Povratak u budućnost

Povratak u budućnost

Svi mi koji volimo HNK  Rijeku, svakodnevno pratimo događanja vezana uz klub, što u bližoj ili daljoj budućnosti…Čekamo stadion na Rujevici, iščekujemo ljetni prijelazni rok, i već razmišljamo o novoj uspješnoj sezoni. Pratiti ćemo i radove na novoj Kantridi, a u bliskoj budućnosti se veselimo “ludom” travnju, utakmicama s Dinamom i Hajdukom.

Događaje iz prošlosti, neke brojke i datume najčešće ostavljamo iza sebe, prepuštamo ih novinarima i onima koji se bave statistikama. Upravo vezano za te brojeve, datume, a baš ususret utakmicama sa Dinamom, pojavljuje se ime velikog igrača, igrača s najviše pogodaka u povijesti HNL-a, Davora Vugrineca, koji je prekjučer proslavio svoj 40.rođendan i koji još uvijek igra, vjerojatno svoju posljednju sezonu. Po povratku iz Italije,potpisuje za Rijeku i u sezoni 2005/2006, u čijem dresu oduševljava svojim nastupima,sa svojih 15 pogodaka je bio među najboljim strijelcima,a vjerojatno i najbolji igrač lige. U bijelom dresu postaje doprvak Hrvatske i jedan je od najzaslužnijih za osvajanje Kupa, i to baš u svom Varaždinu. Pamtimo ga po fenomenalnoj partiji u Splitu protiv Hajduka gdje postiže hat-trick u pobjedi 4:0.

A baš na jučerašnji dan 25.03.2006., Rijeka je pobijedila Dinamo u Zagrebu rezultatom 2:1 pred dvadesetak tisuća gledatelja (ova brojka danas zvuči nestvarno), a baš Davor Vugrinec je bio strijelac za pobjedu u 85.minuti. Pobijeđen je Dinamo za koji su igrali Modrić, Eduardo, Ćorluka i današnji trener Dinama, Zoran Mamić.

S malim zakašnjenjem, čestitamo našemu “Vugi” rođendan i želimo mu još poneki gol u HNL-u, puno zdravlja i uspjeha u daljnjem životu.

A u povratku u budućnost neka se nešto slično ponovi i u “ludom” travnju, od pobjede u Maksimiru do ponovnog osvajanja Kupa. Kada smo već kod brojki, Rijeka je do sada osvajala kupove po dva u nizu ( u bivšoj državi 1978. i 1979.godine, a u Hrvatskoj 2005. i 2006.godine) pa je sada godina za još jedan “paket” dvostrukog kupa…2014. i 2015. godina. Veselimo se “ludom” Travnju i nogometu, kako na Kantridi tako i diljem Lijepe naše, a našoj Rijeci želimo još puno pobjeda i veselja nad najvećim rivalima.

Boris Kirinčić

 

Komentari

komentari


Related Articles

Dule – Priča o životu jednog navijača

Dule je rođen 1936. godine u jednom malom pitoresknome mjestu. Malo mjesto nosi sa sobom velike draži, ali i puno

Rado viđeni gosti

Odgodama pogođena, a na rubu regularnosti (neki bi, uzimajući u ozbir incestuozni odnos Matica-Filijala, te činjenicu da su dva režimska

Rijeka2 svladala Dubravu golom Vidasa

RIJEKA II – DUBRAVA: 1:0 (0:0) Stadion: Rujevica, 350 gledatelja Sudac: Ivan Čužić (Velika Gorica) Strijelac: 1:0 Vidas (89′) RIJEKA