Tužna noć na Dravi

Tužna noć na Dravi

Jučer je Rijeka doživjela prvi poraz od momčadi koje vodi Zoran Zekić. Nakon što nije uspio dobiti Rijeku sa Sheriffom te 6 puta s Osijekom jučer je Ipak njegova momčad izašla kao pobjednik, iako svakom tko se i malo razumije u nogomet je jasno da je Rijeka daleko, daleko bolja ekipa od one s grada na Dravi. Samo splet nes(p)retnih okolnosti  debelo obagaćen sudački masakriranjem suca  koji ne zaslužuje ni da mu se ime uopće spomene u ovom članku. 

Kad bi išli secirati sporne sudačke odluke tijekom jučerašnjeg dvoboja, donekle bi mogli naći opravdanje jedino za crvene kartone Maleša i Vešovića, ali i to postaje upitno kada se zna za kakve pogibeljne i brutalne startove (pukla arkada Žuti, potres mozga Župarića, iščašeno rame Bradarića) Osječani ne samo da nisu dobili kartone već im poneki nisu ni svirani kao prekršaj. Nakon jučerašnjeg dana jasno je kako riječi savjetnika kluba hrvatskog podzemlja koji se i dalje uredno pojavljuje po Europi na ždrijebovima nisu bačene u vjetar i da smo stvarno ono čudo prošle godine gledali samo jednom i nikad više. Nažalost, vjera u boljitak hrvatskog nogometa trajala je vrlo kratko i rasplinula se kao balon od sapunice.

Ne, dragi naš predsjedniče Šuker hrvatski nogomet ne doživljava renesansu. Rezultati u Europi samo mažu oči svima nama. Hrvatski nogomet proživljava katarzu i dotaknuo je samo dno dna. Koliko dugo će tamo i ostati, ovisi koliko će dugo klika koja drma “našim” nogometom vladati. Kako sad stvari stoje razloga za optimizam i ne mamo baš puno, pogotovo što se i naš klub ponosno diči krilaticom “Zajedno smo Hrvatska”. Osobno mišljenje pisaca ovog članka je da definitivno NISMO zajedno Hrvatska i da će se to vrlo ubrzo pokazati, ukoliko se nešto, prvo u našem klubu, a onda i u ostalima ne promjeni.

Žao nam je što je u drugi plan pala odlična i hrabra igra desetorice ili devotorice protiv dvanaest ili četrnaest protivničkih igrača, što nismo više spominjali odličan stoperski dvojac (valjda ozljeda Župarića nije teže naravi) kojem Osijek ne bi dao regularan gol da se igralo jučer i do ponoći, žao nam je Žute, Bradarića i Župarića koji su pretrpjeli teške batine od strane osječkih igrača,  žao nam je što ne možemo više pisati o tome kako su igrači relativno brzo prebrodili odlazak Ristovskog te je igra i bez njega izgledala vrlo dobro, žao nam je što su Gavranović, Kvržić i Heber promašili mrtvace, žao nam je svih naših igrača što moraju biti svjedoci u kakvoj žabokrečini živimo i igramo nogomet, žao nam je što nam je nogomet debelo, debelo zaglibio u močvari koju još uvijek nitko nema snage isušiti.

Za kraj bih samo poručili našim igračima da smo i dalje svi uz njih i da smo sada još jači i inatljiviji. Zbog svih tih podmetanja protiv nas i želji da nas se oslabi i uništi jer očito nekima smetamo, trebamo se svi skupa ujediniti i pokazati sili da nas uz sav trud ne mogu uništit ma kojim god perfidnim i bezobraznim metodama se služili! U petak svi zajedno srušiti mrsku silu, a onda u srijedu svi zajedno u napad na Ligu Prvaka. Usprkos Svima!!!

Komentari

komentari


Related Articles

Južina

Kad smo već mislili da je gotovo sa šokovima s Rujevice, početak novog ciklusa obilježila su dva riječka potresa. Neočekivni

Gdje smo nakon Španjolske?

Dana 19.1., netom prije odlaska na drugi dio priprema, portal HoćuRi dao je svoj pogled na dotadašnji tijek prijelaznog roka

Dario Čanađija nova prinova

Rijeka je danas dobila novu prinovu u svojim redovima. Zgotovljen je transfer mladog reprezentativca Hrvatske, Darija Čanađije, koji će nakon