Primorje EB poraženo u finalu Lige prvaka

by Hoću Ri | 30/05/2015 20:45

Liga prvaka 14/15 – finale
PRIMORJE EB – PRO RECCO  7:8 (3:1,0:2,2:4,2:1) Bazen Bernat Picornell. Gledatelja 1.000

Suci: Margeta(SLO)/Stavridis(GRČ)

PRIMORJE EB: Vićan, Burić, Radu 1, Krapić, Buljubašić, Sukno 2, Muslim 2, Petrović, Peroš, Elez, Šetka 1, Xavi Garcia , Lazović

PRO RECCO: Tempesti, Prlainović, Joković 2, Figlioli 2, Giorgetti 1, Pijetlović 1 , Giacoppo, Aicardi, Di Fulvio, Filipović , Ivović 2, Gitto, Pastorino

Igrač više: Primorje EB   13(3) Pro Recco  10(3)

Riječko Primorje EB nažalost nije uspjelo doći do prve titule prvaka Europe. Vraćaju se u Rijeku sa novim srebrom nakon poraza od ipak jačeg Pro Recca.

Primorje je dobro ušlo u utakmicu. Igralo se jako dobro u obrani, što je omogućilo Cosminu Raduu i Sandru Suknu da pogocima dovedu riječane u vodstvo od 2:1. I dalje je odlično funkcinirala osovina Vićan-Burić te su svojim odličnim intervencijama doveli Pro Recco u nervozu. Sandro Sukno je svojim drugim pogotkom zatvorio prvu četvrtinu.

Druga četvrtina je ponovno krenula sa fenomenalnom obranom Primorja dok su u napadu neprecizni bili Radu i Muslim. Tada Maro Joković zabija dva pogotka za povratak talijana u egal. Do kraja druge četvrtine se igralo bez previše uzbuđenja sa dosta izgubljenih lopti na obje strane.

Nastavak utakmice nam je ponudio dvije fantastične obrane Frane Vićana sa igračem manje ali i pogodak Figliolija čime je Pro Recco okrenuo utakmicu u svoju korist. Primorje je u tim trenucima bilo čak 13 minuta bez pogotka. “Sušu” je prekinuo pogodak Anđela Šetke sa igračem više. Na drugoj strani je uzvratio Ivović svojim drugim pogotkom. Na 5:5 ponovno vraća Petar Muslim udarcem sa desetak metara. Ponovno odlična obrana Primorjaša nudi mogućnost napadačima da vrate prednost na stranu riječke momčadi ali napad nije dobro reagirao u nekoliko navrata. Zato je Pijetlović koristi igrača više i zabija gol Vićanu za prednost talijanske ekipe. Na samom kraju četvrtine zabio je i Giorgetti za prednost od 7:5 uoči posljednje dionice igre.

Primorje je u zadnjem periodu imalo četiri puta igrača više za redom, ali nikako nisu uspijevali pogoditi i smanjiti razliku. Ipak, peta je bila sreća pa je Muslim smanjio na 7:6. Figlioli je potom povisio na 8:6 i ostavio jako malo nade Primorju da se vrati u utakmicu. Sukno je zabio 21 sekundu prije kraja i otvorio tračak nade, ali je Pro Recco preiskusna ekipa da to “prokocka”.

Primorje je izgubilo od jake momčadi sastavljene redom od srpskih i talijanskih vaterpolo zvijezda. Srebro je veliki uspjeh riječke ekipe koja je sezonu zaključila novom europskom medaljom. Bravo Primorje!

 

Komentari

komentari

Source URL: http://www.hocuri.com/primorje-eb-porazeno-u-finalu-lige-prvaka/