Rijeka kreće po Ligu Prvaka

Rijeka kreće po Ligu Prvaka

Sutra u elitnom terminu u kojemu smo do sada mogli samo preko televizora promatrati utakmice, naša Rijeka igra prvu utakmicu kvalifikacija za Ligu Prvaka nakon 18 godina. Tadašnji sraz sa beogradskim Partizanom je bila nemoguća misija s obzirom na stanje ekipe i ambicije u “europi”, ali pamtimo jednu od najboljih atmosfera ikad viđenih, ne samo na Kantridi i u Hrvatskoj već i šire. Tada je Rijeka bila mrvicu bliže najelitnijem svjetskom nogometnom natjecanju s obzirom da se igralo samo tri pretkola, a Rijeka se uključivala u drugome. Ondašnji je Partizan bio jača i bolja momčad ali su i oni zapeli na posljednjoj prepreci kada ih je izbacio Spartak iz Moskve. Sada Rijeka mora izbaciti svoja tri protivnika, želi li ući u skupine Lige Prvaka, ili barem dvoje za skupine Europa Lige. 

Taj put kreće sutra od 20 sati i 45 minuta. Prvi protivnik je momčad The New Saintsa koji su naslov u Walesu osvojili već šesti put za redom. Rijeka je već imala iskustva sa velšanima koje je u dva navrata izbacivala iz europskih natjecanja, ali im sada prvi puta stiže prvak te zemlje. TNS nije amaterska momčad. Svaki igrač više manje zarađuje od nogometa i radi se o skupini nogometaša koji imaju iskustva i po engleskim niželigaškim travnjacima kao i onim škotskim i irskim. Iako se radi o klubu i ekipi koja je jača od ondašnjeg protivnika Prestatyna, nije to momčad pred kojom Rijeka treba drhtati, ali opreza nikad dovoljno.

“Vojska” gospodina Matjaža Keka je spremna za izazov zvan Champions League. Možemo kazati kako nema nekih prevelikih remetilačkih faktora u momčadi kao što je to znalo biti u posljednjih nekoliko godina u ovoj fazi na početku sezone. Prijelazni rok traje ali je momčad više manje sigurna i tu ne postoje neke prevelike turbulencije osim vjerojatnog odlaska Darija Čanađije. Kada smo kod ozljeda, jedino je sigurno da novopridošli Tomislav Gomelt neće nastupiti, dok je prvi vratar Andrej Prskalo pod upitnikom. Svi ostali igrači su spremni i orni za sutrašnji sraz. 

Ukoliko pogledamo unatrag na način na koji Matjaž Kek bira momčad, vjerojatno ćemo sutra gledati postavu Rijeke sa Prskalom (Sluga) na vratima. U zadnjoj liniji će nastupiti već ustaljeni Žuta, Župarić, Elez i Ristovski. Vezni red čini dvojac Mišić-Bradarić dok će na krila vjerojatno Vešović i Gorgon. Na mjesto Franka Andrijaševića ulazi Heber dok će u napadu startati Mario Gavranović. 

Gosti iz Walesa su stigli na užareni Kvarner. Vjerojatno su doživjeli pravi toplotni udar s obzirom da u njihovom Oswestryu gdje igraju domaće utakmice temperatura ovih dana ne prelazi 16 stupnjeva celzijeva. Ulaznica za utakmicu ima još jako malo i sigurno će puna Rujevica dočekati novi susret Rijeke i nogometne Europe. Meč drugog pretkola Lige Prvaka će suditi najbolji estonski sudac Kristo Tohver sa svojim pomoćnicima. 

 

Komentari

komentari


Related Articles

Napad na drugo mjesto

Danas, u petak 15.7. susretom koprivničkih “farmaceuta” i internacionalnih “keramičara” iz Zaprešića, počinje još jedna sezona najbesmislenije lige na svijetu,

Osmijeh se vratio u grad

Ovdje nitko nije normalan, nije normalan, nije normalan… Poveo je od uha do uha nasmiješeni Matjaž Kek ovu pjesmicu na

Proljetna Igra Čačkanja Kekovog Autoriteta!!!

Kao što smo već prethodno najavili, s dolaskom nastavka prvenstva krećemo i u novu nagradnu igru pod nazivom Proljetna Igra