Samo naprijed Rijeko

Samo naprijed Rijeko

I nakon dva predivna i gotovo idilična ljeta, došli smo do trenutka u eri gospodina Miškovića kada je naše nogometaše uhvatila kriza. Da, kriza. Period u životu svakoga sportaša kada svi treninzi, odricanja, rad i trud jednostavno ne daju rezultate kakve bi priželjkivali. Može se pripisati tempiranju forme, psihofizičkom stanju ili pomanjkanju sreće koja je u sportu ponekad presudan faktor.

I to što se Rijeci sada događa nije ništa neuobičajeno. Prije bi rekao kako je dosadašnji niz i forma u prošle dvije godine bila gotovo pa nevjerojatna jer je krivulja uspjeha išla prema gore bez zastajkivanja što je naš klub pretvorilo u najpopularniji sportski kolektiv u RH u datom trenutku. “Penjala” se Rijeka nevjerojatnom brzinom do sadašnjih visina i razmazila svih nas koji ju vjerno prate i žive s njom.

Razmazila nas je velikim pobjedama, skidanjem skalpa moćnim europskim klubovima i “rastavljanjem na proste faktore” klubova iz donjeg doma HNL-a. Sada kada smo navikli na takve predstave, barem što se Kantride tiče, svaki rezultat ispod tako visoko postavljenih normi je podbačaj. Pretvara se u katastrofu svaki remi, svaki potez koji gospodin Kek povuče s klupe te svaki promašeni udarac na gol. Isto kao što smo “mijenjali” trenera nakon poraza na Stanovima u prvom kolu nastavka prvenstva 13./14. I tada je taj poraz bio “katastrofa” zbog koje je dovedeno u pitanje znanje trenera, sposobnost igrača koji su dovedeni u klub, kao i opravdanost uprave u sva ta ulaganja.

Niti jedna od posljednje tri utakmice nije dala odgovore na pitanje koliko je ova Rijeka zaista jaka. U niti jednom srazu nije bila u podređenom položaju s obzirom na stanje na travnjaku. Naravno, reći će neki (opravdano) da je rezultat jedino mjerilo. Slažem se da je ali budimo iskreni, pobjeđivala je Rijeka nakon očajnih partija pa smo i tada upirali prstom i vrtjeli glave od nezadovoljstva. Niti u Zaprešiću, a niti jučer, Rijeka nije igrala toliko lošu utakmicu da je zaslužila zvižduke i vrijeđanja s tribina. Uz malo sreće i sabranosti u datim trenucima i danas bi pričali o Rijeci koja ima maksimalni učinak u ta dva kola prvenstva.

Ovo nisu “ružičaste oćale” već vapaj za podrškom klubu, igračima, treneru i svima oko tog jedinstvenog kolektiva. Stanimo iza svojega kluba i kada rezultati nisu u “hendikepu”, kada igrači pogađaju okvir gola sa “pola metra”, kada se ne može niti kazneni udarac zabiti. Budimo uz svoje igrače i “heroje” i kada njima na travnjaku ne ide onako kako bi oni i mi htjeli. Nitko od njih 11 na terenu nije zaslužio spominjanje majke ili oca, spominjanje “tovarluka” ili “šiptarluka” nakon jedne krive dodane lopte u 13. minuti utakmice. “Sutra” će svi ti isti igrači ponovno pobjeđivati i “gaziti” sve pred sobom, a mi ćemo ih nositi na rukama i pjevati im pjesme podrške.

Naravno, ima mjesta za prigovore na račun igre, realizacije i truda pojedinaca, uvijek se može prigovoriti na “milijun” loših centaršuteva ili udaraca koji su završili na “zapadu”. Ali imajmo malo strpljenja i nemojmo sami sebi dozvoliti da se zbog dva-tri lošija rezultata pada u depresiju. I dalje su to oni isti igrači koje smo do jučer bodrili svim srcem i tražili njihove autograme.

U četvrtak naša momčad gostuje u Škotskoj kod Aberdeena. Iako su našu Rijeku već svi prekrižili, pa nećemo valjda i mi, njezini navijači? Tim dečkima je sada potrebna podrška više nego ikad. Sada ih treba pogurati da skupe samopouzdanje i dokažu da su ova dva tjedna nešto lošijih igara samo trenutno stanje i plod nesretnih okolnosti. Idemo svi zajedno Kantridi pružiti još koji spektakl prije rušenja, da se oprostimo od te ljepotice jednim velikim rezultatom u Europa ligi. Samo ako svi zajedno poguramo naš klub, ako svi zajedno vjerujemo u pobjedu nad Škotima, možemo napraviti velike stvari. Rijeko sretno ti na Britanskom otoku, čekamo te na našem najvećem u noći s četvrtka na petak.

Foto: Crosport.hr

Komentari

komentari


Related Articles

Preokret u režiji Filipa Bradarića

Rijeka – Lokomotiva 2:1 (0:1) Rijeka – Stadion Rujevica. Utakmica 6. kola HT Prve lige. Gledatelja: 4.622. Suci: Duje Strukan

VIDEO: Prisilno vježbanje života

“Once upon a time in football”. Tako bi se uskoro mogao nazvati video uradak i svi slični filmovi kao onaj

Rijeka potopljena na Maksimiru

Dinamo – Rijeka 4:0 (2:0) Zagreb – Stadion Maksimir. Utakmica 36. kola MAXtv Prve HNL. Gledatelja: 14.878. Suci: Goran Gabrilo