Cirkus KoloRado(njić)

Cirkus KoloRado(njić)

Smiješni su bili, smiješni su sada i smiješni će ostati. Izgovori Dejan Radonjić, bivši nogometaš Istre, Ozlja, a navodno dan danas u Bayernu lupaju glavom u zid što nisu zadržali njega već Mullera. 

Radonjić je trenutno novopridošli igrač Dinama, zagrebačkog. U svome životu uzeo je stanku od tri godine da bi se odmorio od nogometa. Čime se bavio (osim igranjem za njemačke petoligaše  – to se očito karakterizira kao odmor od nogometa) i kako je tada  preživljavao možemo nagađati, no vjerojatno je bio klaun. Častan posao, koji nasmijava i uveseljava ljude, najčešće malu djecu.

U dosadašnjoj karijeri, onoj nogometaškoj, četiri puta nastupio je protiv smiješne Rijeke i nikada nije izašao iz tih susreta kao pobjednik. No, nije bitno pobijediti, bitno je sudjelovati, bar provesti većinu vremena na podu, na leđima. Ne, uopće ne aludiram na neki drugi, manje častan posao koji se obavlja na takav način. Što se dogodilo u ta četiri susreta, koje je igrao u dva različita dresa, ozbiljnih i nimalo smiješnih klubova, da nije svojim umijećem i naširoko poznatom i priznatom kvalitetom te neospornim intelektom uspio pobijediti smiješan klub, nešto je što sve ovo vrijeme kopka cijeli svijet.

Istinski nogometni zaljubljenici ostali su prikraćeni nastupa ovakve nogometne i, prije svega, ljudske veličine na upravo završenom SP-u. FIFA ozbiljno mora poraditi i razmisliti da neke reprezentacije dobiju Wild card kako bi onda jednom mjestu mogli vidjeti sve najbolje što imamo. Dejan Radonjić ipak pripada uz bok Messiju, Jamesu, Mulleru

A možda će ipak dobiti priliku, ako se Dinamo plasira u LP, i dođe na noge npr. Realu. Kakav bi to sudar titana bio, Ronaldo vs Radonjić, na Maksimiru. Novine bi vrištale s naslovnica: “Tko je zaista najbolji svjetski R”? Radonjić bi bio u prednosti, Ronaldu bi se odsjekle noge čim bi kročio na maksimirsko zdanje, suočen s nečim što u životu nije još doživio. Ili je… jednom. Dejan bi ponosno istrčao na teren, pogledao ispod oka Ronalda, osvrnuo se oko sebe i zaključio: ” E, moj Ronaldo, za koga ti igraš”.

Komentari

komentari


Related Articles

Tko se zadnji smije najslađe se smije

Matjaž Kek je u najavi utakmice ustrajao u tvrdnji da su Puljani vrlo opasni, a da je u pravu pokazalo

Pobijediti za ulazak u predvorje raja

Nogometaši Rijeke u četvrtak 04.08. na( Stadion u kampu na Rujevici, 20.15 sati) dočekuju Istanbul Basaksehir u uzvratnoj utakmici 3.

Marketinški promašaji

Vrtio sam jučer TV programe i slučajno naletio na prijenos iz “Roland Garossa”. Iskreno, nisam niti zapamtio tko je uopće