Po prolaz

Po prolaz

Jučerašnjim ranojutarnjim letom s Krka klupska ekspedicija HNK Rijeke otputovala je za Manchester. Nakon slijetanja, ekspedicija je autobusom krenula prema Oswestryju, engleskom gradiću na granici s Walesom. Bijeli će večeras (20 sati; HRT2) u gradiću koji se nalazi na zapadu engleske regije Shropshire (skraćeno Shrops; čita se Šropšir), odigrati uzvratnu utakmicu 2. pretkola UEFA Lige prvaka protiv velških prvaka The New Saints-a. Riječani brane prednost (2:0) iz prve utakmice i veliki su favoriti za prolazak u 3. pretkolo gdje će ih gotovo sigurno čekati austrijski prvak Red Bull Salzburg, koji sutra kod kuće mora potvrditi prolazak protiv malteškog Hiberniansa (prva utakmica 3:0).

Nogometaši Rijeke jučer navečer su na stadionu Park Hall u Oswestryju odradili posljednji trening pred uzvratnu utakmicu. Prije početka treninga Matjaž Kek je razgledavao travnjak, dugo šetao po njemu, a izraz lica nije skrivao razočaranost podlogom. „Podloga je specifična. Guma! Posebno specifična s obzirom na natjecanje. Moramo se prilagoditi, u nekim trenucima utjecat će to na našu igru. Ako ne bude mokro, lopta će ići sporo“, rekao je Kek uoči treninga. Kek je naglasio i da je prednost Rijeke što sada bolje poznaje suparnika i da bi u tom pogledu uzvrat trebao biti lakši.

U Englesku s ostatkom ekipe nisu krenuli nezadovoljni Martić i Šofranac (obojica su na izlaznim vratima?), dok će Kvržić i Gomelt (nisu registrirani za 2. pretkolo), te Prskalo (ozljeda) utakmicu gledati s tribine. Svi ostali igrači konkuriraju za sastav. Kod domaćina, prema najavi trenera, neće biti promjena u sastavu. Neupitno je da kod Riječana nema „lako ćemo“ pristupa nijednoj utakmici. Rani pogodak bi i teoretski osigurao prolazak Rijeke u 3. pretkolo i bio bi idealan scenarij za trupe Matjaža Keka. 

Stotinjak navijača s Kvarnera, Istre i iz „riječke dijaspore“ u Velikoj Britaniji i Irskoj zaputilo se za Oswestry (u narodu poznatom kao Osterway), i Rijeka će večeras na rasprodanom Park Hall-u (kapacitet 2.034) imati bučnu podršku.

Mogući sastavi

THE NEW SAINTS FC (4-3-3): Harrison – Pryce, Edwards, Spender, Saunders – Brobbel, Routledge, Rawlinson – Mullan, Quigley, Fletcher.

HNK RIJEKA (4-2-3-1): Sluga – Ristovski, Župarić, Elez, Zuta – Bradarić, Mišić – Vešović, Gorgon, Héber – Gavranović.

Utakmicu će suditi Georgi Kabakov, Martin Margaritov, Georgi Doynov i Stanislav Todorov iz Bugarske.

Komentari

komentari


Related Articles

Riječki dnevni boravak

Žena sam. Majka. Supruga. Prijateljica. Imam 36 godina. Rođena Riječanka. I priznajem… Prvi put sam kročila na Kantridu, na tribinu

Ličko rukovanje na osječkom travnjaku

Igrala se 29. minuta, Bezjak je nervozno odmahnuo rukom nezadovoljan sudačkom odlukom kako mu je lopta oduzeta bez prekršaja. Iako

Samo naprijed Rijeko

I nakon dva predivna i gotovo idilična ljeta, došli smo do trenutka u eri gospodina Miškovića kada je naše nogometaše