Rijeka je uhvatila zadnje nositeljsko mjesto u 3. pretkolu Europa lige

Rijeka je uhvatila zadnje nositeljsko mjesto u 3. pretkolu Europa lige

Prvak Srbije, Crvena Zvezda je izbačena iz euro-natjecanja zbog nepoštivanja financijskog fair-playa, a njezino mjesto u kvalifikacijama za Ligu prvaka uzima Partizan, dok na njegovo mjesto u kvalifikacijama za Europa ligu dolazi Jagodina. Ovo je bitno za Rijeku jer Partizan ima viši koeficijent od Rijeke, a Jagodina manji, te tom zamjenom Rijeka skače za jedno mjesto, koje je, srećom, iznad linije nositeljstva.

Rijeka, ako prođe 2. pretkolo, kao nositelj u 3. pretkolu, izbjegava klubove poput PSV-a, Lyona, Real Sociedada ili Torina, a može igrati protiv klubova koji su ipak puno manjeg renomea (Sarajevo, Brondby, Grodig…).

Podsjetimo, Bijeli su prošle godine u 3. pretkolu bili nenositelji, ali s(p)retno izvukli Žilinu, jedan od najslabijih klubova.

Komentari

komentari


Related Articles

Dva puta ka istom cilju

Započelo je 4. Dvoransko prvenstvo Grada Rijeke, koje organizira NK Lokomotiva, uz suorganizaciju Grada Rijeke i Nogometnog saveza. Ove godine

Finale Kupa: čin drugi

Nošeni sjajnom podrškom na Maksimiru, bijeli su u prvoj utakmici odličnom igrom stekli minimalnu prednost pred današnji uzvrat na rasprodanoj

Hoće li Pilipović nadmudriti profesora Ganjta?

Rijeka 2 ovu subotu od 16:30 lovi svoju četvrtu pobjedu u 3. HNL Zapad. U goste im stiže Vrbovec  koji do