Rijeka završila utrku za naslov

Rijeka završila utrku za naslov

Rijeka – Split 0:0 (0:0)

Rijeka – Stadion Rujevica. Utakmica 34. kola MAXtv Prve HNL. Gledatelja: 2522

Suci: Ante Vučemilović-Šimunović, Hrvoje Barišić, Dejan Berger (svi Osijek), Željko Frković (Gospić). Delegat: Robert Balen (Zagreb). Kontrolor: Božo Mamić (Bjelovar).

Žuti kartoni: 19′ Bradarić, 22′ Samardžić, 69′ Maleš(Rijeka),60′ Oremuš, 65′ Basenas, 65′ Vidović, 68′ Franjić(Split).

HNK RIJEKA: Vargić – Ristovski, Samardžić, Lešković(30′ Mitrović), Zhuta – Bradarić(76′ Močinić), Maleš – Tomasov, Gavranović, Matei(63′ Vešović) – Bezjak.

RNK SPLIT: Duka – Oremuš, Majstorović, Rrahmani, Vrgoč – Obšivač – Bagarić, Vidović, Barcenas (od 67′ Pešić), Franjić (od 73′ Špehar) – Arroyo (od 84′ Jukić).

Rijeka-Split-34-kolo

U prvih 10 minuta gledali smo početno ispitivanje snaga između dvije momčadi. Jedino što će ostati navijačima Rijeke i Bradarić zapamtiti je pokušaj dalekomentog udarca samoga Bradarića s nekih 40 metara koji snažnim udarcem pogađa igrača Splita u blizini, a onda mu se lopta vraća nazad u lice te se igra prekida da se ukaže pomoć Bradariću.

U 13. minuti Rijeka prvi puta prijeti golu Splita, iz neizravnog udarca Tomasov s nekih 18 metara pogađa samoga golmana.

U 16. minuti Rijeka ima prvi udarac iz kuta, a obrana Splita bez problema to čisti, u nastavku akcije Tomasov i Ristovski kombiniraju, ali se Tomasov nalazi u zaleđu te.

U 18. minuti Rijeka je imala najbolju priliku do sada, ali Ristovski umjesto udarca na gol pokušava asistirati Bezjaku, te obrana Splita čisti tu opasnost u drugi udarac iz kuta za Rijeku.

U 22. minuti igrači Splita sjurili su se prema Vargiću, ali Samardžić se nalazi na putu, te prekida akciju prekršajem. Za prekršaj dobiva žuti karton, a iz slobodnog udarca igrači Splita slabim udarcem pogađaju Vargića na golu.

U 25. minuti nakon kontre Splita Lešković je istrčao svoga igrača, ali po završetku akcije se ozljeđuje, a umjesto njega u igru ulazi Mitrović u 30. minuti.

U 31. minuti Gavranović se lijepo okrenuo na 18 metara te opalio po golu, ali golman Splita brani.

U 32. minuti Rijeka je kombinirala po šesnaestercu Splita, te lopta dolazi do Bezjaka koji se nalazi u nedozvoljenoj poziciji.

U 33. minuti Matei puca po golu s nekih 18 metara, a lopta prolazi blizu vratnice.

U 35. minuti čuje se prvi puta na utakmicu skandiranje Armade Kantrida.

U 38. minuti Bradarić sa svoje polovice pronalazi Tomasova u blizini šesnaesterca Splita. Tomasov štopa lopta ali njegov udarac prema golu blokira obrana Splita.

U 40. minuti Maleš je izborio slobodan udarac s 25 metara. Matei preuzima izvođenje udarca, ali svoj udarac upućuje daleko od gola.

U 43. minuti Maleš je lijepo gurnuo Ristovskoga u fore, ali Ristovski ne uspijeva vratiti povratnu loptu.

U 44. minuti Gavranović je pao u šesnaestercu Splita ali djelitelj pravde ništa ne sudi.

U 45. minuti Vargić se igra u svom šesnaestercu te skoro poklanja gol Splitu.

U 45 +1 minuti Tomasov puca po golu Splita ali se lopta od obrane Splita odbija u korner.

Rijeka je u prvih 45 minuta bila bolja momčad, ali svoju bolju igru nije uspjela okruniti pogotkom ili dva. S druge strane prijetio je i Split uglavnom iz kontre, ali nije uspjela složiti opasnu akciju po gol Vargića. A kad nisu uspjeli složiti opasnu akciju, tu se našao Vargić koji opet svojom nonšalancijom stvara priliku Splitu koju su u nastavku mogli okruniti golom da su bili malo sprijetniji. Zadnjih pet minuta samoga poluvremena bili su najuzbudljivije. Pred golom Splita redale su se prilike, sijevalo je sa svih strana, čak se i Gavranović našao na podu unutar šesnaesterca, ali Split se izvlači s praznom mrežom u prvom poluvremenu.

U 48. minuti Rijeka prva prijeti. Tomasov se našao oči u oči s golmanom Splita, te snažno udara ali vratar Splita još jedno uspijeva sačuvati svoju mrežu.

U 55. minuti igrači Splita mogli su zaprijeti Vargiću ali na putu se našao Samardžić koji sprječava akciju Splita.

U 60. minuti nakon prekršaja nad Mateim, igrač Rijeke upošljava Tomasova koji centrira, ali igrači Splita otklanjaju opasnost u korner. Rijeka iz kornera ovoga puta nije bila opasna po gol Splita.

U 63. minuti Kek radi svoju drugu zamjenu na utakmici. Na odluku da zamjeni Matei Vešovićem izbirljiva Riječka publika uzvraća zvižducima.

U 65. minuti Rijeka izvodi udarac iz kuta, lopta dolazi do Bezjaka koji udarcem po sredini gola dopušta da se ispriječi golman koji uspjava opet obraniti svoj gol.

U 70. minuti igraš se Split po šesnaestercu Rijeke ali nisu uspjeli zaprijetiti Vargiću.

U 76. minuti Bradarić je s vrha šesnaesterca udario snažno po golu, ali golman Splita odbija u korner. Prije nego što se korner izveo Bradarić je zamijenjen Močinićem.

U 77. minuti na ubačaj Ristovskoga Vešović glavom puca pokraj vratnice.

U 80. minuti driblao je Vešović te se izborio za udarac prema golu Splita, ali tamo se danas nalazi raspoloženi vratar Splita Duka.

U 83. minuti i Močinić je oprobao svoj udar prema golu. S nekih 30 metara probao je Močinić svojim plišanim kopačkama, te je taj slab udarac bez problema obranio vratar Splita.

U 87. minuti Rijeka izvodi jedan od nebrojenih kornera. Lopta dolazi do Mitrovića koji glavom puca prema golu Splita te pogađa vratnicu samoga gola, lopta se vraća u petarac ali igrači Splita izbacuju u još jedan korner. Iz sljedećeg kornera lopta dolazi do !IME! koji glavom puca pokraj gola.

U 88. minuti najbolja prilika za Rijeku na utakmici. Bezjak se našao sam ispred Duke ali još jedan u nizu udarac Splitski golman brani.

Ante Vučemilović na isteku devedesete minute produžuje utakmicu za 4 minute. Rijeka i dalje prijeti golu Splita, ali ne uspijeva zabiti gol.

U 90+ 5 minuta Maleš je izveo posljednji slobodni udarac na utakmici, lopta dolazi do Vešovića koji centrira a pred golom Splita glavom puca Gavranović. Kao i mnogo puta danas lopti do gola se ispriječio vratar Splita Duka koji brani i posljednji udarac Rijeke.

U drugom poluvremenu gledali smo više-manje presliku utakmice iz prvog poluvremena. Rijeka je prijetila, Split se branio, a kada je lopta trebala ući u gol ,tu se ispriječio golman Splita Duka, koji je uspješno naslijedio vratara Splita Zagorca, koji je često znao svojim čudesnim obranama znao baciti napadače Rijeke a i ostalih momčadi u očaj. Zagorca danas nije bilo u momčadi, čeka istek svoga ugovora, ali na vratima ga je više nego uspješno zamijenio današnji heroj Splita.

Na Rujevici danas su falili samo golovi, da bi noć bila potpuna. Rijeka se ovim remijem oprostila od čak i teoretskih nada u borbi za naslov prvaka u HNL-u. Ostala su još dva kola u kojima će Rijeka igrati za prestiž, te se nadam da ovoga puta neće ponoviti prošlogodišnju pogrešku kad su do zadnjega kola igrali s najjačom momčadi.

Komentari

komentari


Related Articles

Ista meta, isto odstojanje

Nakon zimske stanke utakmicama 22. kola otvoren je proljetni dio sezone. Iako su uvjeti na stadionima diljem lijepe naše daleko

HNK Rijeka: La rinascita della fenice

Hrvatski Nogometni Klub Rijeka (Club Calcistico Croato Rijeka), comunemente saputo come HNK Rijeka o semplicemente Rijeka, è un club calcistico croato

Prilika za kraj?

Podijeliti navijače Rijeke nije lako, ali nikome u novijoj povijesti ne uspijeva kao Anasu Sharbiniju. Možemo ga voljeti ili mrziti