Rutina pred pauzu

Rutina pred pauzu

Napokon smo dočekali jednu utakmicu Rijeke bez stresova, bez muke i griženja noktiju. Nakon onih čudesa u Osijeku, tuge protiv Dinama, čupanja živaca protiv Salzburga i Olympiacosa te predinfarktno stanje nakon Lokomotive, naši “bijeli” su došli u Zaprešić da gardom prvaka te već nakon 10 minuta igre nagovijestili kako će taj neugodni teren za Rijeku, tog dana ipak biti sasvim ugodna podloga. Konačno je ekipa Matjaža Keka protutnjila kroz predgrađe Zagreba kako dolikuje šampionima, zabivši tri pogotka, što je prvi put od kad se ove dvije momčadi takmiče u 1.HNL. Definicija rutinske pobjede sa ponekom rošadom u postavi.

Vratar domaćina, Krševan Santini je bio zamijenjen u poluvremenu utakmice. Većina gledatelja se zabavljala sa mogućnošću da su ga čudesne obrane iz prvog poluvremena “prodale” već do pauze. Njega je zamijenio Mrmić te je vjerojatno i on zapeo skautima za oko i moguće da je i on “prodan”. Uz malu šalu, ovo podosta dočarava stanje na travnjaku u tih 90 minuta. Apsolutna kontrola susreta uz lepršavu igru te pregršt prilika od strane svih igrača. Rijeka kakvu bi voljeli vidjeti u svakoj utakmici međutim nešto je i do protivnika. A Inter je jučer bio jako slab. Momčad koja nije za najjači rang hrvatskog nogometa.

Navijači su opet popratili svoj klub u relativno velikom broju. Toplo subotnje poslijepodne na prepunim autocestama te peripetije da se stigne u Zaprešić nisu ni ovoga puta zaustavile Armadu da glasno od prve do zadnje minute bodri svoje ljubimce. Ni represija koje se ne bi posramili ni neke kaznionice ili zatvori nisu uspjeli zaustaviti opuštenu atmosferu koja je vladala. Mrki pogledi “nabrijanih” zaštitara, kontrola dokumenata, oduzimanje naljepnica, kopanje po novčanicima, skidanje do “gaća” i dva-tri reda ograda, davali su dojam da je u najmanju ruku Crvena Zvezda protivnik Rijeci i da je izgledno da će doći do nereda između navijačkih skupina. Represija koja je vjerojatno i samoj policiji neobjašnjiva, tjeranje inata i volja da se odstrani što više navijača sa stadiona. Jučer je na utakmici bilo prisutno 700-ak gledatelja od čega gotovo polovica gostujućih kibica. Spektakl.

Gospodin Kek sada može biti donekle miran. Slijedi reprezentativna pauza u kojoj će određeni igrači morati zaliječiti rane iz teških i zahtjevnih susreta, dok će se novopridošli nogometaši probati uklopiti u uhodani stroj Rijeke. Prijelazni rok traje još tri dana, a navijači mole da se završi i da ta saga sa odlascima šampiona već jednom prestane. Još poneko pojačanje i spremni smo za lov na proljeće u Europi te obranu titule. Kako je Rijeka jučer izgledala, te ako nastavi tako, nisu to neostvarivi ciljevi. 

Komentari

komentari


Related Articles

Dario Čanađija nova prinova

Rijeka je danas dobila novu prinovu u svojim redovima. Zgotovljen je transfer mladog reprezentativca Hrvatske, Darija Čanađije, koji će nakon

UEFA-in rasizam

U upravu našega voljenog nogometnog kolektiva je stigla nova „čestitka“ iz Nyona, sjedišta UEFA-e. 25.000 eura je kazna koju HNK

Hvala ti Davore, za sve

Telefon je zvonio, odgovora nije bilo. Davor je uvijek imao vremena za prijatelje. Ma javit će se Sever, sigurno je