Florentin Matei novo pojačanje na Rujevici

Florentin Matei novo pojačanje na Rujevici

Odjel zadužen za sportsku politiku HNK Rijeke se nakon misije u Švicarskoj i dovođenja Marija Gavranovića, ponovno vraća na Rujevicu uspješno obavljena posla. Florentin Matei, 22-godišnji rumunjski internacionalac je potpisao ugovor sa našim klubom i tako upotpunio mjesto na travnjaku koje je prije pripadalo Anasu Sharbiniju. Mladi Matei je po vokaciji ofenzivni vezist te dolazi iz ukrajinskog prvoligaša Volyna, a vrijednost mu se procjenjuje na milijun eura. Karijeru je gradio u Steaui iz Bukurešta da bi preko Cesene i Volyna stigao na Kvarner. Matei je potpisao na tri i pol godine.

Ove je sezone  Florentin Matei upisao 15 nastupa te zabio šest pogodaka uz četiri asistencije. Trenutno se nalazi na širem popisu reprezentativaca Rumunjske, a bilježi i nastupe u mlađim selekcijama te reprezentacije. Za njega je plaćena odšteta koja će kao i sve ranije ostati poslovna tajna. Nesumnjivo je da se radi o igraču koji bi trebao podignuti kvalitetu u momčadi Matjaža Keka, te samim time Rijeku približiti svima znanom cilju. Dobrodošao!

Rijeka je Florentina Mateija predstavila na poluvremenu pripremnog susreta sa velenjskim Rudarom, te je ovo prvo takvo predstavljanje jednog riječkog pojačanja. Publika je mladog Florentina dočekala pljeskom uz nadu da će on uzvratiti dobrim igrama.

Komentari

komentari


Related Articles

LIVE: Pratite prijenos ždrijeba EL

Nakon dvije odlične i uspješne godine u Europa Ligi, naša Rijeka danas kreće u novi pohod po kontinentu. Nešto poslje

HRT još jednom izigrao Riječane

“Kao što smo rekli, od te faze natjecanja prenosimo nastupe naših predstavnika i iz inozemstva zato što nam proračun omogućava

Soudanijeve škarice za status quo

Rijeka – Dinamo 1:1 (0:0) Rijeka – Stadion Rujevica. Utakmica 27. kola MAXtv Prve lige. Gledatelja: 6.004. Suci: Mario Zebec