Forza Rijeka i kad ne ide!

Forza Rijeka i kad ne ide!

“Rijeka ne gubi doma po kiši” je stara izreka, da ne kažemo “mantra” navijača bijelih kroz godine i desetljeća. Kroz HNL-staž na tribinama, zaista možemo reći da su se ljubitelji tribina Kantride ali i nove Rujevice mogli uvjeriti u tu tezu. Ali svemu dođe kraj pa i tom mitu. Rijeka je izgubila po pljusku od Osijeka i to u svome dvorištu i time nagovjestila da je možda došao trenutak krize koja se produbila i u Maksimiru, a svoj klimaks je doživjela u tužnoj utakmici Europa lige protiv Austrije iz Beča.

Puno negativnosti se nakupilo i puno previše crnih slutnji da se ne bi odrazilo na igre i samu atmosferu u svlačionici. Ista je to ekipa koja je nedavno tukla Hajduka na Poljudu te su isti akteri držali u šahu veliki Milan na San Siru do nesretne 92.minute, pa se pitamo što je pošlo po zlu!? Mnogo je faktora koji utjeću na nogometnu formu i raspoloženje pojedinog kolektiva, a posebice kada se radi o HNL-u. Od sudačkih previda, od akomukiranih opomena, od stanja travnjaka, od raspoloženja odsnosno motiviranosti protivnika, od ozljeda i bolesti pa sve do unutarnjih pitanja u svlačionici. Sve to, obrušilo se na prvake Hrvatske u jednom kratkom periodu te postalo uteg poput zatvorske kugle koji prvotimci vuku za sobom kada izađu igrati utakmicu. 

Nakon tri vezana poraza u domaćem prvenstvu, Rijeka sada ide isprati gorčinu kod filijale vodeće momčadi lige. Upravo ona “motiviranost protivnika” o kojoj smo pričali danas ima posebnu težinu jer dečki sa Kajzerice (Kranjčevićeve ili Maksimira) imaju mali milijun razloga zašto bi se protiv branitelja naslova valjalo posebno potruditi. Opet su tu otegotne okolnosti u vidu kartona Maleša i Kvržića te u vidu ozljeda igrača za koje ne možemo tvrditi da to zaista i jesu – ozljede! Tu je i taj poznati travnjak Kranjčevićeve ulice i sudački eksperti koji će danas djeliti pravdu. I onda, što očekivati? Pobjedu naravno! Rijeka samo na to smije pomišljati te dokazati svima da ta kriza nije ništa drugo nego pusta bajka za režimska pisala, kako bi se razgolicala mašta o “raspadu lijepe priče”. 

Dok na jugu zaista dere “južina” te dok se vlastiti igrači gađaju stolicama i petardama, u zapadnijem dijelu našeg malog svijeta navijači čvrsto stoje iza posrnule momčadi i guraju ju naprijed onda kada “oćale nisu ružičaste”. Pune tribine svih generacija na posljednjem treningu pred odlazak u Zagreb, razgalile su srca igrača, struke i svih koji su se našli na legendarnom terenu “Lučkog Radnika”. Dio pjesme koji kaže “Forza Rijeka i kad ne ide” je dobio posebnu težinu u ovim danima kada je umjesto osmjeha, na licima zavladala neka tuga. Ljudi koji su ponosno obukli obilježja sa grbom najdražega kluba neće dopustiti da nas nekoliko sitnih poraza u moru pobjeda izbaci sa puta šampiona. 

Rijeka je prvak Hrvatske i kao takva dolazi u Zagreb po svoje bodove. Vrijeme je da svi stanemo zajedno i pokažemo svima kako Rijeka voli svoj klub i svoje prvake. Gospodin Matjaž Kek je kazao kako se “ne bježi u ovakvim trenucima”. Primjenimo to i na sebe te podržimo našu Rijeku i kad je teško i kada ne ide!

Komentari

komentari


Related Articles

Zagreb mora pasti

Nogometaši Rijeke danas završavaju prvi dio zanimljive i turbulentne sezone. S početkom od 18 sati bijeli gostuju u Kranjčevićevoj ulici kod momčadi

Inat je zajebana stvar

Rijeka – Osijek 2:1 (0:0) Rijeka – Stadion Rujevica. Utakmica 26. kola MAXtv Prve lige. Gledatelja: 3.736. Suci: Fran Jović,

Rijeci Superkup

Dinamo – Rijeka 1:2 (1:1) Rijeka – Stadion Kantrida. Utakmica Superkupa Hrvatske. Gledatelja: oko 8.000. Suci: Zlatko Šimčić, Miro Grgić