#SimpatičnoPoništenGol

#SimpatičnoPoništenGol

Sve što se jučer dogodilo na utakmici stane u jedan Hashtag. Rijeka je opet oštećena i to je istina od koje  više ne može pobjeći ni jedan čovjek od krvi i mesa, kao ni igrači, stručni stožer Rijeke kao ni sama uprava Rijeke koja zadnje vrijeme izigrava većeg Papu od Pape samoga.

I upravo uprava Rijeke i sportski segment iste snosi najveću krivicu za jučerašnji rezultat, jer da kao papagaji ne ponavljaju mantru o ljudima od krvi i mesa te dignu glas svaki puta kada se Rijeku ošteti, da se iste suce degradira u koju ligu niže isti bi razmislili kako će suditi prema Rijeci pa onda kad nisu 100% sigurni ne bi uvijek sudili protiv Rijeke kako je sada uobičajena praksa. Ipak Rijeka radije prašta nego bilo koji drugi klub u ligi. Možda zato imamo križ na prsima, nikad se ne zna. Da rekapituliramo, Rijeka je jučer oštećena za regularan gol, i ako je ono u Zaprešiću bio nedosuđeni penal za Hajduk onda je Rijeka oštećena i za penal na Elezu. Pa kad kmečimo onda kmečimo do kraja. Navijači Rijeke ako budu čekali da prorade pravne institucije ove države načekat će se još do prvog naslova u ligi.

Treneru Rijeke Matjažu Keke netko treba više objasniti da postoje neke stvari za javnost, a neke za svlačionicu. Ako se netko ponaša kao “primadona” na terenu za vrijeme utakmice, postoji način da mu se za vrijeme treninga objasne neke stvari. Kad smo već treninga ostaje pitanje da li vježbaju izvođenje jedanaesteraca jer ovo što se događa zadnjih godinu dana s izvođenjem istih prelazi svaku mjeru. Sa 100% učinka “Lorda” došli smo na to da nitko ne može zabiti gol s bijele točke, a kad sudac nekim čudom dosudi jedanaesterac za Rijeku obrana protivničke momčadi odahne.

Igrači Rijeke trudili su se jučer na terenu, ali postoje dani kada lopta jednostavno neće u mrežu, a i dani kada svaki krumpir uđe u mrežu suparnika. Tako je jučer bio dan kada koncentracija nije bila na visini što svakako nije dobro za momčad koja bi se trebala boriti za vrh kamo i pripada. Igrač Rijeke ima pravo na loš dan, ali cijela momčad nema. Reprezentativne stanke uvijek poremete bioritam samih igrača Rijeke, na sve se je nadovezao odlazak pojedinih igrača i nedovoljno uigrani novi igrači koji su došli u momčad. Ne treba reći da je momčad Rijeke uz sve igrače slabija i za odlazak vozača busa koji ih je zadnjih godina sigurno vozio do odredišta, a u novoga još nisu stekli povjerenje. Na svu sreću Gashi je još uvijek tu. Milijunske ponude za istoga su odbijene već na ulazu u Rujevicu.

Rijeka je i dalje prva momčad na tablici HNL-a, drugi tjedan dočekuje Dinamo na Rujevici u prvoj od četiri utakmice koliko će protiv Dinama odigrati ove sezone. Iako sam ishod neće odlučiti ništa Rijeka ima priliku da se u tjedan dana pripremi za utakmicu, a Dinamo dolazi nakon teškog okršaja u Lyonu. Rijeka ima opet priliku odvojiti se od Dinama, a hoće li uspjeti u tome, morat ćemo pričekati sljedeći vikend.

Našim sportskim prijateljima iz Zagreba želimo puno mrežu u Lyonu, kod naših sportskih prijatelja iz Francuske. Nadam se samo da neće nikome u upravi Rijeke pasti na pamet da Maminju pokloni dres Rijeke kao što je to učinila uprava Osijeka. Ako već žele nešto pokloniti Dinamu neka bude par komada iza golmana Dinama.

Komentari

komentari


Related Articles

Perspektiva

Perspektiva dolazi od latinske riječi prospicere što znači vidjeti ili razabrati. Perspektiva je stajalište s kojeg se promatra, gledište, način

Poznati parovi četvrtfinala: Rijeka na Lokomotivu!

U četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa Rijeka će igrati s Lokomotivom. Prvu utakmicu Riječani će igrati na kući, a uzvrat će

Rijeka nabujala za naslov?

  Poslovica kaže da se po jutru dan poznaje. Ako je vjerovati, onda će riječki dani u sljedećoj sezoni biti