Rijeka dotukla Dinamo

Rijeka dotukla Dinamo

Na klupskim kroničarima i statističarima je da pregledaju arhive i iz naftalina izvuku povijesne rezultate dviju ekipa i usporede je li ovo najbolja pobjeda nad Dinamom u povijesti. Mi možemo zaključiti da dugo nismo vidjeli ovakvu nadmoć Rijeke nad bilo kojim protivnikom. Bilo je nekoliko jednako slatkih utakmica s Hajdukom, ostali se začahure u obrani i ni ne pokušavaju se nadigravati. Dinamo je imao volje nadigravati se, ali bi bilo bolje za njih nisu, bolje bi prošli.

Nema navijača Rijeke koji sinoć nije sretan otišao kući. Neutralni gledatelji su također uživali u prazniku nogometa na Rujevici. Ne znam je li zadovoljstvo bilo veće sinoć na pivi nakon utakmice ili jutros na jutarnjoj kavi. Usput su se i prelistavale novine, koje se više bave problemima Dinama nego Rijekom. Ipak, univerzalan je zaključak kako je Rijeka deklasirala Dinamo, te da su gosti dobro prošli kako je moglo završiti.
Kažu da svaka ekipa igra koliko joj protivnik dopusti, a ovaj put je sve ovisilo isključivo o dobroj volji Riječana. Nakon četvrtog gola je Rijeka smanjila tempo, ne tražeći najbrži put do Šemperovog gola, već su istinski uživali u igranju nogometa, pas igri, što je publika znala cijeniti. Dogodio se Joga bonito na Rujevici, dočekali smo i akcije s 20-ak uspješnih dodavanja, „prebrojavanje“ s jednog boka na drugi i povratak.

Sinoć je pobijedio nogomet, pobijedila je Rijeka i pobijedila je klupska vizija nogometa. Nema istinskog navijača Rijeke koji nije bio skeptičan odrađenim prijelaznim rokom, niti onog tko je najavljivao neupitnu pobjedu protiv Dinama. Sad se više ne mogu osporiti klupske izjave kako je ekipa nikad jača i da je najspremnija dosad za najviši domet – osvajanje prvenstva. Ova utakmica nisu samo 3 boda, već dokaz da nema jače ekipe u prvenstvu. Sad ga još „samo“ treba osvojiti.

Rijeka je pokazala raznolikost i teško je izdvojiti bilo kojeg pojedinca. Svi su dali svoj doprinos i u nekom trenutku odigrali važan potez. Rijeka više ne ovisi o jednom igraču i njegovoj inspiraciji, niti protivnici mogu znati s koje strane će kapitulirati. Opasnost vreba sa svih strana, a postoje velike unutarnje rezerve koje će se tek pokazati u najboljem svijetlu.

Poznavajući Kekov mentalitet, u nekom trenutku će s igračima odraditi analizu utakmice, te će zanjurgati za opuštanje na kraju utakmice i dva primljena gola. Nama uopće nisu pokvarili veselje, ne mogu zasjeniti sve lijepo što se dogodilo. Kažu da je bolje učiti iz pobjeda, nego iz poraza. Mi ćemo uživati u ugodnom tjednu do iduće utakmice, a u klubu nek se pobrinu da naše veselje potraje čim duže. Idealno do 27. svibnja i erupcije emocija kakvu grad još nije doživio.

Komentari

komentari

D. Peranić

D. Peranić

David Peranić je UEFA B licencirani trener, te ima višegodišnje iskustvo treniranja mlađih uzrasta.


Related Articles

Napad na drugo mjesto

Danas, u petak 15.7. susretom koprivničkih “farmaceuta” i internacionalnih “keramičara” iz Zaprešića, počinje još jedna sezona najbesmislenije lige na svijetu,

60 sekundi nade

Tako to biva kada navijaš za Rijeku dugi niz godina. Opet moramo kazati kako smo navikli i na gore. Iz

Rijeka se voli sve do Udina

Nogomet piše čudne priče, poglavito kada su navijači u pitanju. Zbog navijača se nogomet i igra, bez njih to nije