Budimo snaga što svijetli iz mraka, na putu Rijeke do nove titule prvaka!!!

by A. Hader | 15/07/2017 8:12

Rijeka utakmicom protiv Slaven Belupa kreće u obranu naslova prvaka Hrvatske. Sezona je to koja je u isti tren i najlakša i najteža za riječkog prvoligaša. Najlakša zato što je konačno skinut teret koji je pratio bijele u povijesti. Prvenstvo je konačno osvojeno i dugogodišnji san svih navijača konačno je skinut s dnevnog reda. Riječani sada spadaju u skupinu privilegiranih jer kako je poznato naslov prvaka dosada su osvajali tek Dinamo i Hajduk, te jednom Zagreb. Ono zbog čega bi sezona mogla biti najteža je upravo činjenica da Rijeka ne želi poput Zagreba plesati samo jedno ljeto. Naravno Rijeci ovo nije prvi trofej u povijesti i daleko od toga da se Zagreb zbog tog naslova može komparirati s Rijekom, no da bi dokazala da je prerasla prosječnost i postala vrhunski klub Rijeka treba potvrdu. A potvrda je ništa drugo nego borba za sam vrh i ove i svake sljedeće godine.

Rijeka u prvenstvo ulazi kao blagi favorit, barem ako je suditi po trenutnom kadru vodećeg kvarteta hrvatskog nogometa. Dinamovi problemi osim na kupi su i u upravljačkoj strukturi kluba. Hajduk gradi vrlo solidnu momčad koja ipak nije na razini riječke, a i Osijek je u zaletuno jo uvijek nedovoljno blizu za sam vrh. Činjenica da osim Franka i Bezjaka još nitko nije napustio bijelo jato ipak daje Riječanima blagu prednost pred konkurencijom. U svakom slučaju daleko je još kraj kolovoza i završetak prijelaznog roka. Zasigurno će još biti i dolazaka i odlazaka, a smjer će uvelike ovisiti o europskim utakmicama ova četiri kluba, te ulazak u prvenstvo. Dinamo se u europska natjecanja priključuje sljedeći tjedan dok su ostali hrvatski predstavnici startali i ostvarili vrlo dobre rezultate. Rijeka je saznala i protivnika koji je čeka u sljedećem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, naravno ako prođe The New Saintse. Poučeni onim što smo vidjeli u prvoj utakmici to ne bi trebalo predstavljati veći problem za bijele. Sljedeća stepenica trebao bi biti austrijski Red Bull Salzburg. Prava poslastica za navijače bijelih. Četiristotinjak kilometara daleki Salzburg pravi je mamac za navijače, pogotovo zbog činjenice da ni putem ne bi trebalo preteško pronaći dodatnu zabavu. U sam dvoboj Austrijanci ipak ne ulaze kao apsolutni favoriti. Prije bi se reklo da su šanse tu negdje ili tek blago naklonjene austrijskoj momčadi.

S tom spoznajom Riječani danas dočekuju Slaven Belupo. Momčad koja je često znala biti kost u grlu za bijele. No u sezoni koja je iza nas upravo u Koprivnici bijeli su ključnom pobjedom stavili obje ruke na bujol koji su kasnije potvrdili pobjedom protiv Cibalije. Susret je to u koji bijeli ulaze kao apsolutni favoriti i u kojem bi sve osim pobjede domaćina bila prvoklasna senzacija. Naravno i Koprivničanci dolaze sa svojim ambicijama i željama, no budu li Riječani na svom nivou pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Domaćini bi se na otvaranju prvenstva trebali predstaviti svojim navijačima u identičnom sastavu u kojim su otvorili sezonu na Rujevičkom travnjaku u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Naime Prskalo je još uvijek ozlijeđen, dok su svi ostali igrači na raspolaganju treneru bijelih koji je nedavno produžio ugovor na radost svih pristalica bijelih. Činjenica da su bijeli solidno otvorili sezonu te da su jednom nogom već zakoračili u sljedeću fazu natjecanja u Europi, kao i spoznaja da je iza bijelih još nekoliko dana uvježbavanja morala bi značiti da je momčad spremnija te da bi u narednom periodu trebala rasti i prikazati još bolju igru.

To će zasigurno razveseliti sve navijače bijelih koji bi prema najavama trebali ispuniti stadion. U klubu su zasigurno zadovoljni činjenicom da je prodano preko pet tisuća pretplata. A dodamo li toj brojci „slučajne prolaznike“, na utakmici se očekuje između pet i pol i šest tisuća gledatelja. Armada će na ovoj utakmici još uvijek boraviti na svom starom mjestu s obzirom da sjeverna tribina još uvijek nije gotova. Na igračima i navijačima je da nastave tamo gdje su stali. Rijeka je vrh hrvatskog klupskog nogometa a rezultati ostalih hrvatskih klubova u Europi samo potvrđuju da to svakako nije zanemariva činjenica. A navijačima ostaje da budemo snaga što svijetli iz mraka na putu Rijeke do nove titule prvaka.

Sretno bijeli!!!!!!

Komentari

komentari

Source URL: http://www.hocuri.com/budimo-snaga-sto-svijetli-iz-mraka-putu-rijeke-do-nove-titule-prvaka/