Kantridi nogomet – Vojaku atletika

Kantridi nogomet – Vojaku atletika

Puno se rasprava vodilo oko novog stadiona na Kantridi i njegove „prenamjene“ u isključivo nogometni. Dakle stadion koji ne bi imao atletsku stazu već bi tribine doticale same rubove igrališta. Najviše se „buke“ diglo oko uvjeta atletičara jer oni micanjem atletske staze gube temeljno mjesto za trening.

Atletika je kraljica sportova i kao takva mora biti uvažavana i cijenjena. U gradu Rijeci postoji dugačka tradicija bavljenja atletikom te su riječki klubovi nerijetko nosili medalje s mnogih takmičenja. Ali kada danas pogledamo na atletiku u Rijeci, prvi spomen je atletska dvorana. Stadion Kantrida, kada pričamo o atletici nije nužan. Za potrebe riječke ali i hrvatske atletike, on je prevelik, nepotreban ali i ne zadovoljava neke od glavnih kriterija velikih atletskih natjecanja.

Atletska dvorana, izgrađena je po nekim zaista čudnim standardima ali služi klubu i građanima za održavanje zatvorenih treninga tijekom zimskih mjeseci te služi kao trening centar za tehničke discipline kojima stadion nije nužna potreba.

Grad Rijeka je odlučio atletičarima ponuditi alternativu što se tiče same atletske staze te disciplina koje ipak zahtijevaju veće površine. Ovih dana započinje renovacija i uređivanje postojećeg igrališta i sportskog terena na prostoru sveučilišnog kampusa na Vojaku. Postavit će se nova atletska staza s podlogom od tartana koja će „kružit“ oko postojećih igrališta za košarku, rukomet i mali nogomet. U planu je i izgradnja prostorija za potrebe sportaša, djelatnika kao i same svlačionice. Na rubnim travnatim površinama će se izvršiti postavljanje borilišta za bacačke discipline, skok u vis te skok u dalj. Također, tribine će biti potpuno renovirane te natkrivene.

Ovim projektom te objektom, atletičari će dobiti svoj drugi dom. Malo koji klub se u našem gradu ali i državi može pohvaliti da „posjeduje“ vlastitu dvoranu i vlastiti stadion, a to će upravo atletski klub iz Rijeke moći. Izgradnja samog objekta počinje idući mjesec, a predviđeno je da će radovi trajati godinu dana.
Kantridi nogomet – Vojaku atletika.

Komentari

komentari


Related Articles

UEFA-in rasizam

U upravu našega voljenog nogometnog kolektiva je stigla nova „čestitka“ iz Nyona, sjedišta UEFA-e. 25.000 eura je kazna koju HNK

Mala matura nove Rijeke

Nogometaši Rijeke otvorili su proljetni dio prvenstva domaćom pobjedom protiv Istre. No pravi ispit za “bijele”, bacanje svih karata na

Gdje su sada?

Gdje su danas igrači koji su nosili dres Rijeke nakon sezone 2006./07.? Za početak možemo krenuti sa ‘šampionskom’ generacijom koja je digla kupove.