Radakovićeva desetka i izgubljen prvi bod

by M. Urban | 13/11/2016 20:29

U osmom kolu sezone 1960./61. na Kantridi je 13. studenog po oblačnom i kišovitom vremenu gostovao OFK Beograd. Pred 7000 gledatelja na blatnjav i sklizak teren su istrčali: Mišić, Gjorić, Mihovilović, Dunaj, Pavković, Radaković, Blažević, Lukarić, Veselica, Naumović, Medle. U prvom poluvremenu Rijeka je bila puno bolja od gostiju iz Beograda, no uspjela se zabiti samo jedan pogodak. U 26′ Lukarić je odlično izveo korner, a Radaković je u skoku zahvatio loptu glavom i pogodio za vodstvo 1-0. Rijeka je imala terensku nadmoć, više prilika, udaraca na gol i kornera (11-4) no previše su komplicirali i pretjerano kombinirali te nisu iskoristili svoje šanse što će kasnije biti kažnjeno. Već početkom drugog poluvremena dalo se naslutiti da će uskoro igračima Rijeke ponestati snage. Sredinom drugog poluvremena, u kratkoj ofenzivi OFK Beograd izjednačenje je došlo sasvim neočekivano. Stanković je u 64′ s lijevog krila htio ubaciti loptu u šesnaesterac no ona je u čudnoj putanji pogodila gredu s unutarnje strane i odbila se u gol za 1-1. Gosti su ostvarili ono po što su došli, postigli pogodak. Do kraja susreta kiša je toliko uništila teren da više ni nije bilo pravih prilika i beogradski “plavi” prvi su i jedini koji su u jesenskom dijelu prvenstva uspjeli ostati neporaženi na Kantridi.

novi-list-1960[1]

Do ovog osmog kola Rijeka je bila domaćin četiri puta i pobijedila je u svim utakmicama, a među poraženima našao se i budući prvak Partizan koji je pao golovima Veselice i Brnčića, a dva tjedna nakon utakmice s OFK pao je i prošlogodišnji prvak Zvezda koju je matirao Veselica. Igrač utakmice bio je neumorni Radaković koji je za svoj fantastični nastup dobio desetku.

petar-radakovic[2]

Za kraj treba spomenuti i suca Kukanju iz Murske Sobote koji je dosta griješio na štetu Rijeke slabo procjenjujući prekršaje i nepoštivajući prednost, a sudeći po slavlju u svlačionici gostiju igrači OFK Beograd bili su i više nego zadovoljni osvojenim bodom.

lukaric-veselica-medle[3]medle-lukaric-veselica[4]

Endnotes:
  1. [Image]: http://www.hocuri.com/wp-content/uploads/2016/11/Novi-list-1960.jpg
  2. [Image]: http://www.hocuri.com/wp-content/uploads/2016/11/Petar-Radaković.jpg
  3. [Image]: http://www.hocuri.com/wp-content/uploads/2016/11/Lukarić-Veselica-Medle.jpg
  4. [Image]: http://www.hocuri.com/wp-content/uploads/2016/11/Medle-Lukarić-Veselica.jpg

Komentari

komentari

Source URL: http://www.hocuri.com/vremeplov-radakoviceva-desetka-i-izgubljen-prvi-bod/