Debi Radakovića i gostovanje Arsenala

Debi Radakovića i gostovanje Arsenala

13.08. – Debitira Radaković, a na Kantridi gostuje Arsenal.

13. kolovoza 1954. god. na Omladinskom igralištu igrala se kup utakmica između Rijeke i Lokomotive  (Ri). Kako se prva momčad još nije vratila iz Sirije ekipa je popunjena s nekoliko članova rezervne i juniorske momčadi.  U pomlađenom sastavu po prvi put se našao i sedamnaestogodišnji Pero Radaković koji će od tada pa do prerane smrti u 29. godini života, 01. studenog 1966. god. postati jedna od najvećih legendi kluba s Kantride. U tom razdoblju odigrao je 408 utakmica i postigao 68 pogodaka. Postao je i riječki reprezentativac sa najviše nastupa u dresu Jugoslavije (19), a na gostovanju u Tuzli protiv Slobode u pobjedi od 5-1 postigao je pogodak nakon samo nekoliko sekundi igre. Rijeka – Lokomotiva 5-4 (4-1); Janković 2, Lipovac, Radaković, Božić. Sastav Rijeke: Lovrinović, Traven, Brusić, Butković, Kinkela, Kataro, Božić, Radaković, Jankoić, Lipovac, Grgurina.

13. kolovoza 1976. god. u posljednjoj provjeri pred početak prvenstva na Kantridi je gostovala ekipa londonskog Arsenala, do tada najjača ekipa koja je igrala na Kantridi. Pred 10.000 gledatelja u 20 sati na teren su istrčali:
Rijeka: Avramović, Filipović, Stefanović, Cukrov, Radin, Juričić, Durkalić, Mijač, Mohorović (Jasprica), Stojanović (Šugar), Radović (Kustudić).
Arsenal: Rimmer, Powling, Storey (Nelson), Ross (Cropley), Mathew, Simpson, Ball, Brady, McDonald, Stapleton, Armstrong.
U spektaklu na Kantridi Rijeka je povela pogotkom Radovića na dodavanje Filipovića u 15′, da bi Durkalić vanjskim felšom iz slobodnog udarca u 24′ povećao vodstvo na 2-0. U prvom napadu Arsenal smanjuje na 2-1. Brady lukavim polulobom vara Avramovića sa 20 metara. Ross u 48′ posavlja konačnih 2-2 udarcem s 18 metara.

Komentari

komentari


Related Articles

Prva službena utakmica

12.08. – Prva službena utakmica, slučaj Tomić i poigravanje s Osijekom. Za 12. kolovoza veže nas nekoliko lijepih događaja, od

Nezaustavljivi Kramarić na Kantridi hattrickom potopio bivšeg europskog prvaka

23. listopad 2014. god. Rijeka – Feyenoord Dan prije tridesete godišnjice pobjede nad velikim Realom pod stijenama Kantride, u devetom

Prve međunarodne utakmice Kvarnera

Na prijelazu između 1949. i 1950. god. Kvarner je odigrao svoje prve dvije prijateljske međunarodne utakmice. Prva je odigrana u