Bez limita, uvijek kontra Splita!

Bez limita, uvijek kontra Splita!

Ako se jednom zaputite prašnjavim putem preko devet šuma i velike vode, pa ne skrenete na križanju lijevo, već pođete desno do velike stijene uz pomoć gorskih vila stići ćete daleko, daleko iza devet sela gdje se zvijezde kao ptice gnijezde, gdje su vuci vile i oni drumski razbojnici zvani hajduci. Stići ćete u pitoreskno naselje Grubine koje se nalazi u općini Podbablje nedaleko Imotskog. Kada obrišete znojno čelo i sjednete u hlad na klupu ispod guste krošnje stabla i zapodjenete razgovor sa susretljivim mještaninom ostat ćete frapirani jednim upravo senzacionalnim podatkom koji će vam on hvalisavo iznijeti. Naime, Grubine broje oko tisuću duša i nevjerojatnih dvjestotinjak automobila marke Mercedes. Dakle, svaki domaćin je u svoje dvorište ponosno i uznosito uparkirao “genšera“, “okana“, ili “repaša“ kako im od milja tepaju ti vrijedni, snalažljivi i okretni ljudi. Još kad vam mještanin kaže da su upravo odatle ponikli slavni poduzetnici braća Jozo i Slaven Žužul vašem čuđenju neće biti kraja. Sretno i berićetno ćete zaključiti da je vrijedilo “potegnuti“ toliki put. “Sto mu gromova i svih mi vukova Ontarija, pardon Podbablja“, preneraženo ćete uskliknuti.

“Slaven je bio nogometna nada i stvarno dobar nogometaš. I Jozo je igrao, ali nije bio toliko talentiran. Slaven je prestao igrati zbog ozljede noge, čak su ga i neki lovci na talente iz Dinama dolazili gledati kako igra.“, pričat će izrazito i s pravom ponosno gostoprimljivi mještanin.

Svu svoju ljubav naspram te prekrasne igre što je zovemo nogometom Slaven i Jozo su odlučili poentirati kupnjom kluba RNK Split iz istoimenog i obližnjeg im sela što se smjestilo na obali Jadranskog mora. Brinu se i skrbe o njemu poput majke što bdije uz svoju djecu.

Konzorcij splitske građevinske tvrtke Skladgradnje čiji su vlasnici Slaven i Jozo Žužul i austrijske tvrtke Swietelsky B.m.b.H dobio je ima nedugo na natječaju 23 milijuna kuna vrijedan posao sanacije stijena iznad Omiša. Nema sumnje da će dobar dio dobiti “skrenuti“ u RNK Split. Ljubav ne poznaje granice.

Momčad Splita se u prethodnom kolu prilično žilavo borila s vodećim Dinamom, ali su izgubili 1:0.

Na vratima Splita nalazi se Danijel Zagorac koji slovi kao specijalist za obranu kaznenih udaraca što će svakako biti veliki izazov za riječkog pucača s bijele točke ukoliko bude eventualno imao priliku izvesti penal i skinuti prokletstvo promašenih Rijekinih jedanasteraca ove sezone.
Danijel Zagorac će o svojim pokušajima obrane penala reći sljedeće: “Moraš napraviti sve da ometeš protivnika, da mu poremetiš koncentraciju. Svaki put vratar mora smisliti nešto novo. To je psihološki rat, nadmudrivanje, a mislim da sam tu jak. Taj psihološki rat usadio mi je trener vratara Tihomir Bulat, blago vrataru koji dođe u njegove ruke“.

Rukavica je bačena.

Inače, susret na Parku Mladeži u nedavnom 23. kolu protiv Zagreba pratio je i proslavljeni njemački reprezentativac Pierre Littbarski, koji radi kao skaut Wolfsburga. Stigao je u Split vidjeti stoperski dvojac Majstorović-Rrahmani. Dodatni je to izazov za napadačku liniju Riječana zato što bi voljeli da Pierre odustane od svoje nakane kupnje nakon što ih Gavranović, Balaj i Bezjak “probuše“ u srijedu. Ili tko drugi. Nećemo imati ništa protiv.

Obrana “bijelih“ s Kvarnera će pak morati pripaziti na Dražena Bagarića koji je najefikasniji strijelac splitskih “crvenih“ s osam postignutih zgoditaka u tekućoj sezoni HNL-a.

Jesenas je Rijeka slavila dva puta protiv Splita. U 7. kolu kada je Marin Tomasov bio dvostruki strijelac u Parku Mladeži u pobjedi 0:2 te na Rujevici u 16. kolu. Tada su “zabili“ Samardžić i Bezjak. Završilo je 2:1. Čast gostima spasio je Mršić.
Rijeka u Split dolazi na krilima subotnje pobjede protiv Hajduka. Neobično nas je razveselila krajnje ofenzivna postava zbog koje su “bili tići“ ostali pokislog perja u prvom poluvremenu.

Nesmotrenost Mate Maleša zbog zadobivenog drugog žutog kartona te isključenja umirila je goropadne napadačke ambicije, ali završilo je onako kako je završiti moralo. Samo pobjedom.

Ivan Močinić također glede“žutice“ neće biti prisutan u Splitu. Nameću se kao defenzivna vezna rješenja Bradarić i Brezovec. Živi bili, pa vidjeli!

U Parku Mladeži nema se što kalkulirati. Treba igrati samo na pobjedu!

Bez limita, uvijek kontra Splita!

Komentari

komentari


Related Articles

Gunđala i pozitivne misli

U mnogim rječnicima riječi “gunđalo” i “gunđanje” ni ne postoje. Ipak, ako bi išli opisivati što su to gunđala, mogli

VIDEO: Nadreality show

Završio je i posljednji čin trodnevnih zbivanja oko Jadranskog derbija. “Vojska” navijača Rijeke se bijelom lađom vratila u najdraži grad

Može li nakon Hajduka pasti i drugi Splitski klub!?

Nakon pobijede u, zaostaloj, utakmici protiv Hajduka odigrane u srijedu Rijeka će odmjeriti snage i s drugim Splitskim prvoligašem. Zlobnici