Ricardo Bagadur pred potpisom za Fiorentinu

Ricardo Bagadur pred potpisom za Fiorentinu

Rubrika “odlasci” u bilježnici Srećka Juričića sve je punija. Nakon Brezovca i Čanađije koji nastavljaju karijeru na posudbama u Speziji, te nakon Jahovića koji se nakon kratke epizode na Kantridi preselio u Rusiju, “sidro” iz riječkog prvoligaša “diže” mladi i perspektivni stoper Ricardo Bagadur.

Ricardo ima 18 godina i član je Rijeke II koja igra u 3.HNL. Svoje nogometno školovanje je prošao upravo na “azurnoj obali” s riječkim grbom na prsima, a prošlu sezonu 2013./2014. odradio je na posudbi u drugoligašu Pomorcu iz Kostrene. Član je Hrvatske U19 reprezentacije za koju je nastupio sedam puta.

Iako je bilo podosta upita iz raznih klubova o statusu Ricarda Bagadura, naupornija je bila talijanska Fiorentina koja je dogovorila sve uvjete s vodstvom HNK Rijeke te mladog stopera samo liječnički pregled dijeli od potpisa za momčad iz Firenze.

Ostaje mala gorčina što ovaj daroviti izdanak nogometne škole riječkog prvoligaša neće zaigrati pod legendarnim stijenama. Ostaje žal što odlazi još jedan nadareni mladi igrač, ali je konkurencija u prvoj momčadi Rijeke takva da je Ricardu davala malo šanse da se izbori za mjesto u ekipi Matjaža Keka.

Mladom Ricardu Bagaduru želimo sve najbolje u svome nogometnome putu i karijeri u Italiji. Neka pronese ime riječke nogometne škole te se nadamo  kako ćemo ga jednoga dana ipak vidjeti u najdražem bijelome dresu na našoj Kantridi.

Komentari

komentari


Related Articles

Blamaža Rijeke u Koprivnici!

Slaven Belupo – Rijeka 3:0 (1:0) Koprivnica – Gradski stadion. Uzvratna utakmica polufinala Kupa Hrvatske. Gledatelja: 2205. Suci: Damir Batinić,

 Neosvojiva tvrđava

Španjolska povijest prepuna je događaja i povijesnih ličnosti. Danas zemlja na glasu po odličnim nogometašima, kvalitetnom vinu, lijepim ženama, prekrasnim

Sharbini strijelac u reviji promašaja

Hrvatska je svladala Gibraltar s visokih 4:0, iako je rezultat trebao biti puno veći od konačnog. Hrvatski su se reprezentativci