Euforija se vratila pod stijene Kantride

Euforija se vratila pod stijene Kantride

Napokon – što drugo reći nakon mjesec dana pauze, čak ni reprezentacija ne može ovih dana ubiti želju da se opet nađemo ispod stijena naše Kantride, popijemo pivicu, odličnim navijanjem stvorimo štimung velikog kluba i dovedemo naše momke do pobjede.

Zadnjih mjesec dana trajala je sezona kiselih krastavaca, svatko je pokušao doći do nekakvih informacija, ali ove godine događanja bilo je stvarno malo tako da su onih par pripremnih utakmica koje smo mogli pogledati bile tek kap u čaši neutažive žeđi riječkih navijača. Korado će morati naći novu taktiku ispitivanja Srećka jer ova sada nije uspješna, više bi odgovora dobio od svećenika zavjetovanog na šutnju.

Smrknulo je jučer navijačima Ferencvaroša – sigurno im je pao mrak na oči. Očekivali su da će ih malo ždrijeb pomaziti, ali nakon izvlačenja Maltežana u prvom pretkolu, u drugom nisu imali nikako sreće, izvukavši Rijeku. Teško se navijaču Rijeke priviknuti da je favorit protiv ovakve momčadi, ali s Vargićem na vratima, u obrani s Mitrovićem i Leškovićem, na bokovima s Tomečakom i Leovcem, u vezi s Kvržićem, Brezovcem, Mojsijem i Anasom, te u napadu s Kramarićem i Krstanovićem  i mnogim jačim momčadima i njihovim navijačima sigurno bi pao mrak na oči.

Klupa ove godine nije toliko široka kao i prošle godine, ali ni prijelazni rok nije još završen, tako da možemo očekivati ciljano popunjavanje kadra. Trenutno si možemo dopustiti da Mehmed Alispahić, jedan od skupljih igrača na Kantridi, zaigra za Rijeku 2.

Ako sve ovo do sada dežurnim pesimistima nije dovoljan razlog zašto ćemo ove godine imati odličnu sezonu u EL, možemo spomenuti da je tu majstor motivacije i taktike za dvije utakmice, Matjaž Kek. Majstorski je gospodin Kek provukao Sloveniju preko Rusije na Svjetsko prvenstvo, a da to nije bila samo slučajnost dokazao je svojim pobjedama nad Žilinom i Stuttgartom u EL, te Dinamom u Kupu.

12 je broj koji Ferencvaroš je umirovio u čast svojih navijača. Odlična je to gesta kluba prema svojim navijačima koji su nerijetko onaj glas koji s tribina pogura momčad prema pobjedi. Ove godine prosječan navijač Rijeke je u odličnoj formi, tranzicijski period od utakmice svakih sedam dana na svaka tri dana uspješno je obavljen, a kad tom navijaču nije utakmica svaka tri dana pomalo se izgubi u prostoru i vremenu.

Jučerašnjim izvlačenjem započela je napokon sezona, u srijedu se igra utakmica protiv Kopra na Kantridi, brzo možemo očekivati predstavljanje dresova, puštanje pretplata u prodaju, te prezentacije idejnog rješenja stadiona i kampa. 11.7 je tu brže nego što smo očekivali, a onda iz utakmice u utakmicu, u nove pobjede i po nove trofeje. Euforija se napokon vratila pod stijene Kantride.

Svoja očekivanja od ove sezone možete ostaviti u komentarima ispod ovog članka.

 

Foto: Kornelije Sajler

Komentari

komentari


Related Articles

Snovi nisu zabranjeni

Sutra s početkom u 20:45 igrači i navijači Rijeke po prvi puta imati će priliku slušati himnu Lige prvaka namijenjenu

Zagorac spasio splitski bod

Rijeka – Split 1:1 (0:1) Rijeka – Stadion Kantrida. Utakmica 13. kola MaxTV Prve lige. Gledatelja: 4.500. Suci: Dalibor Mlakar,

LIGA PRVAKA: Rijeka na pobjednika između TNS i Europe

Rijeka se nakon 18 godina i Partizana, ponovno našla u ždrijebu UEFA-ine Lige prvaka. Nešto nakon 12 sati ždrijebani su