Vjerujemo u pobjedu !

by A. Žic | 03/10/2015 8:31

U nedjelju, 04.10. u 19:00 HNK Rijeka igra prvenstveni susret na Stadionu u kampu na Rujevici.

U goste stiže “fenjeraš“ NK Zagreb. Za razliku od grčkog mudraca Diogena iz Sinope koji je svojedobno usred podneva hodao trgom s upaljenim fenjerom te je na upit ljudi zašto to čini odgovorio:“Tražim čovjeka“, Zagrebaši sa upaljenim fenjerom dolaze potražiti prijeko im potrebite bodove bi pokušali izbjeći posljednje mjesto na ljestvici što vodi prema drugoj ligi. Osjećaj napuštanja prvoligaškog društva nije im nepoznat, jer su u svojoj povijesti višestruko odlazili iz elitnog razreda nogometnog natjecanja. Ali su se i tvrdoglavo vraćali.

Zanimljivost vezana uz tu činjenicu je da je na kvalifikacijskoj utakmici Zagreba i Osijeka za plasman u Prvu ligu 19. srpnja 1973. godine. bilo i 70 tisuća gledatelja. Uostalom, jedan podatak dovoljno govori – za tu utakmicu prodano je 64.138 ulaznica. Do današnjeg dana to je najposjećeniji sportski događaj u Hrvatskoj.

Sadašnjost nam predstavlja potpuno oprečnu sliku od tih slavnih dana, jer su Zagrebovi navijači imenom “Bijeli Anđeli“ okrenuli leđa svom klubu zato što su postali svjesni kako se klubom upravlja na vrlo mutne načine i kako sve u klubu i oko njega služi samo jednom čovjeku po principu “klub, to sam ja!” Zvuči li vam poznato? Štoviše osnovali su vlastiti klub naziva Zagreb 041 te krenuli s natjecanjem u najnižoj zagrebačkoj amaterskoj ligi u želji da na prvom mjestu biti nogomet i zajednica, a ne interesi moćnih pojedinaca. Bogme i ovo zvuči prilično poznato! Da mi se barem sjetiti odakle?

U sezoni 2014/15 Rijeka je u sva četiri susreta svladala ekipu Zagreba s omjerom postignutih zgoditaka od dvanaest naprama samo tri primljena. No, isto toliko je zgoditaka Zagreb isporučio Rijeci u prvoj ovosezonskoj utakmici u Kranjčevićevoj ulici. Rijeka je u narednim susretima uspjela konsolidirati obrambene redove. Dobra vijest je da je Rijeka već sedam kola nije primila pogodak. Loša vijest je da ga u zadnja dva susreta protiv Intera i Slavena nije postigla.
Pleli su, tkali i heklali riječki ofenzivci okolo, naokolo protivničkih šesnaesteraca u tim susretima kao da im je izrada goblena i tabletića tajni hobi, ali nažalost rukotvorinu (zapravo nogotvorinu) na kojoj se nalazi lopta u mreži uspjeli načiniti nisu.

Rijeci su jednostavno nasušno potrebni “pravi“ Moises i Anas Sharbini. Njihov povratak u formu značio bi pravu blagodat. Oni su vedete koji su u stanju svojim individualnim vrijednostima učiniti prevagu na terenu. Prvi sa svojom prodornošću i okomitim prodorom, a drugi sa svojom urođenom imaginacijom te već opjevanom “desnom vanjskom“.

Rijeka na nesreću nije u mogućnosti potrošiti kako je Matjaž Kek rekao milijun i više eura za napadača. Predsjednik Damir Mišković znalački gradi kuću uspjeha od temelja ( čitajte kamp i Nova Kantrida) , a sve pod sloganom .“Prvo štalica, a onda kravica“. Sve će doći na svoje na krilima legendarne poštapalice,“Na kraju dana“.

Potpuno je razumljivo da su riječki navijači gladni pobjeda, baš sad ili odmah. Ako sam osobno već pokoje desetljeće bio strpljen, nadam se daći u skoroj budućnosti biti i spašen. Cilj je jasan i nije ga potrebno spominjati. Svi ga i predobro znamo.

Zagreb je prva sljedeća stanica ka tome.

Vjerujemo u pobjedu u nedjeljno riječko večer !

Komentari

komentari

Source URL: http://www.hocuri.com/vjerujemo-u-pobjedu-3/