Potop vaterpola

Potop vaterpola

Polufinalni susret Final 6 Lige Prvaka u vaterpolu,

Barcelona, Bazen Bernat Picornell, 30.5.2014.

Gledatelja 800

Suci: Radoslaw Koryzna (Poljska) i Giorgios Stavridis (Grčka)

Primorje 8 – Barceloneta 10 (3-2, 0-5, 3-2, 2-1)

Vićan (5 obrana), Radu 1, Buljubašić 1, Krapić, De. Varga 2, Sukno, Muslim 1, Petrović, Da. Varga 1, Obradović, Šetka, Garcia 2, Jelovina

Pinedo (8 obrana), Sziranyi 1, Perone 1, Munarriz, Espanyol 3, Minguell 1, Roca 1, Echenique 1, Ubović 2, Fernandez, de Lera, Petković, Lloret

Igrač više: Primorje 4/15, Barceloneta 3/12,

Peterci: Primorje 0/1, Barceloneta 0/0

 

VK Primorje Erste Banka nije uspjelo u svom naumu da u trofejnu vitrinu “privede” još jedan, ovogodišnji četvrti, trofej. U tom naumu su ih zaustavili vaterpolist Barcelonete. I LEN.

Prije svega čestitke igračima Barcelonete. Odigrali su hrabrije, više su htjeli pobjedu. Pa ipak se igralo na njihovom bazenu. Odigrali su onoliko koliko im je sudački kriterij sudaca iz Grčke, te vaterpolske velesile Poljske, dopustio. Oštar presing, “full pool press” da malo parafraziramo košarkašku terminologiju. Često na rubu prekršaja. Zlobnici bi rekli i dobrano preko.

Uzroka poraza je mnogo. Vjerujem da će trener Asić dugo u noć analizirat igru svoje ekipe. Pogotovo “blackout” u drugoj četvrtini.

Primorje je povelo sa laganih dva na prema nula, a prvu četvrtinu su zaključili sa 3-2. Reklo bi se rutinski. No niz neobjašnjivih pogrešaka  već u prvoj četvrtini (izostanak bloka kod faula izvan 5 metara) se nastavio i u “crnoj drugoj”. Primorje biva iskontrirano (a upravo je to forte Barcelonete), a obrana na postavljeni napad (najjača snaga Primorja) ne postoji. Pri 3-4 Denes Varga promašuje peterac. Kad se na to sve doda da su prva dva centra, Krapić i Radu već u desetoj minuti imali po dva isključenja (obojica su drugo zaradila obostranim faulom sa protivničkim igračem!!!), a domaćinima je dozvoljena obrana koja se često naziva “rugby u vodi”, preokret Barcelonete nije mogao izostati. Ipak, 0-5 je nedopustivo.

Zadnje dvije četvrtine Primorje je podignulo igru, suci su pravovremenim isključenjima ujednačili rezultat, ali bolje od minus dva naši vaterpolisti nisu mogli. U dva navrata postojala je prilika da se dođe na jedan razlike ali ishitrene odluke u napadu, te skrivanje pojedinih igrača “odluke” samo su potvrdile pobjedu domaćih vaterpolista.

Kratak pogled na statistiku pokazuje da je Primorje imalo 15, a Barceloneta 12 puta igrača više. Poprilično smiješna razlika kad se usporede stilovi igre. No nećemo više o suđenju. Naš golman, Vićan, je skupio samo 5 obrana, dok je protivnički, Pinedo, ubilježio 3 obrane više. U oko upada da je Sukno, još jednom, bježao od odgovornosti (šut 0/1), a nju je preuzimao Daniel Varga. Neuspješno, na žalost (1/8). Prvi strijelac utakmice je bio domaći igrač Espanyol sa 3 pogotka.

Primorje sutra očekuje borba za treće mjesto. Suparnik je Partizan.

 

Komentari

komentari


Related Articles

Primorje prvak Hrvatske!

Primorje – Mladost 13:7 (2-2, 6-3, 2-2, 3-0)  PRIMORJE EB: Vićan, Radu 2, Peroš, Knapić, De. Varga 2 (1), Sukno, Muslim

Mala utakmica na Veliku subotu

Aktualni i realni hrvatski prvak Rijeka, 31.3. dolazi u goste u Split ,“prvaku od 15. kola“,“prvaku od dolaska Kopića“,“prvaku od

Osnivanje udruge navijača Rijeke na Kiriji

Poziv na nova druženja u organizaciji Udruge navijača Rijeke “Vavik vjerna Kirija” dolazi nam sa istočnog bedema fanatika Rijeke. Prenosimo