Povratak u budućnost

Povratak u budućnost

Svi mi koji volimo HNK  Rijeku, svakodnevno pratimo događanja vezana uz klub, što u bližoj ili daljoj budućnosti…Čekamo stadion na Rujevici, iščekujemo ljetni prijelazni rok, i već razmišljamo o novoj uspješnoj sezoni. Pratiti ćemo i radove na novoj Kantridi, a u bliskoj budućnosti se veselimo “ludom” travnju, utakmicama s Dinamom i Hajdukom.

Događaje iz prošlosti, neke brojke i datume najčešće ostavljamo iza sebe, prepuštamo ih novinarima i onima koji se bave statistikama. Upravo vezano za te brojeve, datume, a baš ususret utakmicama sa Dinamom, pojavljuje se ime velikog igrača, igrača s najviše pogodaka u povijesti HNL-a, Davora Vugrineca, koji je prekjučer proslavio svoj 40.rođendan i koji još uvijek igra, vjerojatno svoju posljednju sezonu. Po povratku iz Italije,potpisuje za Rijeku i u sezoni 2005/2006, u čijem dresu oduševljava svojim nastupima,sa svojih 15 pogodaka je bio među najboljim strijelcima,a vjerojatno i najbolji igrač lige. U bijelom dresu postaje doprvak Hrvatske i jedan je od najzaslužnijih za osvajanje Kupa, i to baš u svom Varaždinu. Pamtimo ga po fenomenalnoj partiji u Splitu protiv Hajduka gdje postiže hat-trick u pobjedi 4:0.

A baš na jučerašnji dan 25.03.2006., Rijeka je pobijedila Dinamo u Zagrebu rezultatom 2:1 pred dvadesetak tisuća gledatelja (ova brojka danas zvuči nestvarno), a baš Davor Vugrinec je bio strijelac za pobjedu u 85.minuti. Pobijeđen je Dinamo za koji su igrali Modrić, Eduardo, Ćorluka i današnji trener Dinama, Zoran Mamić.

S malim zakašnjenjem, čestitamo našemu “Vugi” rođendan i želimo mu još poneki gol u HNL-u, puno zdravlja i uspjeha u daljnjem životu.

A u povratku u budućnost neka se nešto slično ponovi i u “ludom” travnju, od pobjede u Maksimiru do ponovnog osvajanja Kupa. Kada smo već kod brojki, Rijeka je do sada osvajala kupove po dva u nizu ( u bivšoj državi 1978. i 1979.godine, a u Hrvatskoj 2005. i 2006.godine) pa je sada godina za još jedan “paket” dvostrukog kupa…2014. i 2015. godina. Veselimo se “ludom” Travnju i nogometu, kako na Kantridi tako i diljem Lijepe naše, a našoj Rijeci želimo još puno pobjeda i veselja nad najvećim rivalima.

Boris Kirinčić

 

Komentari

komentari


Related Articles

Proljeće na moje rame slijeće…

Po dobroj, staroj, ustaljenoj praksi, hrvatski prvoligaši su oko svetog Nikole otišli na svoju tromjesečnu hibernaciju. Svi smo svjesni činjenice

Juniori ipak prvaci

RIJEKA – ŠIBENIK 5:0 Utakmica 30. kola: Rijeka – Šibenik 5:0 (3:0). Stadion Robert Komen. Gledatelja: 300. Sudac: Željko Frković

Sebastian Brigović: Mlada nada riječkog skijanja

I dok ljeto upravo završava, na drugome kraju svijeta, točnije u Novom Zelandu počele su pripreme za skijaše. Među sretnicima koji