Kraj je novi početak

by D. Peranić | 20/12/2015 19:19

U posljednjem adventskom vikendu odigrano je posljednje polusezonsko kolo HNL-a. Dosta kasni termin koji bi prošlih godina vjerojatno bio odgođen radi kombinacije zimskih uvjeta i loših terena nije utjecao na odigravanje utakmice. Osjećalo se u zraku da je kraj polusezone. Što je kraj bio bliže, to je bilo teže nogometašima igrati, te svima ostalim probavljati tu igru. Pitamo se kako je to izgledalo prošle dvije zime kad se još igrala Uefa liga i bilo dosta više utakmica?

U utakmici s posljednjeplasiranim Zagrebom kojeg trenira predsjednik Medić u drugim okolnostima pobjeda uopće ne bi došla u pitanje, jer se radi o skupini pojedinaca koja ne bi bila prevelik zalogaj većini drugoligaških ekipa. Ipak, riječke noge su posljednjih mjesec dana jako teške, te se izgubio pojam unaprijed dobivenih utakmica. Prvo poluvrijeme igrači Rijeke nisu pokazali adekvatnu razliku u kvaliteti, ali su u drugom poluvremenu podigli ritam igre i došli do očekivane pobjede.

Akcija za drugi gol bila je prekrasna, te ukoliko ste propustili vidjeti, svakako pogledajte. Utakmica neće ostati dugo upamćena po ostalim detaljima, osim što ćemo nakon prijelaznog roka moći konstatirati kome je sve bila posljednja u Rijekinom dresu. Pobjede liječe mnoge rane, te se većina neće puno uzbuđivati radi umjetničkog dojma kad su bodovi na broju. Cjelokupna polusezona je bila zadovoljavajuća, iako prezentacije u završnici bacaju tamnije nijanse od realnosti.

Slijedi odmor od utakmica, brojne analize i prilika za sportsko-administrativni dio kluba da se iskaže kvalitetnim ulaznim transferima. Postoje najave interesa za igrače Rijeke i realnost je da će neki otići u slučaju dobre ponude. Sada se stvaraju temelji ekipe koja će se ne samo boriti za naslov prvaka, već igrati europska natjecanja. Iduća godina je prvenstvena, te će svi rasporedi natjecanja biti zgusnuti. Na ljeto će biti nikad manje vremena za odmor, pripreme i natjecanje, a treba biti spreman da će se i većina transfera događati puno kasnije nego to odgovara Rijeci. Glavni transferi će se događati nakon prvenstva, što će domino efektom utjecati na cijelo tržište. Svi će nešto i nekoga čekati, te bi bilo dobro da ne ovisimo o ulaznim transferima na ljeto.

Komentari

komentari

Source URL: http://www.hocuri.com/kraj-je-novi-pocetak/