Dan riječkog nogometa i humanosti

Dan riječkog nogometa i humanosti

U srijedu će se ponovno zakotrljati nogometna lopta po travnjaku Kantride. Desit će se humanost na djelu ali i tradicija koja već podosta godina traje i na neki način označuje kraj sezone riječkog nogometnog prvoligaša. Dan nogometa na Kantridi će okupiti brojne novinare, navijače i olimpijce ali je “šlag” večeri ipak utakmica prve momčadi Rijeke protiv igrača našega kluba koji su na ovaj ili onaj način zadužili navijače i klub da ih uvrsti u All star ekipu i pruži priliku za novi pljesak na otvorenoj sceni.

Biti će to idealna prilika da se skupi veliki broj gledatelja koji će plaćenom ulaznicom pomoći u opremanju klinike za onkologiju dječje bolnice Kantrida. Ti gledatelji bi trebali uživati u majstorijama sadašnjeg pogona trenera Matjaža Keka i izabranika sastavljenih od ponajboljih vedeta prijašnjih vremena našega kluba.

Svi se raduju ponovno vidjeti Andreja Kramarića i Leona Benka. Također, navijači Rijeke s nestrpljenjem očekuju da ponovno u bijelome dresu zaigra Damir Kreilach, kapetan koji svoj nogometni “kruh” zarađuje u drugoj njemačkoj Bundesligi. Ima tu još puno onih koji će zasigurno dobiti veliki pljesak riječke publike, ali i onih koji tu apsolutno ne spadaju i nemaju pravo nositi sveti dres naše Rijeke. Ognjen Vukojević nikada nije igrao za Rijeku i ničime nije zaslužio nositi dres Rijeka All star momčadi. Radi se o istom onom igraču koji je prije 9 godina s pripadnicima Bad Blue Boysa i svojim suigračima zagrljen pjevao o “šugavoj Rijeci punoj Srba…” i to nasred Kantride nakon utakmice s Rijekom.

U “moru” klupskih legendi, domaćih igrača, boljih i lošijih koji nisu pozvani da budu dio spektakla, mi, navijači Rijeke moramo pljeskati igraču zagrebačkoga Dinama koji u pomanjkanju minuta na travnjaku očito traži dodatnu priliku da ozljedi još kojeg igrača Rijeke kao što je to učinio reprezentativcu Močiniću na pripremama u Brazilu. Pregršt igrača koje bi gledatelji htjeli vidjeti nije dobilo poziv, legende koje godinama nažalost nisu posjetile travnjak Kantride (‘ko zna čijom “zaslugom”) neće doći pozdraviti svoju Armadu i ostale navijače, ali se zato kao “posebni gosti” najavljuju igrači koji su godinama pljuvali po našemu gradu, klubu i navijačima.

Naravno da je u svemu bitna jedino humanitarna akcija, ali ako zbog 30 kuna prodajemo svoj ponos i dres dajemo onima koji su na njega donedavno pljuvali, onda smo ništa drugo nego malodušni Primorci koji se srame svojega, a očito više vole tuđe. Onima koji sastavljaju All Star momčad poručujemo da je kroz našu Rijeku prošlo na stotine igrača te da je jako puno njih zaslužilo poziv ispred “posebnih gostiju” koji ničime ne predstavljaju našu Rijeku. Spektakl bi bio potpun da cvijeće za najboljega igrača sezone dodjeli izvršni dopredsjednik prvaka države, očito kako neki razmišljaju, nije ni ta ideja tako daleko od realizacije.

Komentari

komentari


Related Articles

Rijeka snova, vrelo nade

U subotu s početkom od 15 sati, u sklopu 31. kola MAXtv Prve lige, nogometaši Rijeke odlaze na gostovanje u

Miran kraj za novi početak

Nakon depresivnog utorka gdje Rijeka nije smogla snage i umijeća nadvladati Dinamo, bolju terapiju od susreta s Hajdukom ne bi

O pretplati i najjačem glasu Kantride

Kao svaki pravi hrvatski domoljub i trudbenik, naravno da sam protekli petak uzeo slobodan dan i “spojio“ vikend sa blagdanom