Pretplate naše svagdašnje

by V Linić | 22/01/2015 16:09

Akcija (polu)prazne tribine na proljeće se nastavlja, djelomično i zbog toga što smo prošli prošlo ljeto, kada su pojedine tribine poskupile i za 50% i kada se pojavio prvi veći bunt navijača Rijeke prema upravi kluba s Kantride. Možda smo onda bili jedini medij koji je kritizirao cijene karata, pa ćemo tako i ovom prilikom malo kritizirati te svojom kritikom pokušati ukazati na propuste koji su i ovaj put napravljeni od onoga tko je kreirao politiku prodaju pretplata, a tako i karata.

Putnici

Rijeka je od svog početka klub koji je najveću podršku imao izvan grada Rijeke, od Kiraca, Krka, Grobnika, Kastva, Halubja, Lovrana i pojedinih mjesta u Istri, Rijeka crpi svoje vjerne navijače u cijelom prstenu. Mnogi od njih se zbog svojih obaveza neće odlučiti uzeti komplet karata za proljeće, pa će nabava karata tim navijačima biti malo matematičku igru gdje će trebati računati je li jeftinije kupiti kartu u tjednu i potrošiti više benzina ili platiti kartu skuplje na dan utakmice. Protiv sustava skuplje karte na dan utakmice ne bi imali ništa kad bi članovi imali popust na tu kartu ili kada bi funkcionirao sustav prodaje karata putem Interneta. Primjer je u bliskom susjedstvu, ako može Istra prodavati karte putem interneta ne vidimo razloga zašto to ne bi mogla i Rijeka.

Djeca

Djeca su naša naša budućnost, a osim što su posebna skupina navijača na koje bi trebali paziti, trebali bi se itekako potruditi da ti navijači dolaze u što većem broju na našu Kantridu. Reklamu koju je mala Doriana napravila klubu ne može se mjeriti novcem, ali čisto sumnjam da je ona dobila pretplatu na poklon od kluba. Uz to, ne bi li bilo pošteno za dječje pretplate uvesti popust i tako roditeljima financijski olakšali dolazak na utakmice? To je svakako investicija u budućnost o kojoj bi trebali razmisliti ljudi u klubu zaduženi za pretplate.

Atraktivnost natjecanja

Nitko ne može osporiti da se na Kantridi jesenas igrao vrhunski nogomet, kako u EL, tako i u HNL. Vidjeti Andreja Kramarića, ali i ostatak momčadi, u elementu bilo je vrijedno svake kune koje smo kao pojedinci potrošili na dolazak na Kantridu. Iako ćemo često reći da ne postoje nezamjenjivi, dugo vremena će proći dok ne budemo gledali napadača klase Andreja pod stijenama Kantride. Nedostatak Andreja, otmica Jajala (Mulder i Scully još uvijek istražuju), posudba Kvržića i ozljeda Moisesa, Rijeka bi, i uz pojačanja i prinove koja je dovela, vrlo lako mogla igrati gori nogomet nego na jesen. Treba uzeti u obzir da zaostajemo i sedam bodova za Dinamom te ćemo se teško upustiti u borbu za prvaka, jedino što nam preostaje je Kup, a u cijenu pretplata je uračunata samo još jedna utakmica. Osim samog natjecanja treba obratiti i pozornost na komoditet stadiona koji je na izdisaju. Hladno vrijeme je zagarantirano prvih par utakmic, a to će sigurno odbiti mnoge navijače da kupe komplete karata. Treba li im uopće puno zamjeriti?

Zaključak

Kao što sam i na ljeto napisao, mnoge će tribine zjapiti prazne, osim one dvije najjeftinije, migracija je do sada vjerojatno završila. Iako, neće ni tako dugo ostati, još šest mjeseci i pravac Rujevica… Nada da će netko u klubu uvažiti ovaj članak uvijek postoji, jednako kao i nada da ćemo osvojiti prvenstvo. Možda sljedeće godine bude bolje.

Komentari

komentari

Source URL: http://www.hocuri.com/pretplate-nase-svagdasnje/