Godinu dana s Vama

Godinu dana s Vama

Vrijeme leti. Na današnji dan prošle godine, zaslugom dvanaestorice volontera i entuzijasta, Vaš i naš portal je počeo s radom. U prvih godinu dana rada smo objavili oko 600 članaka i kolumni. Ova brojka uključuje i 27 kolumni napisanih od naših gostiju kolumnista, kojima smo izuzetno zahvalni na doprinosu. Izvještavali smo sa svih utakmica voljene nam HNK Rijeke, a pratili smo i ostale riječke klubove i sportove (iako ne na razini na kojoj bi to željeli) i nogometnu reprezentaciju.

Bez dlake na jeziku, konstruktivno smo kritizirali gdje je za to bilo potrebe. Upozoravali smo na greške UEFA-e kod izračuna koeficijenata nauštrb Rijeke. Žestoko smo reagirali na događaje u Dugopolju. Dizali smo glas protiv maltretiranja navijača Rijeke na finalu Kupa u Zagrebu i na nedavne sudačke krađe protiv Rijeke. Komentirali smo nepopularne teme poput povećanja cijena ulaznica na Kantridi i negativnog efekta na gledanost.

Portal

Od 1. svibnja 2014., portalu je pristupilo oko 125.000 jedinstvenih korisnika iz čak 149 država i teritorija. Korisnici su portalu pristupili u 580.000 navrata (oko 4,75 pristupa po korisniku), što u prosjeku čini oko 1.600 posjeta dnevno ili preko 48 tisuća mjesečno. Čak 95 članaka i kolumni je imalo preko tisuću pregleda. Vi, naši čitatelji, ste vrlo vjerni jer čak 78,8% pristupa dolazi od korisnika koji su već posjetili stranice.

Najviše pristupa portalu je (naravno) iz Hrvatske (oko 90%), a slijede Sjedinjene Američke Države, Slovenija, Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Bosna i Hercegovina, Njemačka i Nigerija. Portalu se pristupalo i iz egzotičnih lokacija poput Zelenortskih Otoka, Sudana, Papua Nove Gvineje, Jemena, Hondurasa, Mauricijusa, Bocvane, Mongolije, Kube, Sejšela, Barbadosa… Od gradova, prva je Rijeka (53%), drugi Zagreb (33%), a slijede Split, Pula i Ljubljana.

Forum

Na naš forum su se u prvih godinu dana prijavila 643 člana. Najviše članova (159) je u jednom trenutku bilo aktivno početkom siječnja, u vrijeme dok se po novinama i portalima vukla trakavica oko transfera Andreja Kramarića u Leicester City. Forumaši su objavili oko 69 tisuća postova u 434 teme. Ukupno je forum u prošloj godini imao skoro 6 milijuna “klikova”, što je preko 15 tisuća na dan.

Facebook

Naše Facebook stranice prati preko 7.100 korisnika, od kojih su 71% muškarci, a 29% pripadnice nježnijeg spola. Oko 60% korisnika koji prate naše Facebook stranice su iz Grada Rijeke. Još ih je mnogo iz riječkog prstena, od Liburnije, Matulja, Kastva i Viškova pa do Grobnika, Kostrene, Bakra, Kraljevice, Kirije i svih kvarnerskih otoka. Prati nas i mnogo ljudi iz Istre (posebno iz Pule, Labina i Buzeta), Senja, Gorskog kotara, pa i ostalih dijelova Hrvatske (posebno iz Zagreba, Splita, Slavonskog Broda, Osijeka, Zadra, Varaždina, Siska, Požege, Karlovca i Čakovca), Bosne i Hercegovine, te Slovenije. Samo u prošlom tjednu je čak 10 tisuća jedinstvenih Facebook korisnika lajkalo, komentiralo, dijelilo ili klikalo neki od naših postova na Facebook-u, što pokazuje da postoji veliki potencijal za daljnji rast.

Vavik svoji, vavik Vaši

Hvala svim našim čitateljima na podršci kroz bonace i nevere. Trudit ćemo se biti još bolji, brži, točniji, zanimljiviji. Ovo je i Vaša prva godina, te bez Vas ovo ne bi bilo moguće. Hvala Vam svima, vidimo se i čitamo na HoćuRi!

Anketa

Imamo jednu molbu. S ciljem da budemo još bolji, zanima nas Vaše mišljenje o kvaliteti članaka i kolumni, o našoj objektivnosti, pokrivenosti tema, kvaliteti prezentacije i Vašoj aktivnosti na forumu. Stoga smo pripremili jednu kratku anketu koja se sastoji od deset pitanja. Unaprijed Vam zahvaljujemo na sudjelovanju u ovoj anketi, koja je anonimna, a dostupna je preko ove poveznice: https://www.surveymonkey.com/s/FGH86YC.

Komentari

komentari


Related Articles

HNK Rijeka – NK Hrvatski dragovoljac 3:1 (1:0)

Stadion Kantrida 34. kolo Max TV 1. HNL Gledatelja: 3723 Vrijeme: oblačno   Strijelci: 19′ 1:0 Krstanović (11m) (Tomečak) 54′

2. utakmica PH, Mladost 5 – Primorje 11 (3:2, 1:4, 0:1, 1:4)

U drugoj utakmici finala Prvenstva Hrvatske koja se je danas odigrala na bazenu Mladosti kraj Save, momčad Primorja je zabilježila

Svršila P.I.č.K.A.

Kako je sezona HNL-a došla kraju, tako je svršila i naša Proljetna Igra Čačkanja Kekovog Autoriteta. Po pitanju rezultata i