Po prolaz

by V. Vivoda | 18/07/2017 6:02

Jučerašnjim ranojutarnjim letom s Krka klupska ekspedicija HNK Rijeke otputovala je za Manchester. Nakon slijetanja, ekspedicija je autobusom krenula prema Oswestryju, engleskom gradiću na granici s Walesom. Bijeli će večeras (20 sati; HRT2) u gradiću koji se nalazi na zapadu engleske regije Shropshire (skraćeno Shrops; čita se Šropšir), odigrati uzvratnu utakmicu 2. pretkola UEFA Lige prvaka protiv velških prvaka The New Saints-a. Riječani brane prednost (2:0) iz prve utakmice i veliki su favoriti za prolazak u 3. pretkolo gdje će ih gotovo sigurno čekati austrijski prvak Red Bull Salzburg, koji sutra kod kuće mora potvrditi prolazak protiv malteškog Hiberniansa (prva utakmica 3:0).

Nogometaši Rijeke jučer navečer su na stadionu Park Hall u Oswestryju odradili posljednji trening pred uzvratnu utakmicu. Prije početka treninga Matjaž Kek je razgledavao travnjak, dugo šetao po njemu, a izraz lica nije skrivao razočaranost podlogom. „Podloga je specifična. Guma! Posebno specifična s obzirom na natjecanje. Moramo se prilagoditi, u nekim trenucima utjecat će to na našu igru. Ako ne bude mokro, lopta će ići sporo“, rekao je Kek uoči treninga. Kek je naglasio i da je prednost Rijeke što sada bolje poznaje suparnika i da bi u tom pogledu uzvrat trebao biti lakši.

U Englesku s ostatkom ekipe nisu krenuli nezadovoljni Martić i Šofranac (obojica su na izlaznim vratima?), dok će Kvržić i Gomelt (nisu registrirani za 2. pretkolo), te Prskalo (ozljeda) utakmicu gledati s tribine. Svi ostali igrači konkuriraju za sastav. Kod domaćina, prema najavi trenera, neće biti promjena u sastavu. Neupitno je da kod Riječana nema „lako ćemo“ pristupa nijednoj utakmici. Rani pogodak bi i teoretski osigurao prolazak Rijeke u 3. pretkolo i bio bi idealan scenarij za trupe Matjaža Keka. 

Stotinjak navijača s Kvarnera, Istre i iz „riječke dijaspore“ u Velikoj Britaniji i Irskoj zaputilo se za Oswestry (u narodu poznatom kao Osterway), i Rijeka će večeras na rasprodanom Park Hall-u (kapacitet 2.034) imati bučnu podršku.

Mogući sastavi

THE NEW SAINTS FC (4-3-3): Harrison – Pryce, Edwards, Spender, Saunders – Brobbel, Routledge, Rawlinson – Mullan, Quigley, Fletcher.

HNK RIJEKA (4-2-3-1): Sluga – Ristovski, Župarić, Elez, Zuta – Bradarić, Mišić – Vešović, Gorgon, Héber – Gavranović.

Utakmicu će suditi Georgi Kabakov, Martin Margaritov, Georgi Doynov i Stanislav Todorov iz Bugarske.

Komentari

komentari

Source URL: http://www.hocuri.com/po-prolaz/