Prva pobjeda Kvarnera u prvenstvu

Prva pobjeda Kvarnera u prvenstvu

Kvarner se uključio u prvenstvena natjecanja početkom listopada 1946. u trenutku kada je Prva savezna liga bila već u petom kolu. U sljedeća dva tjedna odigrao je četiri utakmice te upisao tri poraza i jedan remi uz gol razliku 1-9. U petoj utakmici susreli su se Kvarner i Nafta. Mlada i poletna momčad iz Donje Lendave gostovala je na Kantridi u četvrtak 31. listopada 1946. po izrazito lošem vremenu. Pred oko 200 gledatelja za Kvarner su nastupili: Gardassanich, Tiblias, Deluca, Marcetić, Legan, Pavanello, Nori, Belcastro, Matošić, Laurencich, Flaibani.

Prije i tijekom utakmice kiša je neprestano padala te pretvorila teren u pravu kaljužu što su bolje iskoristili igrači Nafte i poveli preko Šiftara u 8′. Već u sljedećem napadu Berek je pucao pored istrčalog Gardassanicha, a loptu zaustavlja jedan od braniča ramenom. Sudac Eppert dosuđuje jedanaesterac za Naftu koji je Gardassanich s lakoćom obranio. Ova obrana bila je dodatni impuls igračima Kvarnera jer se ubrzo nakon toga igra prebacuje na Naftinu polovicu. Prvo je Flaibani pogodio vratnicu da bi u 27′ pogodio za izjednačenje. Nafta se samo brani i Kvarner nakon nekoliko lijepih akcija prelazi u vodstvo. Strijelac za 2-1 u 44′ je Nori.

U nastavku Kvarner nastavlja živo i borbeno pa Nori u 54′ i Matošić u 65′ povećavaju vodstvo Kvarnera na 4-1. Tek u posljednjih dvadesetak minuta pada ritam igre jer su igrači izmoreni teškim terenom. Pred sam kraj Kvarner ima još dvije velike prilike koje promašuju Nori i Matošić, no i bez njih Kvarner je upisao svoju prvu prvenstveu pobjedu. Do kraja sezone Kvarner će pobijediti još šest puta te odigrati najviše neriješenih, čak sedam, što će mu biti dovoljno za deveto mjesto na tablici od četrnaest klubova. Kako se liga smanjivala, a Ponziana iz Trsta je morala ostati u ligi (iako slabije rangirana od Kvarnera) zbog političkih razloga, Kvarner je išao u dodatne kvalifikacije u kojima je izgubio u obje utakmice od Crvene Lokomotive (današnje NK Lokomotive) i ispao iz prve lige.

Komentari

komentari


Related Articles

9. studenog 2014. – Večer rekorda Andreja Kramarića

Nakon poraza u Rotterdamu na Kantridu je u sklopu petnaestog kola Prve HNL 9. studenog 2014. god. stigla Lokomotiva. Matjaž

Zec pretrčao sisačku močvaru

Kup utakmice nikad nisu lagane za favorite i uvijek bude veliku neizvjesnost. Kako je u jednoj utakmici sve moguće nerijetko

Tri, dva, jedan – kuhaj

U trenutku kada je Zebec prošle subote dao znak da je derbi završen postalo je jasno da će Rijeka želi