Kada dernek utihne

Kada dernek utihne

Sinoćnjim remijem u Gradskom vrtu Rijeka je nastavila niz promjenjivih proljetnih rezultata. Lako je pronaći opravdanja za nešto manje uspješni niz, prometni prijelazni rok, ozljede i izostanci mnogih bitnih aktera, a nešto se pitalo i ljude u crnom (žutom?).

Međutim, sve to su samo izlike, riječi, a u trenutku kada se lopta zakotrlja s centra ususret devedesetminutnom poskakivanju kroz blato prosječne hrvatske nogometne oranice riječi više nisu bitne. Možemo slobodno reći kako je Rijeka u Osijeku izgubila još dva boda, domaćini su, osim nekoliko sporadičnih pokušaja bez prevelikog intenziteta, ostavili dojam momčadi koja ne bi postigla pogodak sve da se igra još 3 dana. Ovoga puta nije floskula.

Međutim, nije ni Rijeka bila puno bolja. Ako ćemo cjepidlačiti možemo opet izvlačiti jedno sumnjivo dosuđeno zaleđe, ali vjerojatnost da bi i ta prilika donijela nešto više od još jednog hvatanja za glavu navijača Bijelih je minorna.

Nakon utakmice sa Slavenom Belupom remi se mogao ukrasiti podacima o svemirskom broju udaraca, premoćnom posjedu i očitom trudu da se dođe do pobjede. Nakon ove utakmice, upravo zbog posljednjeg ostaje gorak okus u ustima, Riječani su se doimali beskrvno, ukočeno i psihološki izvan utakmice.

Gradski vrt tradicionalno je tvrd bedem za sve koji u njemu gostuju, uvjerila se Rijeka nebrojeno puta u to. Međutim, baš to bi trebala biti dodatna motivacija, gristi i dokazati kako su tradicije tu da se ruše, zaključci na klimavim nogama izvučeni iz nogometnih statistika. Znalo ih se usporediti i s bikinijem.

Reprezentativna pauza možda dolazi u pravom trenutku, period za liječenje rana i traženje puta za dalje. Drugo mjesto je gotovo osigurano, više od toga u ovom trenutku nije moguće, a obrana naslova osvajača Kupa se nameće kao jedini pravi imperativ. Nije sve crno, daleko od toga da ova momčad nema potencijala i baruta u sebi, ali treba pronaći sebe, svoj identitet i nastaviti hrabro  dalje.

Zatišje pred oluju? Uvjeren sam da ova bonaca to i jest.

Komentari

komentari


Related Articles

Hrvatski nogometni kup(us)

Vratio se Hrvatski nogometni kup. Diljem stadiona, igrališta i njiva Lijepe naše u srijedu su istrčale 32 ekipe koje su svojim

Griješiti se (ne) mora

Stara izreka kaže, “ako pošteno živiš, ne brini se o riječima”. HNK Rijeka prije nešto više od tri godine iz

Težak poraz kao upozorenje

Što reći? Koju posluku porati? Kome? Tako otprilike zvuči svaki navijač Rijeke koji je gledao jučerašnju utakmicu s dječicom ispunjenog