“Kmečanje” kao nacionalni sport

“Kmečanje” kao nacionalni sport

Negdje oko ponoći, tek nakon završetka utakmice u Brazilu zazvonio je telefon kod jednog uglednog gospodina u Splitu. S druge strane telefona nervozno je pričao Davor Šuker, a glavno pitanje je bilo kako ovaj poraz pretvoriti u pobjedu, kako zamaskirati cijelu nemoć svoje momčadi i okriviti druge za svoje neuspjehe. Godinama je usavršavao to gospodin i sada ćemo vidjet kako to funkcionira na državnoj razini.

Dok se dvojac dogovarao, medijska mašinerija je već našla svoga krivca u vidu japanskog suca koji je dijelio pravdu na svima poznat način kada nisi favorit.
Brazil je domaćin svjetskog prvenstva uz to je jedna od najboljih nogometnih zemalja na svijetu, te je na svom stadionu, u svojoj državi imao preko 60 000 gledatelja. Ako takva država neće imati domaćinsko suđenje onda ne znam koja bi država ili momčad mogla imati bilo gdje domaćinsko suđenje.

Prosječni navijač naše reprezentacije kojemu je tjednima punjena glava kako imamo šanse dobiti Brazil na otvaranju slijedi bolno triježnjenje, jer osim pobjede na travnjaku treba osigurati i ravnopravnost za zelenim stolom, a tu je naš Davor Šuker skinuo gaće i prije nego je poletio iz Zagreba. Izjava da želimo biti drugi u skupini mi je legla kao trčanje kroz polja kopriva gol, a ako nam takav čovjek vodi HNS niti ne zaslužujemo bolje.

San svakog Hrvata je da završimo u finalu i da jednom dignemo taj pokal svjetskog prvaka, da bi to učinili moramo pobijediti najbolje momčadi na svijetu, a ne se skrivati 90 minuta po terenu, nadam se da će to netko objasniti našem dragom predsjedniku HNS-a.

Sramotno suđenje japanskog suca nije razlog za sramotno ponašanje naših navijača na društvenim mrežama, spominjanje da nisu dvije nuklearne bombe bile dosta za Japan čak i afektu ne može biti ponašanje koje bilo koja razumna osoba može opravdati. Nestanak stotina tisuća ljudi u samim eksplozijama i od posljedica bomba može se smatrati kao jedna od najvećih tragedija koje su zahvatile ljudski rod.

I kako je vjerojatno prvi gospodin iz ove priče objasnio Šukeru, kmečanje ne funkcionira, jučerašnji rezultat se neće poništiti, mrlja FIFE će ostati samo navijačima Hrvatske, a ako se nešto želi promijeniti u FIFI trebat će prvo promijeniti u HNS-u, a to je brod koji „majstori“ ne žele ljuljati, jer bi sami mogli stradati, ili još gore izgubit protekciju krovnih organizacija nogometa pred hrvatskim vlastima.

Pred nama su dvije utakmice u kojima nemamo što kalkulirati, igra nam samo pobjeda i nju moramo izboriti na travnjaku i za zelenim stolom, a podcjenjivanje Kameruna i Meksika je još jučer počelo, na kraju uvijek možemo optužiti suca da je kriv što nismo uspjeli složiti tri poštena dodavanja, što nam najbolji igrači griješe kao početnici, što nam je napad bio nepostojeći, što je lopta okrugla, i što su svi protiv nas.

Komentari

komentari


Related Articles

Vremeplov: finale Kupa 1994. godine

U iščekivanju finala Kupa donosimo vam podsjetnik na posljednje i jedino finale u kojem su se sastali Rijeka i Dinamo.

Gdje je nestala magija

Godinu dana od velikog uspjeha i ponavljanja ulaska u skupine Europa lige i to preko moldavskog Sheriffa, Rijeka proživljava možda

Pogled sa strane 1.dio

Uloga funkcije trenera nosi sa sobom, između ostalog, i osobnu filozofiju nogometa, koju glavni trener zajedno s kolegama suradnicima pokušava