Nove internet stranice – platforma za rast

Nove internet stranice – platforma za rast

Dolaskom nove sezone HNK Rijeka je predstavila svoje nove internet stranice. Same stranice vrte se na već standardnoj platformi, WordPress, koja prema zadnjim statistikama pokreće preko četvrtinu internet stranica pa tako i naš portal, a ubrzo se očekuje da će i portal Grada Rijeke biti isto izgrađen na ovoj bazi. Jednostavan za konfiguraciju, i lagan za korištenje samo su neke odlike zašto je WordPress izbor mnogih.

Sam izgled stranice potpisuje Kreativan odjel koji je već s Rijekom radio na projektima aplikacije za izgled Facebook naslovne slike, te novu internet stranicu za stadion Kantrida. Izgled same stranica je moderan, a prilagođava se uređaju na kojemu se stranica učitava, što je standard posljednjih godina. Osim standardnog izbornika tu imamo izbor i dva jezika (hrvatskog i engleskog). Veseli da su se u klubu odlučili za takav potez za razliku od dosadašnjeg Google prevoditelja koji je prevodio bivšu stranicu.

Sadržaja na internet stranici ne manjka. Već smo naučeni da naš klub proizvodi veću količinu sadržaja za svoje navijače ali i za širu publiku. Ono što nikako ne veseli je da u nekim člancima nedostaju podaci. Na primjer, u člancima za ulaznice i pretplate nedostaju cijene istih, a na stranici druge ekipe se i dalje nalaze neki igrači (npr. Klapan i Mršić) koji su napustili klub. Iz nepoznatog razloga nestao je i brojač pretplata, koji je predstavljao zanimaciju za mnoge kibice.

Nakon jučerašnjeg lansiranja, stranica koja želi dobrodošlicu će se ubrzo izgubiti među ostalim sadržajem, a kada se to dogodi izgubiti će se i upute za nove članove kako se prijaviti na forum putem članske iskaznice. Kada već diskutiramo prijave, treba napomenuti da se lozinka i korisničko ime mogu upisivati više od pet puta, što nije preporučljiva praksa, a i sama stranica za prijavu se nalazi na standardnoj lokaciji (wp-login.php), što će olakšati posao potencijalnim hakerima u pokušajima da uspore ili sruše stranicu.

Ostaje pitanje i što se dogodilo sa svim člancima koje je Google sve ove godine rangirao u svojoj tražilici, a preko noći su nestali. Error 404 koji će se ovih dana često pojavljivati na internet stranici nakon googlanja  neće nikako pomoći u boljem rangiranju same internet stranice.

Nova internet stranica odlična je podloga da se podigne razina komunikacije između kluba i navijača. Dok je samim radom na društvenim mrežama u nekoliko posljednjih mjeseci klub podigao razinu komunikacije, novi forum pokušaj je još bolje komunikacije.

Nova stranica dignuti će samu kvalitetu komunikacija i s medijima pa se nadamo da će vrlo brzo implementirati i formu prijava za akreditacije koju već gaje HNS i Dinamo što po autorovom iskustvu ne bi trebao biti veliki posao (30 minuta posla za osobu koja zna što radi).

Internet stranica ima svjetlu budućnost ako se tijekom vremena bude nadograđivala i bude ostala aktualna. Teško bi bilo odraditi sve savršeno u prvi dan lansiranja. To je gotovo nemoguća situacija. Ono što se svakako nadam je da će stranica biti ažurirana od strane kluba, te da ćemo ubrzo dobiti mogućnost produženja članstva putem interneta, a i da će sama forma kupovine karata i artikala iz fan shopa biti prilagođena izgledu nove internet stranice.

Komentari

komentari


Related Articles

Doniraj i profitiraj

Dragi čitatelji, pratitelji i simpatizeri HoćuRi portala i foruma, kako je ovo potencijalna šampionska sezona (a mi vjerujemo, mi se

Andrijašević za tri boda i miran zimski san

Rijeka – Istra 1961 1:0 (1:0) Rijeka – Stadion Rujevica. Utakmica 20. kola MAXtv Prve lige. Gledatelja: 4.470. Suci: Goran

Cirkus Veljača

Svake godine u ovo vrijeme ponavljaju se iste priče, kao u nekoj začaranoj petlji, a mi im se čudom čudimo