Nogometaši Kvarnera odradili smjenu u Raši

Nogometaši Kvarnera odradili smjenu u Raši

nl1

Nogometaši Kvarnera su 8. prosinca 1949. god. doputovali u Rašu gdje su odigrali prijateljsku utakmicu s pobjednikom Industrijskih igara kombinata Jugoslavije, Rudarom. Kvarner je slavio rezultatom 8:2, a golove su postigli Osojnak (x3), Panić(x3), Grabušić i Canjuga. Nakon što su prenoćili u Radničkom domu sljedeći dan su se svi igrači Kvarnera predvođeni trojicom članova uprave sportskog društva spustili u ugljenokop i zajedno s rudarima vršili utovar i bušenje naslaga. Formirana su dva odreda Kvarnera koja su zajedno sa rudarima radila na sekciji 12, najtežoj u ugljenokopu Raša. U prvoj grupi 1. odreda nalazili su se član uprave Mrzljak i igrači Osojnak, Ljubačev, Car, Kivela i Nikolić, a u drugoj grupi predstavnik Oblasnog odbora SSJ Brunetti te igrači Mrvoš, Sinošić i Vukelić. U 2. odredu bili su član uprave Bralić i igrači Canjuga, Kurtenjak, Krizman, Švast i Panić, atletski trener Bontempo i atletičar Vitale. Najstariji sudionik bio je 45-godišnji Bralić, a najmlađi 17-godišnji Vitale.

nl2

U normalnom radnom vremenu 2. odred je zajedno s rudarima prebacio normu utovarivanja ugljena za devet vagoneta, utovarivši ukupno 91 vagonet, dok su u 1. odredu Mrvoš, Brunetti i Sinošić premašili pojedinačne norme, a Mrvoš se čak izmjenjivao s rudarima na bušenju naslaga ugljena. Najbolje pojedinačne uspjehe postigli su Mrvoš i Bralić za koje rudari nisu vjerovali da nikada prije nisu radili u rudniku.

Nogometaši Kvarnera su među prvima u Jugoslaviji radili u samoj jami u Raši, a prije Kvarnera samo su sportaši društva Zagreb i Sarajevo posjetili rudnike.

Komentari

komentari


Tags assigned to this article:
HNK RijekaKvarnerMrvošRaša

Related Articles

Rijeka potopila Lokomotivu

Lokomotiva – Rijeka 0:4 (0:2) Zagreb – Stadion NK Zagreb. Uzvratna utakmica četvrtfinala Kupa Hrvatske. Gledatelja: 200. Suci: Tihomir Pejin

Riječki dnevni boravak

Žena sam. Majka. Supruga. Prijateljica. Imam 36 godina. Rođena Riječanka. I priznajem… Prvi put sam kročila na Kantridu, na tribinu

Vjerujemo u pobjedu !

U nedjelju, 04.10. u 19:00 HNK Rijeka igra prvenstveni susret na Stadionu u kampu na Rujevici. U goste stiže “fenjeraš“