Riječko humano srce još jednom na djelu  

Riječko humano srce još jednom na djelu   

U središnjem događanju jučerašnjeg humanitarnog dana na Kantridi, utakmici nogometaša Rijeke i Rijeka „All Stars“, u kojoj su se okupili mnogi bivši nogometaši Rijeke, „prava“ Rijeka je slavila rezultatom 3-2. U ovakvom okupljanju to je najmanje bitno, ali neka ostane zapisano.

Nogometaši Rijeke

Nogometaši Rijeke

Cjelodnevno događanje koje je za cilj imalo skupljanje novca za obnavljanje fonda knjižnice za slijepe i slabovidne OŠ Pećine, ali i pomoć poplavljenim krajevima Lijepe naše, privuklo je na Kantridu preko 2000 gledatelja i sudionika. Sve je počelo tradicionalnim triangolo turnirom Armade, riječkih olimpijaca i novinara. Slavila je Armada, dok su novinari zauzeli posljednje mjesto bez postignutog pogotka.

Rezultati: Armada – Olimpijci 2:1, Olimpijci – Novinari 3:0, Novinari – Armada 0:1.

ARMADA: Vukelić, R. Kovač, Diklić, Bencan, Zoričić, Cianci, Tercolo, Mihalović, D. Kovač, Vegar, Vranković, Domika, Čaval, Muškardin, Janjetić, Zinaić, Kovačević, Čemeljić, Kreilach.

OLIMPIJCI: Bjelanović, Abramović, Rački, Štemberger, Miočić, Zekić, Batkoski, E. Brajković, Šarić, Matošević, Mi. Hrstić, Šivolija

NOVINARI: Demo, Stojanac, Volarić, Cupać, Marsanich, Cvijanović, Ivanović, Ma. Hrstić, Jurković, Babić, Marinković, Čikara, Vrancich, Vujnović, Geci, Molnar, Ravlić, Glavan.

Nogometaši Rijeke su ostali neporaženi na Kantridi ove sezone. Momčad sastavljena od bivših igrača u revijalnoj Bijelih pružila je veći otpor nego mnoge druge ekipe ove sezone, ali ni to nije bilo dovoljno za otkidanje boda momčadi Matjaža Keka. Predvođeni Damirom Kreilachom, „il capitanom“, Rajko Vidović, Igor Tkalčević, Kristijan Čaval, Hrvoje Štrok i druge legende kluba s Kantride su pružili dopadljivu predstavu, začinjenu lijepim golovima.

Rajko Vidović i Ivan Tomečak

Rajko Vidović i Ivan Tomečak

RIJEKA Stadion Kantrida. Gledatelja 2500. Sudac: Domagoj Vučkov. Pomoćnici: Kezele i Skender (svi Rijeka). Strijelci: 1:0 Ajayi, 2:0 Ajayi, 3:0 Boras, 3:1 Con, 3:2 Stepčić.

RIJEKA: Prskalo, Tahir, Bagadur, Bertoša, Collins, Pokrivač, Pušić, Zlomislić, Boras, Ajayi, Kramarić (još su igrali: Vargić, Raspor, Brezovec, Močinić, Jugović, Tomečak, Lešković, Moises).

RIJEKA ALL STAR: Radman, Matko, Tkalčević, Con, Višković, Kreilach, Landeka, Štrok, Weitzer, Pilčić, Gerc (još su igrali: Batkoski, Čaval, Jakirović, Agić, Prpić, Stepčić, Vidović, Mance).

Prije početka utakmice Ivanu Močiniću je dodijeljena nagrada za najboljeg igrača prošle sezone po izboru riječkih novinara. Time je popularni Močo dobio veliku čast i obvezu ponuditi još više te krenuti stopama dosadašnjih laureata Kreilacha i Benka, koji su zalaganjem i neupitnim trudom osvojili srca mnogih navijača Rijeke. Nadamo se kako će se Ivan nakon ove nagrade na Kantridi zadržati mnogo dulje nego njegovi prethodnici.

Kakvo bi to bilo događanje bez fešte, hrane i svirke? Nakon utakmice su se svi preselili pod B tribinu gdje su koncert održale grupe Fiesta, Kantridersi i Krešo i Kisele Kiše. Uz maneštru i pivo u ritmu dobre glazbe se druženje nastavilo još dugo u noć.

Lijep odaziv Riječana i Riječanki donio je OŠ Pećine vrijednu donaciju kojom će se obnoviti fond knjižnice namijenjene slijepim i slabovidnim učenicima, a koja je uništena ranije ove godine nepromišljenim vandalizmom nekolicine. Nije se zaboravilo ni na poplavljena područja Slavonije. Skupljala se hrana, lijekovi, odjeća i sve ostale potrepštine nužne za uspostavljanje normalnog života u teško pogođenim područjima. Riječko humano srce kuca jako i bez kompromisa, a „jedan mali stadion“ je još jednom pokazao kako itekako zna biti velik.

 

Komentari

komentari


Related Articles

“Močo” spreman na sve izazove

Vijest u riječkim sportskim, a posebice nogometnim krugovima, odjeknula je poput bombe. Ivan Močinić putuje u Brazil na Svjetsko prvenstvo!

Najava pred derbi

Danas s početkom od 17 sati nogometaši HNK Rijeke na zamjenskom stadionu u Kampu na Rujevici dočekuju splitski Hajduk u sklopu