Sharbini strijelac u reviji promašaja

by A. Hader | 07/06/2015 20:32

Hrvatska je svladala Gibraltar s visokih 4:0, iako je rezultat trebao biti puno veći od konačnog. Hrvatski su se reprezentativci propisno ispromašivali i samo zbog toga rezultat nije rekordan. Kako je predsjednik HNS-a obznanio Gibraltar smo ugostili kako bi im tako izrazili dobrodošlicu u Europsku nogometnu federaciju. Možda su i naši nogometaši to “prepoznali” pa nisu htjeli goste poniziti.

Jedina svjetla točka u gostujućoj momčadi bio je vratar Perez koji će nakon ove utakmice imati što pričati nakon povratka u domovinu. Sama činjenica da su gosti prvi udarac prema Subašiću uputili u 80. minuti dovoljno govori o njihovim ambicijama. Kvaliteta gostiju je takva da bi najvjerojatnije i susret protiv selekcije Primorsko – goranske županije za njih predstavljao povijesnu utakmicu.

Dobra strana ovog malo jačeg treninga je što su Varaždinci konačno u svom gradu dočekali vrhunski nogomet. Nakon što je Varteks napustio Prvu ligu, niti reprezentacija godinama nije gostovala u “baroknom” gradu. A da je publika itekako željna vrhunskog nogometa dokaz je posjeta. Unatoč neatraktivnom protivniku i terminu kada je sunce još uvijek daleko od zalaska, gotovo do vrha su ispunili stadion Anđelka Herjavca.

O našim reprezentativcima također nema puno toga za napisati. Goste je otključao Sharbini, nakon finog prodora Vrsaljka. Nedugo potom već je bilo 2:0 koje je postavio snalažljivi Kovačić. I u drugom poluvremenu nastavlja se igra na jedan gol. Gibraltar nema znanja i koncentracije pa teško mogu spojiti više od dva dodavanja. U 53. minuti Leovac je sjajno pronašao Mandžukića, kojeg je s leđa odgurnuo jedan gostujući nogometaš. Jedanaesterac je u pogodak pretvorio upravo Mandžukić koji je ovim golom konačno prekinuo dugi post. Konačnih 4:0 postavio je bivši napadač Rijeke Andrej Kramarić.

Što se tiče nogometaša Rijeke koji su dobili prigodu igrati, uz već spomenutog Sharbinija koji je postigao pogodak i Leovca koji je sudjelovao kod trećeg pogotka, igrao je i Lešković. Kako gosti nisu bili opasni, Lešković je očekivano bio neprimjetan. A i ono malo posla što ga je bilo odradio je bez greške.

Bio je ovo tek uvod u predstojeći tjedan u kojem nas očekuje važan susret protiv Talijana. Nažalost, susret će se odigrati bez gledatelja u Splitu. No zanimanje javnosti je veliko i svi s nestrpljenjem očekuju susret kojim Hrvatska može, u slučaju pobjede, polako zaključiti kvalifikacije.

Komentari

komentari

Source URL: http://www.hocuri.com/sharbini-strijelac-u-reviji-promasaja/