Rijeko pobijedi za nas

by C. Brozović | 21/08/2017 15:12

Hoće li igrati Fortounis? Hoće li napast? Ili će se branit? Ma koga briga. Iskreno, pretpostavljam da se rijetko koji navijač Rijeke zamara tim činjenicama. Sutra je jedino bitna Rijeka. Ona igra u svojem dvorištu, igra pred svojim fanaticima kojih nije toliko puno, koji nisu pobratimljeni sa “pola” Europe, ali koji su spremni gurati svoj klub do neslućenih visina po domaćim travnjacima ali i tepisima Europe. Još jedan mali korak i naša će Rijeka stići u raj, u besmrtnost. Dobrodošli u predvorje Lige prvaka. Tamo gdje snovi postaju realnost.

Samo jedan zabijeni gol te čista mreža na drugoj strani, dijeli trupe gospodina Keka do povijesnog plasmana u najelitnije svjetsko nogometno, ali i opće sportsko natjecanje.  Ne samo milijuni Eura već sva ta slava, “veliko” društvo, medijska pompa ali i ponos da je tvoj klub dio nečeg tako velikog, daje nam za pravo da sanjamo taj jedan koračić. Koliko je teško, koliko je to naporno te kakav je to drugačiji svijet, mogli smo vidjeti u prijenosu iz Pireja gdje je Olympiacos pokazao da je ipak jedna stepenica više u odnosu na dosadašnje riječke suparnike u europskim avanturama. 

Ali sutra sva ta povijest i sve te prijašnje utakmice ne znače ništa. Matjaž Kek sam najbolje zna tko, gdje i koliko može doprinijeti cilju ili barem pokušaju da se do istoga dođe. Jedino je sigurno da nećemo gledati Leonarda Zhutu koji je (možda prestrogo) isključen u prvoj utakmici u grčkoj. Ozljede nisu zaobišle Matica Črnica te Ivana Martića, ali vjerujemo kako će liječnička služba HNK Rijeke osposobiti sve igrače, te da će i oni stisnuti zube. Znaju i oni što ih čeka te kakav je ulog u pitanju. Utakmica protiv Lokomotive je svlačionicu dodatno mobilizirala, novi adrenalin je vjerojatno prisutan te sam izlazak pred krcat stadion koji te tako zdušno bodri je naprasto dostatan da svaki igrač i navijač da 100% svojih mogućnosti kako bi se ostvario cilj.

U slučaju da naša Rijeka sutra ne uspije, neće biti kraj svijeta. Ali kako je ova ekipa zajedno sa stručnim stožerom već porušila sve rekorde, kako su se osvojili trofeji i krune koje su do “jučer” bile nedostupne i zabranjene sanjati, onda vjerujemo odnosno znamo da se i preko renomirane “Djece Pireja” može proći. Sutrašnja velika lopta na centru igrališta, himna Lige prvaka i sav taj doživljaj mora biti poticaj svim navijačima da zajedno od prve minute ponesu “bijele” do pobjede i božanstva. Nekad znamo pretjerati kada govorimo o povijesnim utakmicama, ali ako ima veća od sutrašnje, neka se javi.

Kada me jutros jedan dobar poznanik upitao: “Hej, u koliko sati Rijeka sutra igra?”, ja sam mu odgovorio: “U terminu Lige prvaka….” , ali sam se brzo ispravio:  “Pardon, Rijeka IGRA Ligu prvaka”. Sretno Rijeko i ostvari nam snove!

foto: Goal.com

Komentari

komentari

Source URL: http://www.hocuri.com/rijeko-pobijedi-nas-2/