FOTO: Kada Dinamovac dijeli pravdu

by Hoću Ri | 23/11/2016 13:41

Disciplinski sudac HNL-a, Saša Pavličić-Bekić, je donio odluku, kako kaže; nepristranu! Franko Andrijašević će zbog izrečene rečenice svojem suigraču koja je glasila: “Pusti smrada na miru”, izbivati sa travnjaka dovoljno dugo da propusti derbi susret sa Dinamom iako je on na rasporedu tek za dva tjedna, a u međuvremenu će Rijeka odigrati dvije službene utakmice. Franko je dobio tri utakmice suspenzije zbog verbalnog delikta što je za takav prekršaj apsolutni presedan u našoj ligi.

Usporedbe radi, isti disciplinski sudac je u slučaju kada je Marko Kolar, igrač zaprešićkog Intera, opsovao glavnog suca riječima “Marš u pičku materinu”, igrača kaznio sa dvije utakmice suspenzije s objašnjenjem da zbog verbalnog delikta kakav je vrlo čest na nogometnim travnjacima, ovo je sasvim dovoljna kazna.

I ništa ne bi bilo sporno, da je disciplinski sudac HNL-a neka nepristrana osoba iz struke koja samo provodi (ionako trule) propise i propozicije natjecanja, ali ovaj to nije. Saša Pavličić-Bekić je zagrebački odvjetnik te ovjekovječeni navijač Dinama. U mnogim svojim istupima, što javno, što na društvenim mreža ne krije da je veliki “Dinamovac”, da ima jako puno gostovanja sa tim klubom te da ga voli najviše na svijetu, dok istovremeno Armadu naziva “idiotima” u što se možete uvjeriti u našoj galeriji screenshotova sa Facebook-a.

Sama činjenica da pravdu u svojim rukama u ovakvim delikatnim predmetima i odlukama koje mogu odlučivati prvaka države, drži zagriženi navijač Dinama je apsurdna i potpuno van svake pameti. To je samo jedna od jako puno anomalija u našemu nogometu koji se voli prikazivati kao europski, dok je realnost ipak nešto tmurnija. Radi se o najkorumpiranijem savezu te klubu čije privilegije u našemu nogometu kreću od državne vrhuške pa naniže. Ovo je samo primjer tih privilegija koje jedan klub ima naspram drugih.

Na dušu onima koji “brinu” o hrvatskom nogometu, ali i na dušu svima nama koji to samo promatramo i odmahujemo rukom. Slobodno prolistajte našu galeriju pa se i sami uvjerite i nepristranost.

Komentari

komentari

Source URL: http://www.hocuri.com/pravda-na-purgerski-nacin/