Rijeka potopljena na Maksimiru

Rijeka potopljena na Maksimiru

Dinamo – Rijeka 4:0 (2:0)

Zagreb – Stadion Maksimir. Utakmica 36. kola MAXtv Prve HNL. Gledatelja: 14.878.

Suci: Goran Gabrilo (Split), Goran Pataki (Đakovo), Dejan Berger (Osijek), Duje Strukan (Split). Delegat: Davor Ivić (Sisak). Kontrolor suđenja: Damir Pervan (Bjelovar).

Strijelci: 2′ 1:0 Pjaca (Ćorić), 27’ 2:0 Taravel (Machado), 64’ 3:0 Pjaca (11m), 73’ 4:0 Soudani (Machado).

Žuti kartoni: Bradarić, Mitrović, Radošević (Rijeka).

GNK Dinamo: Eduardo – Măţel, Šimunović, Taravel, Pivarić – Ademi, Machado (od 84’ Vukojević), Gonçalo – Ćorić (od 66’ Pavičić), Pjaca (od 71’ Fernándes), Soudani.

HNK Rijeka: Vargić – Vešović (od 83’ Ajayi), Samardžić, Mitrović, Tomečak – Bradarić, Močinić – Jugović (od 71’ Bertoša), Sharbini (od 58’ Radošević), Tomasov – Balaj.

dinrijstats

Još jedan klasičan derbi na Maksimiru. Unatoč najavama, nogometaši Rijeke još su jednom kapitulirali na naplatnim kućicama na Grobniku, a Dinamo je okončao prvenstvo bez poraza. U sastavu Rijeke Matjaž Kek je bio primoran na dvije izmjene u odnosu na utakmicu protiv Osijeka. Suspendiranog Leovca zamjenio je Vešović, a umjesto ozlijeđenog Leškovića nastupio je Mitrović. Kod Dinama, jedino iznenađenje u sastavu je bio Gonçalo.

Prvi Dinamov napad je značio i pogodak u Vargićevoj mreži. Ćorić je vratio za Pjacu, koji je dosta loše pucao ali i to je bilo neobranjivo za Vargića. U 4’ je Mitrović u posljednjem trenutku spasio Ćorićevu povratnu loptu i još jedan siguran gol. U 9’ je Jugović pokušao glavom nakon kornera, ali pokraj gola. U 15’ vrhunska lopta Sharbinija za Tomasova, koji je pobjegao u stranu, zaobišao Eduarda, ali loše pucao, te je lopta završila u korneru. U 22’, nakon proigravanja Ćorića, Soudani puca pokraj gola. U 26’ Dinamo je povećao vodstvo nakon gola Taravela. Nakon kornera koji je izveo Machado, Taravel je nečuvan (!) pucao glavom, lopta se od grede odbila prema gol liniji, a sudac Gabrilo s pomoćnicima je presudio da je cijelim obujmom prešla liniju. U 35’ Tomasov lijepo puca iz okreta s ruba kaznenog prostora ali Eduardo brani.

U drugom poluvremenu, Dinamo se povukao i Rijeka je pokušavala kontrolirati igru ali bez većih prilika. S druge strane, iz jednog iz serije kontranapada, u 62’, Mitrović ruši Soudanija za jedanaesterac, iz kojega Pjaca bez problema povečava na 3:0. U 70’, Soudani radi dar mar riječkoj obrani ali puca za malo pokraj desne vratnice Vargićevog gola. U 73’, Soudani je još jednom nezaustavljiv za riječku obranu. Nakon driblinga između Mitrovića i Bertoše, šalje loptu u prvi kut ukopanog Vargića za 4:0. U 75’, Armada je iz protesta napustila stadion. U 86’, još je jednom pokušao Tomasov, ali za malo preko gola. Sve u svemu, loša igra Rijeke, posebno u obrani, za najuvjerljiviji poraz u sezoni.

Komentari

komentari


Related Articles

Rijeci Superkup

Dinamo – Rijeka 1:2 (1:1) Rijeka – Stadion Kantrida. Utakmica Superkupa Hrvatske. Gledatelja: oko 8.000. Suci: Zlatko Šimčić, Miro Grgić

Reagiranje

Gospodin Ranko Stojanac je na adresu uredništva portala uputio sljedeći mail u kojem reagira na tekst koji je objavio portal povodom

Pulska veza

U sezonama 1955./56., 56./57. i 57./58. druga jugoslavenska liga bila je podijeljena u četiri zone. Prva zona – Slovenija, Hrvatska