Ocjene na polugodištu

Ocjene na polugodištu

U protekla dva tjedna čak 38 forumaša HoćuRi foruma dalo je svoje ocjene polusezone. Ocjenjivani su igrači, trener, uprava, suđenje, te atmosfera na tribinama i oko kluba. Ocjene su bile 0 -10, no u velikoj većini slučajeva ocjene forumaša bile su u rasponu od 5 do 10. Zbirnu ocjenu ispod 5 dobio je tek Handžić od igrača, te, razumljivo, suđenje (HNS). Individualne ocjene ispod 5 dobili su, uz Handžića i Martić (jedan slučaj), te Šofranac (tri slučaja). I te ocjene, kako se radi o subjektivnom ocjenjivanju, uključene su u prosjek. Treba napomenuti da u manjem broju slučajeva neki igrači (Šofranac, Črnic, Ajayi i Bezjak) nisu ocjenjeni od svih forumaša, no velika većina im je udijelila ocjene. Sluga i Ikić su jedini igrači kojima niti jedan od forumaša nije dao ocjenu. Razumljivo pošto je Sluga zabilježio 2 nastupa (210′), oba u Kupu, a Ikić niti jedan, od mogućih 25 (Europa, Kup, Prvenstvo). Vizinger, Turčin, Čeliković, Gerald i Nevistić nisu bili uključeni, iako su ponekad bili na klupi, a Čeliković je čak i zabilježio par minuta u Splitu. Njihovo vrijeme tek dolazi. Možda i u dresu Rijeke.

Kako smo već spomenuli, uz Handžića jedino je suđenje dobilo ocjenu nižu od 5, dok je zanimljivo da navijači/forumaši, atmosferu smatraju zadovoljavajućom i ocjena iste je u rangu, primjerice ocjene Mateija, dok je rad uprave ipak nešto bolji. U rangu ocjena Eleza ili Mišića. Trener Matjaž Kek je apsolutno najbolje ocjenjen u ovome istraživanju, te je na vrhu ljestvice.

Ako ocjene stavimo u razrede iznad 9 imamo 3 jedinke, između 8,00 i 8,99 7 jedinki, između 7,00 i 7,99 5 jedinki, između 6,00 i 6,99 6 jedinki, između 5,00 i 5,99 jedna jedinka. te tek dvije jedinke ispod 4,99.

1a

2aProsječne ocjene na polusezoni

Ukupni prosjek iznosi 7,51, dok je ukupni prosjek ako se u obzir uzimaju samo igrači 7,57. Prosjek iznad 8,00 ima čak 9 prvotimaca (uključujući i Bezjaka koji je otišao), od 7,00 – 7,99 dva (Mišić i Elez), dok samo je samo jedan nominalni prvotimac na prosjeku ispod 7,00 (Žuta). Zanimljivost je da su samo dva igrača sa klupe na prosjeku od 7,00 – 7,99 (Maleš i Čanađija), dok je većina između 6,00 – 6,99 (Matei, Črnic, Ajayi, Martić). Od igrača sa klupe, dva centralna vezna bolje u ocjenjena od tri, tj. četiri krilna igrača (ako se Martića gleda kao na krilo gdje je najviše igrao ove sezone). Najslabije ocjenjeni prvotimci su Šofranac (5,00 – 5,99) i Handžić (ispod 5,00). To nam pokazuje da Rijeka ima izrazito jakih prvih 11 u kojim, bar prema ocjenama, tek rijetki kaskaju (Žuta), dok ostatak ekipe, oni koji ulaze sa klupe, ipak nisu na toj razini. Ipak, postavlja se pitanje da li bi oni, u slučaju veće minutaže da pokažu svoje znanje, bili bolje ocijenjeni. Svaki ulazak sa klupe je ipak teži od igre u prvih 11.

Uz klasično ocjenjivanje svaki forumaš je imao i priliku dati svojih Top 5 igrača polusezone (1. mjesto – 10 bodova, 2. – 8, 3. – 5, 4. – 3 i 5. – 1 bod). Jedino je Franko Andrijašević bio u Top 5 svih 38 ocjenjivača dok je Stefana Ristovskog u Top 5 uvrstilo dvoje manje. Ukupno se je deset igrača našlo  u Top 5 naših forumaša, no od toga Bezjak svega dva puta, a Mišić jednom. Uz već nabrojana četiri igrača ocjene forumaša za Top 5 dobili su još i Bradarić, Gavranović, Gorgon, Mitrović, Prskalo i Vešović.

Iako se je našao u Top 5 svih naših ocjenjivača (dva ocjenjivača Ristovskog nisu imala u Top 5) Franko Andrijašević je ipak uzeo drugo mjesto. Veći broj prvih mjesta (18 u odnosu na 9 Andrijaševićevih), zasluženo je, prvo mjesto donijelo desnom beku HNK Rijeke i makedonske reprezentacije Stefanu Ristovskom. Uz njih dvojicu Top 5 zaokružuju Prskalo, Vešović i Gorgon. Od šestog do desetog mjesta poredali su se Gavranović (33 boda), Mitrović (27 bodova), Bradarić (24 bodova), Mišić (3 boda) i Bezjak (2 boda).

Zanimljivo je usporediti Top 5 naših ocjenjivača sa prosječnim ocjenama. Da je Stefan Ristovski uistinu najbolji igrač jesenskog dijela prvenstva potvrđuje i prvo mjesto koje drži i po prosječnim ocjenama. I tu je drugi Franko Andrijašević. I preostala tri mjesta drže isti igrači kao po ocjenama, no redosljed je dručkiji (Prskalo, Vešović, Gorgon, za razliku od Gorgon, Prskalo, Vešović prema ocjenama).

4aTop 5 jesenskog dijela polusezone 2016./17.

Dio naših ocjenjivača dalo je i opisne ocjene igračima, pa da vam prenesemo i neke od njih:

luka1987:

Stefan RistovskiPostoji li bolji Makedonac u njihovoj novijoj povijesti? Koncentracija, trud, želja, strast, pozicioniranje, ubačaji samo su neke kvalitete ovog brzog vlaka i vjerojatno najboljeg desnog beka u povijesti HNL-a. Čujem da Srna ide u Barcu, pošaljite im snimku Riste.

Caterpillar D11T:

Josip Mišić – Od prinove do pojačanja iz drugog plana.

Deyoo:

Andrej Prskalo – Čudo s klupe, pored toga što svaku treću tekmu skine zicer, daje neku sigurnost kroz cijelu tekmu, ali više od golmana još veći čovjek, ljudina!!!

ri5gile:

Leonard Žuta – A ono, dva puta ga Soudani slomio pa odmah “najslabija karika” i druge glupe usporedbe, nije Risto ali sasvim dobar, zeru fizički slab za beka.

jUSuF:

Mario Gavranović – Kada je na terenu, naša igra dobiva drugu dimenziju.

Snjesko:

Filip Bradarić – Po statistici najbolji veznjak lige koji je ove sezone eksplodirao i dematirao mene i mnoge koji su se pitali pa što Kek vidi u njemu. Više neću propitivat odluke naše struke.

petrinax:

Alexander Gorgon – Još jedan krucijalan igrac koji je sa svojih 8 golova itekako doprinjeo ovoj fešti. Čovjek ima sve, zna dodati/podvaliti, zna se postaviti, ima udarac iz daljine, ima mirnoću kod kritičnih situacija, vraća se nazad kad treba, nema što nema. Čudim se da za takvog igrača nema mjesta u austrijskoj repki, ali to je valjda njihov problem. Činjenica da smo u stanju dovoditi ovakve igrače kaže koliko smo kao klub narasli proteklih godina.

MakinjoRi:

Marko Vešović – Energija koja digne tribine i ekipu.

Petro:

Franko Andrijašević – Igra nam je sa njim i Kekovim drukčijem miješanjem karata u vezi donijela dimenziju više, ponekad djeluje spor i trom ali te svoje uvjetne slabosti lijepo maskira i u prvi plan baca svoje prednosti. Igrač odluke i to ne jednom.

Tonto:

Roman Bezjak – Žao mi je šta je otišao.

3aSve prosječne ocjene

Komentari

komentari


Related Articles

Derbi na Drosini: po pobjedu za nastavak serije

Nakon dvotjedne prvenstvene pauze, u nedjelju s početkom od 19 sati Istra 1961 i Rijeka u Puli igraju derbi utakmicu 9. kola MAXtv

“Ne trebam te jer imam sve!”

Prije nekoliko godina sam razmišljao na jedan drugi, meni trenutno nepojmljivi način. Prije koju godinu sam prihvatio svoju Rijeku kao

FOTO/VIDEO: Fešta za kraj fantastične sezone

“Gorila” je jučer stogodišnja ljepotica kao da se igra za naslov prvaka. Prepoznali su navijači Rijeke trud, volju, energiju i