Florentin Matei novo pojačanje na Rujevici

Florentin Matei novo pojačanje na Rujevici

Odjel zadužen za sportsku politiku HNK Rijeke se nakon misije u Švicarskoj i dovođenja Marija Gavranovića, ponovno vraća na Rujevicu uspješno obavljena posla. Florentin Matei, 22-godišnji rumunjski internacionalac je potpisao ugovor sa našim klubom i tako upotpunio mjesto na travnjaku koje je prije pripadalo Anasu Sharbiniju. Mladi Matei je po vokaciji ofenzivni vezist te dolazi iz ukrajinskog prvoligaša Volyna, a vrijednost mu se procjenjuje na milijun eura. Karijeru je gradio u Steaui iz Bukurešta da bi preko Cesene i Volyna stigao na Kvarner. Matei je potpisao na tri i pol godine.

Ove je sezone  Florentin Matei upisao 15 nastupa te zabio šest pogodaka uz četiri asistencije. Trenutno se nalazi na širem popisu reprezentativaca Rumunjske, a bilježi i nastupe u mlađim selekcijama te reprezentacije. Za njega je plaćena odšteta koja će kao i sve ranije ostati poslovna tajna. Nesumnjivo je da se radi o igraču koji bi trebao podignuti kvalitetu u momčadi Matjaža Keka, te samim time Rijeku približiti svima znanom cilju. Dobrodošao!

Rijeka je Florentina Mateija predstavila na poluvremenu pripremnog susreta sa velenjskim Rudarom, te je ovo prvo takvo predstavljanje jednog riječkog pojačanja. Publika je mladog Florentina dočekala pljeskom uz nadu da će on uzvratiti dobrim igrama.

Komentari

komentari


Related Articles

Samardžić novo pojačanje Rijeke

Miral Samardžić, 27-godišnji Slovenac novi je igrač HNK Rijeke. Donedavni kapetan moldavskog Sheriffa iz Tiraspola, potpisao je s riječkim klubom dvogodišnji

Gorgon i Matei za tri boda

Rijeka – Cibalia 2:0 (2:0) Rijeka – Stadion Rujevica. Utakmica 17. kola MAXtv Prve lige. Gledatelja: 3.329. Suci: Tihomir Pejin

Hat-trick Primorja!

FINAL 4 Kupa Hrvatske Polufinale, 20.12.: Primorje EB – Medveščak 23:3 (7:1, 7:0, 6:0, 3:2) Vićan, Burić 1, Radu 4,