Hajdukovu šutnju okončao navijač Rijeke

Hajdukovu šutnju okončao navijač Rijeke

Iako smo na presedane i krajnje neobične situacije već dobrano navikli kada je hrvatski nogomet u pitanju, danas se dogodio novi koji će zasigurno biti predmet mnogih spominjanja bilo na koji način ovogodišnja sezona HNL-a završila. Navijač Rijeke i član uprave NK Plomina koji je ujedno i nogometaš istog kluba, odlučio je prekinuti šutnju svih dužnosnika i licenciranih osoba u hrvatskom nogometu te je učinio nešto što u dosadašnjih 26 godina nogometne lige u Hrvatskoj nije viđeno. Odlučio je napisati žalbu te prijaviti Hilal El Arabi Soudanija disciplinskoj komisiji lige zbog namjernog udaranja igrača Lokomotive u posljednjem dvoboju dvije Dinamove momčadi.

Kako pravila i propozicije natjecanja dozvoljavaju svakoj osobi registriranoj pri HNS-u da podnese prijavu, tako se Goran Kvalić iz Plomina odlučio na ovaj potez, čisto iz razloga da se dozna da li će “insitucije raditi svoj posao”. Posljednjih nekoliko dana smo od mnogih visokopozicioniranih dužnosnika saveza i sudačke udruge slušali opravdanja za ne kažnjavanje igrača obiteljskog biznis-kluba, te su time pokrivali više nego očiti vjetar u leđa jednom jedinom klubu. Onom najkatoličkijem. Međutim, prevarili su se kada su se nadali da će svi samo odmahnuti rukom. Rukom nije odmahnuo jedan navijač Rijeke koji je odlučio pokrenuti proces, a koji može već sutra u podne postati “legendarnim” ili možda u subotu biti “herojski”.

HNK Rijeka nije htjela ući u taj lonac pun mulja. Odlučili su se za taktiku borbe bez puno “kmečanja” i dizanja galame, međutim misteriozna je šutnja koja stiže sa juga predivnog Jadrana. “Jedini borci za pravdu i poštenje” su galamili mjesecima, dizali su paniku i buku prilikom svakog prekršaja i svakog udarca iz kuta, a sada kada su mogli direktno zadati udarac hobotnici u crnom i svome klubu omogućiti konkurentniju utakmicu na ružnom Maksimiru, oni su odlučili zatvoriti oči i praviti se kao da se ništa njih ne tiče. Dijelili su lekcije svima i svakome, prijavljivali sve i svakoga, a sada kada su trebali sami sebi pomoći te svima pokazati “kako se to radi”, odlučili su šutjeti čime su amnestirali suca Pejina i njegovu Respect oznaku.

Znakovita je ta šutnja, poglavito ako se uzme u obzir da jako puno navijača kluba sa južnog djela obale Lijepe naše, jednostavno ne želi da Rijeka bude prvak već bi radije na tronu vidjeli Dinamo. Kažu da su navikli. Stoga će utakmica na tom žalosnom stadionu biti isto tako žalosna. Hajduku očito nije bitno da li će protiv njih nastupati ponajbolji stranac u povijesti HNL-a, što možda otkriva neke druge namjere. Koje? Prepuštamo vama na volju da interpretirate kako god hoćete.

Hajdukovu šutnju prekinuo je navijač Rijeke, te možda, ali samo možda, tim potezom gurnuo Rijeku prema naslovu. Ako tako zaista bude, na onom rotoru prilikom ulaska u kamp na Rujevici, Goranu Kvaliću treba dignuti spomenik. Ako tako zaista utakmica i završi, te se potez prijavljivanja Soudanija pokaže kao “pun pogodak”, Hajduk mu u tom slučaju također može poslati čestitku, jer nisu tako često nosili bodove iz Zagreba. Sada je sve na Saši Pavličiću-Bekiću, osobi koja za sebe tvrdi da je poštena i čestita te da će svaki puta presuditi u korist nogometa.

foto: 24sata.hr

Komentari

komentari


Related Articles

Najstariji zanat i riječki inat

Nedjelja, 26.10.2014. Vrijeme radnje: 17.30. Šetam od Prasca prema Miramaru, prolazim ispod centralne tribine stadiona na Kantridi. Tražim poznata lica.

Pulska veza

U sezonama 1955./56., 56./57. i 57./58. druga jugoslavenska liga bila je podijeljena u četiri zone. Prva zona – Slovenija, Hrvatska

Primorje “nakautiralo” Juga za treći naslov prvaka

Velika pobjeda Primorja EB i treći uzastopni naslov prvaka na prepunom bazenu na Kantridi. Jug je bio dostojan protivnik samo