Reagiranje HNK Rijeka

Reagiranje HNK Rijeka

Nakon mnogih netočnih navoda, neistina i laži, objavljenih u prilogu Slobodne Dalmacije pod nazivom Naprid Bili, HNK Rijeka je izdala službeno reagiranje koje prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

Neugodno iznenađeni brojnim netočnim navodima koje ste iznijeli u svom tekstu objavljenom u podlisku „Naprid bili” objavljenom u Slobodnoj Dalmaciji, primorani smo reagirati ponajprije kako bismo zaštitili ugled kluba ali i svih igrača, djelatnika i navijača HNK Rijeka.
Kao sportski i nogometni djelatnici apsolutno uvažavamo sve klubove s kojima sudjelujemo u bilo kojem natjecanju kao sportske rivale, kao i njihove klupske trofeje i titule u sadašnjoj prošlosti te činjenice da je svaki sportski kolektiv podario hrvatskom nogometu čitav niz sjajnih nogometaša i trenera. Upravo iz tog razloga, ne možemo se oglušiti na neistinite navode u Vašem članku kojima je nanesena šteta ugledu HNK Rijeke ali puno bitnije hrvatskom nogometu u cjelini.

Ne želeći dovoditi u pitanje vašu kompetentnost da govorite o stanju u nogometu i HNK Rijeka, smatramo da navodima poput „Rijeka je najveća šarena laž hrvatskog nogometa”, „Ta uspješna Rijeka ne smije niti na Kantridi pobijediti Dinamo, ne da Mamić. Nego izgubi, sramotno i jadno…”, „Volpi je klub dobio za smiješnu svotu, ali o tome se sada šuti, ili se tek sramežljivo spomene ta brojčica”, „Mislite da je grad Rijeka digla ruke, da više ne ulaže u klub” ili spominjanje HNK Rijeke u kontekstu filijale GNK Dinamo, nije nanesena šteta u povredi ugleda samo kluba koji spominjete već cijeloj ligi i svim natjecanjima u kojima HNK Rijeka uz ostale klubove predstavlja Hrvatsku na domaćem terenu i u Europi.

HNK Rijeka je klub koji u hrvatskom nogometu predstavlja bitan sportski faktor što dokazuju značajne činjenice da je ovosezonski pobjednik u Hrvatskom nogometnom kupu, osvajač Superkupa, drugi na poretku u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi i jedan od predstavnika hrvatskog nogometa u UEFA Europa ligi. Osim prve momčadi kluba, uzrasti mlađih generacija ostvaruju značajne rezultate od kojih svakako treba izdvojiti naslov prvaka Hrvatske juniorske momčadi Rijeke, koji su ujedno i pobjednici renomiranog turnira Kvarnerska rivijera, te titulu viceprvaka pionirske momčadi osvojenu na državnoj završnici. Ulazak privatnog kapitala u HNK Rijeka proveden je prije svega u skladu sa zakonom, na način da proces preoblikovanja može poslužiti kao uzor ostalim klubovima u istom procesu. Time je napravljen početni korak za čitav niz ulaganja u infrastrukturu koja će pomoći nogometu u cijelosti i HNK Rijeci da nastavi svoj put s ciljem da postane stabilni europski klub na ponos grada, regije i cijele Hrvatske. Ulaganje u potrebnu infrastrukturu najvrjednije je upravo za budućnost nogometa u smislu odgoja mladih generacija koje će rasti u sportskom i zdravom okruženju a to bi trebao biti zajednički cilj i težnja, svakome u svom gradu lokalnoj sredini, ali i misao vodilja za sve napore koje radom ulažemo u stvaranje budućnosti upravo za mlade generacije.

Svim klubovima koji nastupaju u Hrvatskoj nogometnoj ligi, od srca želimo uspjeh u sportskom i poslovnom djelovanju, te da u europskim natjecanjima pokažu kako hrvatski nogomet ne zaostaje za onim europskim i da na ponos sviju predstavljaju našu predivnu državu. Stav koji zauzimamo a pozivamo i sve sportske djelatnike te one koji poput Vas imaju priliku komentirati stanje u hrvatskom nogometu, je da poštujemo svoje suparnike i sportske rivale te da ničime ne omalovažavamo napore drugih da napreduju i budu bolji nego što su danas. Svjesni odgovornosti koju imamo kao sudionici na sportskoj sceni Hrvatske i Europe odabiremo da svojim postupcima utječemo pozitivno, civiliziranim sportskim ponašanjem činimo dobro za razvoj nogometa i pozivamo sve koji na bilo koji način sudjeluju u kreiranju sportske scene da učine isto.

Bolju budućnost nogometa moguće je izgraditi sportskim ponašanjem koje podrazumijeva uvažavanje suparnika, a potrebno je krenuti danas i ovog trenutka. U konačnici, izražavamo žaljenje za navedenim u Vašem tekstu smatrajući da nikakav konstruktivan rezultat ne može proizaći iz netočnih i neprovjerenih navoda a koji se ne odnose samo na klub već i na ostale sudionike u vlasništvu kluba, kao i sve pravne aktere koji su sudjelovali u ovom slučaju navedenom primjeru procesa preoblikovanja kluba. Sigurni smo da ste svjesni činjenice kako pojedini komentari iz teksta mogu biti predmet za pravni postupak no isto tako ovim putem izdvajamo kako ne želimo pokretati postupke koji, osim nedvojbene obrane časti, nemaju konstruktivni pomirujući učinak za poslovne odnose između novinske grupacije unutar koje se nalazi i Vaš cijenjeni list i kluba. Iz tog razloga isti nećemo pokretati, te Vam dostavIjamo ovo reagiranje s ciljem đa i Vi već danas krenete s odgovornijim pristupom prema hrvatskom nogometu i svim akterima istog a svakako je i cijenjeni list gdje ste glavni urednik neizostavan i vrlo važan akter obzirom da nosi odgovornost istinitog izvještavanja javnosti. 

U nadi da ćemo krenuti na svim razinama upravo tim putem.
Srdačno Vas pozdravljamo
Odnosi s javnošću
Hrvatski nogometni klub Rijeka s.d.d.

Izvor: www.nk-rijeka.hr

Komentari

komentari


Related Articles

Rijeka snova, Sevilla nade

Naša Rijeka još jednom piše one najljepše stranice svoje nogometne ali i gradske sportske povijesti. Pao je na Kantridi i

Sebastian Brigović: Mlada nada riječkog skijanja

I dok ljeto upravo završava, na drugome kraju svijeta, točnije u Novom Zelandu počele su pripreme za skijaše. Među sretnicima koji

Rijeka na krovu Nassfelda

Austrijsko skijalište Nassfeld sigurno je jedno od najpoznatijih mjesta gdje, između ostaloga, i brojni naši sugrađani uživaju u čarima te