Hrvatska – Australija 1:0

Hrvatska – Australija 1:0

U posljednjoj pripremnoj utakmici prije početka Svjetskog prvenstva Hrvatska je svladala Australiju rezultatom 1:0. 

U blijedoj predstavi koja je više podsjećala na prosječnu utakmicu HNL-a nego na susret dvaju sudionika Svjetskog nogometnog prvenstva, pogodak Jelavića je presudio i donio Hrvatskoj pobjedu pred utakmicu otvaranja s Brazilom. Nakon utakmice ostaje gorak okus u ustima i osjećaj izgubljenog vremena nakon bezidejne te vrlo slabe igre obiju momčadi.

Australija je pokazala ono što se moglo pretpostaviti i prije ove utakmice, a to je da se radi o limitiranoj momčadi kojoj će svaki bod u Brazilu predstavljati ogroman uspjeh. S druge strane, Hrvatska je svojim izdanjem podsjetila na igre koje je prikazivala pod Igorom Štimcem. Nedefinirane uloge u sredini, početničke pogreške u obrani i nedovoljno oštar napad nisu nikoga ostavili zadovoljnim. Izborniku Kovaču dodatnu glavobolju zadala je ozljeda Pranjića koji je morao napustiti igru već nakon 25 minuta.

Ivan Močinić nije ulazio u igru, točnije zbog ozljede nije ni došao u Salvador već je ostao trenirati u kampu reprezentacije. Nadamo se kako će se Močo uskoro oporaviti i biti na usluzi izborniku Kovaču, jer smatramo da ovako bezidejnoj i slaboj Hrvatskoj može donijeti puno dobrih stvari svojom borbenošću i mladenačkom žestinom. Ostaje pitanje koliko je pedagoški ispravno da debi mladog igrača bude na Svjetskom prvenstvu, a ne u nekoj pripremnoj utakmici. To je procjena koju će morati donijeti Niko Kovač te se nadamo da neće pogriješiti.

SALVADOR: Estadio Pituacu, Hrvatska – Australija 1:0, Jelavić 58′, suci: Francisco Carlos do Nascimento, Alessandro Alvaro Rocha Matos, Cleriston Cley Rios

Hrvatska: Pletikosa, Srna, Vida, Lovren, Pranjić (25′ Vrsaljko), Modrić (60′ Rakitić), Brozović, Kovačić (60′ Sammir), Perišić (66′ Rebić), Jelavić (59′ Madžukić), Eduardo (77′ Olić)

Australija: Ryan, Franjić, Špiranović, Wilkinson, Davidson, Jedinak (74′ Holland), Milligan (81′ Troisi), Vidošić (55′ Halloran), Leckie, Cahill (66′ Bresciano), Oar (81′ McKay)

Komentari

komentari


Related Articles

Bez limita, uvijek kontra Splita!

Ako se jednom zaputite prašnjavim putem preko devet šuma i velike vode, pa ne skrenete na križanju lijevo, već pođete

Rijeka za deset

Bednja – Rijeka 0:10 (0:5) Beletinec – Igralište Kraj mosta. Utakmica šesnaestine finala Kupa Hrvatske. Gledatelja: 1.500. Suci: Fran Jović (Zagreb),

Subota za brzi zaborav

Osijek – Rijeka 0:0 (1:1) Osijek – Stadion Gradski vrt. Utakmica 35. kola MAXtv Prve lige. Gledatelja: 1.712. Suci: B.