Na današnji dan prije dvije godine

Na današnji dan prije dvije godine

Na današnji dan prije dvije godine, zaslugom dvanaestorice volontera i entuzijasta, naš portal je krenuo s radom. U protekle dvije godine objavili smo oko 900 članaka i kolumni. Pratili smo HNK Rijeku i  ostale riječke klubove i sportove (iako ne na razini na kojoj bi to željeli) te nogometnu reprezentaciju (koju od ljeta 2015. bojkotiramo). Uvijek stojimo uz klub i  tražimo način da klub približimo navijačima ali smo i konstruktivno kritizirali i žestoko reagirali gdje je za to bilo potrebe. Dizali smo glas protiv maltretiranja navijača Rijeke i na sudačke krađe protiv Rijeke. Pokušavali smo biti objektivni ali kako smo prvenstveno navijači često su naši tekstovi prožeti emocijama koje su neizbježne kada se piše o voljenom klubu. Naše tekstove, video sadržaje, te fotografije prenosili su svi vodeći hrvatski mediji. S brojnih stadiona diljem lijepe naše i okolnih zemalja izvještavali smo i svjedočili kao priznati medij uključujući i utakmice Hrvatske nogometne reprezentacije. Nažalost i dalje nismo poželjni jedino u klubu zbog kojega i postojimo. To nas neće obeshrabriti da i dalje nastavimo s promocijom našeg kluba u domovini i izvan nje.

Od 1. svibnja 2014., portalu je pristupilo oko 240.000 jedinstvenih korisnika iz čak 162 država i teritorija. Korisnici su portalu pristupili u 1.240.000 navrata, pregledavši preko 10 milijuna stranica. U prosjeku portal ima 1.700 posjeta dnevno ili preko 51.000 mjesečno. Najviše pristupa portalu je (naravno) iz Hrvatske (89%), a slijede Sjedinjene Američke Države, Slovenija, Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Bosna i Hercegovina i Njemačka. Od gradova, prva je Rijeka (49%), drugi Zagreb (32%), a slijede Pula, Split i Osijek. Čak 164 članaka i kolumni imalo je preko tisuću pregleda.

Na naš forum se u prve dvije godine prijavilo 889 članova. Najviše članova (254) je u jednom trenutku bilo aktivno krajem srpnja 2015., na dan izvlačenja parova drugog pretkola Europa lige. Forumaši su objavili oko 165.000 postova u 693 teme. Ukupno je forum imao preko 21,5 milijun “klikova”, što je skoro 30.000 na dan.

Naše Facebook stranice prati preko 8.400 korisnika, od kojih su 71% muškarci, a 29% pripadnice nježnijeg spola. Oko 50% korisnika koji prate naše Facebook stranice su iz Grada Rijeke. Još ih je mnogo iz riječkog prstena. Prati nas i mnogo ljudi iz Zagreba (oko 20%), Istre i ostalih dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Hvala svim našim čitateljima na podršci i doprinosu radu portala kroz posljednje dvije godine.

Komentari

komentari


Related Articles

More negativnosti i kap optimizma

Uvijek je najteže pisati pametno nakon predstava u kojima naš klub odigra utakmicu poput jučerašnje u Zaprešiću. Emocije su jake,

Reagiranje

Poštovani čitatelji, navijači Rijeke i vjerni pratitelji portala HoćuRi.com, smatramo kako smo Vam dužni prenijeti reagiranje na dopis koji nam

Sluganska pera

Mješaju se osjećaji, emocije koje ne možemo isključiti kada je nogomet u pitanju, a posebice kada se radi o Rijeci,