Laži, laži me

Laži, laži me

Kao i lani i ove godine HRT se odlučio zaobići HNK Rijeku u širokom luku u pretkolima Europske lige, iako je u posljednje dvije godine naš klub jedini predstavnik koji se bez problema kvalificirao u skupine Europske lige. Uostalom, to ne bi trebala biti presudna činjenica zbog koje se prenosi jedan hrvatski klub na svom europskom putu. Naime, još jednom se navijače Rijeke laže da se ne može osigurati prijenos jer je nemoguće otkupiti prava prijenosa iako će se sama utakmica prenositi na službenim stranicama Aberdeena, za sve njihove pretplatnike i sve one koji su spremni izdvojiti 9 funti za njihovu mjesečnu pretplatu.

Prošle godine smo utakmice iz Mađarske i s Ovčjih otoka pratili putem streama gdje HRT opet navodno nije mogao osigurati prijenos. Rijeku smo na programu HRT-a mogli pratiti u playoff-u protiv Sheriffa i, te u skupinama. U prvoj godini kvalifikacija Rijeke smo mogli gledati od drugoga pretkola protiv Žiline. Prvo pretkolo na domaćem stadionu odradila je lokalna televizija, a s gostujućeg stadiona nismo imali ni prijenosa a ni streama.

Osim što navijači Rijeke plaćaju skupe pretplate za HRT, ostaje nejasno zašto se klub nakon dvije godine još nije oglasio u vezi šikaniranja Rijeke od gospode s Prisavlja i svoje utakmice ponudila nekome drugome kada HRT ne pokazuje interes za HNK Rijeku kao i za grad, što su prikazali šikaniranjem karnevala, MIK-a, vaterpola i ostalih događanja u gradu.

Nejasno je i zašto navijači Rijeke moraju platiti 260 Kn za ulaznicu u Škotskoj preko kluba, a klub je ugostio same Škote s ulaznicom od 70 Kn, što su na kraju sami Škoti podigli na 100 Kn. Nadam se samo da nitko neće izaći s isprikom da je voda i struja skuplja u Škotskoj jer naša Kantrida je ipak ljepotica pokraj Jadranskog mora za stadion na kojem igra Aberdeen. Istina je da cijene određuje domaćin, ali isto tako nekoliko puta se pregovaralo o smanjenju cijene karata za ionako “dekintirane” navijače Rijeke. Razlog zašto je ovog puta izostala ikakva reakcija, kada su navijači Keku i društvu možda i najpotrebniji, znaju, kao i uvijek, samo odgovorni.

Ako se sam prijenos putem novih klupskih stranica ne može osigurati za sve navijače Rijeke i one koji će to tek postati, neka se isti osigura barem za članove koje se privlačilo ekskluzivnim sadržajem na novim internet stranicama. Naravno, to je samo prijedlog čija realizacija ne bi iziskivala velike novčane troškove.

I prošle godine smo pisali o odnosu HRT-a, našeg kluba i našega kraja te apelirali da ih se pošalje tamo gdje zaslužuju, a više možete pročitati u ovome članku koji smo objavili prošle godine, gdje smo imali isti problem s našom TV kućom.

Dok se iz kluba ili sa HRT-a ne oglase ostaje nam jedino da se registriramo na stranicama Aberdeena i pričekamo da vidimo hoćemo li uzimati pretplatu i kod Aberdeena ili nećemo. Link za stranicu od Aberdeena nalazi se ispod članka. Zajedno smo Rijeka.

https://redtv.afc.co.uk/

 

Komentari

komentari


Related Articles

Ne brini Sandra, skoro smo na 100 tisuća lajkova

Facebook profil HNK Rijeke će do kraja kolovoza preći granicu od sto tisuća lajkova. U subotu, 16. kolovoza brojka stoji na oko

Rado viđeni gosti

Odgodama pogođena, a na rubu regularnosti (neki bi, uzimajući u ozbir incestuozni odnos Matica-Filijala, te činjenicu da su dva režimska

VIDEO: Braća u zemlji čudesa

Svatko od nas je u jednom dijelu svoga života maštao da je heroj, junak. Najviše je to izraženo u djetinjstvu;