Dižemo Bujol!

Dižemo Bujol!

U već sada mitskom susretu predposljednjeg kola prvenstva 2016/2017 koji će se spominjati zauvijek u svim ćakulama o najvećim dosezima Rijeke, bijeli gavran Mario Gavranović ranim je golovima raspršio sve dvojbe, ako ih je uopće i bilo. Povratnik Roman Bezjak zapečatio je poluvrijeme sa zgoditkom za 3:0. Dario Župarić je izvanrednom reakcijom i prekrasnim golom glavom stavio točku na i.

Ako nešto dovoljno jako želiš, cijeli Svemir će se urotiti da ti pomogne da to ostvariš.

Riječka želja je bila toliko snažna, toliko čvrsta, toliko silna da Svemir jednostavno nije imao kud. Veliki prasak na Kvarneru dogodio se 21.05.2017. nešto prije 21 sat. Zvijezde su se konačno poklopile.

Zadnji sučev zvižduk označio je sveopći stampedo na travnjak. Rijeka se te trijumfalne večeri pretvorila u slapove ushita, suze radosnice i vatromet veselja. Na mreže golova razdragano mnoštvo nahrupilo u želji da njihove komadiće zadrži kao suvenir na podsjetnik dana ponosa i slave. Neki nestašni mladci čak su pokupili i korner zastavice. Dresovi igrača vrijedili su kao suho zlato. Naposljetku, sve se stopilo u jedno veliko eruptirajuće vulkansko grotlo iz kojega je buknula plavo-bijela lava i preplavila čitavi Kvarnerski zaljev.

Okončana je tako više desetljetna potraga za Svetim Gralom riječkog nogometa, relikvijom i tajanstvenim svetim predmetom kojeg su plavo-bijeli vitezovi konačno pronašli.

Jedna vijestica iz agramerskog medija pobudila je ogroman podsmijeh. Naime, objavili su da je GNK našoj Rijeci gospodski čestitao na tituli. Gospodski? Zbilja? Stvarno? Ma, nemojte! Taj “gospodski“ stil-manir, kavalira Fulira iz ljubavne komedije s pjevanjem “Tko pjeva zlo ne misli” je krajnje “simpatičan“. Ljubim ruke milostiva Rijeko! Küss die hand! Purgerska finoća u hercegovačkim opancima. Dobro mi znamo da Fulir zapravo na purgerskom znači folirant i prevarant. Predobro znamo da se iza njegove suptilne maske uglađenosti, “kozmopolitizma“” i slinavog rukoljuba krije licemjer, propalica i mlatimudan koji jedva čeka da prvom prilikom okrade na bilo koji način. Ove cijele sezone su perfidno “muljali“ i još mnoge prije toga. A sada kada je gotovo, ”fuliraju”. No pasaran! Nećete proći. I niste!

Rijeka je bila prva do trećeg kola. četvrto i peto kolo zapela je na drugom mjestu, a sve od šestog kola (Hajduk-Rijeka 2:4) nije se niti milimetar micala s vrha prvenstvene ljestvice.

Veselili smo se kao mala djeca u slastičarnici nakon pobjeda (27), čupali kosu i grizli nokte, opernom impostacijom glasa uznemirivali drage nam susjede nakon neriješenih ishoda (7) , pali u nesvijest i probdjeli noć nakon poraza (1), a na kraju je, ipak došlo “sve na svoje“.

Ove subote Rijeka odlazi na lagodni izlet u maksimirsku ukletu šumu po njega. Stiže u prijestolnicu Hrvata da se popne na prijestolje i okruni za novu nogometnu kraljicu.

Vojska od 5000 i više navijača preplavit će Ruglomir.

Za sve one koji nisu dočekali, za sve one koji jesu, za sve one koji se još nisu rodili, a jednog će dana razrogačenih očiju slušati, čitati i gledati o ovoj prvoj tituli…

DIŽEMO BUJOL!!!

Komentari

komentari


Related Articles

Primorje u finalu Lige prvaka

U svom trećem pokušaju na završnim turnirima Riječki su se vaterpolisti po drugi puta uspjeli plasirati u finale Lige prvaka.

Andrijašević za tri boda i miran zimski san

Rijeka – Istra 1961 1:0 (1:0) Rijeka – Stadion Rujevica. Utakmica 20. kola MAXtv Prve lige. Gledatelja: 4.470. Suci: Goran

Može li nakon Hajduka pasti i drugi Splitski klub!?

Nakon pobijede u, zaostaloj, utakmici protiv Hajduka odigrane u srijedu Rijeka će odmjeriti snage i s drugim Splitskim prvoligašem. Zlobnici