici grada Crikvenice, Vinodolska ulica 1. Početak druženja je već u kasnim popodnevnim satima u Beach baru “Figa”, a isto se nastavlja na istom mjestu i nakon skupštine uz prigodni glazbeni program. Svečanu skupštinu uveličati će bivši igrači Rijeke sa područja Kirije, predstavnici HNK Rijeka sa igračima, nadamo se i predstavnici JLS na kojem djeluje udruga. Posebno nam je zadovoljstvo da će uvodni govor održati legenda riječkog novinarstva, zaljubljenik u Rijeku i Kiriju, Mišo Cvijanović. Posebna zahvala ide i ravnateljici Gradske knjižnice u Crivenici, Ireni Krmpotić u suradnji sa kojom pripremamo izložbu o proteklih 40-ak godina navijanja za Rijeku na području Kirije. U periodu prije i nakon skupštine biti će moguće i učlaniti se u HNK Rijeku.

Posebno nas veseli da smo, u dogovoru sa HNK Rijekom i KN Armada Rijeka našim članovima uspjeli omogućiti predbilježbe za kupovinu pretplata za narednu sezonu kod nas, na Kiriji. Sa HNK Rijekom je dogovoreno da 100 mjesta na sektoru I4 (istočna tribina) bude blokirano za naše članove. U slučaju da potražnja bude veća ostavljena je mogućnost za većim brojem mjesta. Sva mjesta su grupirana zajedno na tribini. Za one naše članove koji žele ići na sjevernu tribinu, sa KN Armada Rijeka dogovoreno je da predbilježbe za tu tribinu, sektore S2, S3 i S4 ide preko nas. Predbilježbe za kupovinu pretplata biti će na svim našim druženjima, ali i putem maila ([email protected]). Na taj način će se uštediti odlazak u Rijeku našim članovima, a grupiranost na jednom mjestu i ta vrsta zajedništva olakšati će i buduće odlaske na Rujevicu.  

I ovim putem pozivamo sve članove, kao i buduće članove udruge, navijače Rijeke, zaljubljenike u naš kraj, da nam se pridruže u novoj GRADSKOJ VIJEĆNICI GRADA CRIKVENICE NA SVEČANOJ SKUPŠTINI UDRUGE NAVIJAČA “VAVIK VJERNA KIRIJA”, u četvrtak, 28. lipnja 2018. godine, sa početkom u 20:00, kao i na druženje nakon skupštine u Beach baru “Figa”.

Komentari

komentari


Related Articles

Kup kao prilika za aplauz

Pred nama je prva utakmica polufinala hrvatskog nogometnog Kupa “Hrvoja Ćustića” protiv Osijeka. Da se radi o nekoj od prošlih

Bujol u izgradnji

Jučerašnjim susretom protiv danskog prvoligaša Aarhusa počeo je i onaj zadnji, možda i najbitniji dio priprema Rijeke, onaj portugalski. Susret prvog kola

Lokomotiva na raskrižju

Po rasporedu 13. kola Rijeka gostuje u Kranjčevićevoj ulici kod Lokomotive. To je prva od 4 utakmice u ciklusu prvenstva