Započinje nova rukometna sezona

by C. Brozović | 06/09/2014 16:37

Večerašnjim susjedskim derbijem između Zameta i Buzeta započinju nova zbivanja na rukometnim parketima u Rijeci i okolici. Sezonu 2014./2015. otvaraju Premierligaši večerašnjim susretima prvoga kola dok će 1.HRL te ostale lige započeti za 15-ak dana.

 

 2gf11_1356614299[1]  RK Zamet

Rekli bi „na Zametu niš novega“. Momčad jedinog riječkog Premierligaša nije doživjela značajne promjene u odnosu na prošlu sezonu. U rubrici odlazaka možemo jedino spomenuti ime mladog Josipa Jurić-Grgića koji je u redovima Zameta bio na posudbi te je suradnju ipak prekinuo i karijeru nastavio u zagrebačkoj Dubravi.

Momčad se osnažila na vanjskim pozicijama. S obližnjih Matulja se u dvoranu na Zamet „spustio“ Petar Jelušić, desnoruki razarač koji stiže iz prvoligaškog društva. Na ovu drugu stranu Učke je preselio i dvadesetogodišnji Lovro Jotić, srednji vanjski igrač koji dolazi iz redova Buzeta. Također moramo zabilježiti i još jednu prinovu, ovoga puta na krilnoj poziciji. Riječ je o mladom reprezentativcu Hrvatske Filipu Glavašu koji je stigao u redove Zameta iz Kozale.

Pred Zametom je još jedna sezona puna nepoznanica. Liga za prvaka je cilj i želja. Trenerski dvojac Mišković-Matošević raspolaže s godinu dana iskusnijom i uigranijom ekipom te se potajno nadaju kako bi Zamet ove godine mogao zadovoljiti inače dosta zahtjevnu riječku rukometnu publiku te napuniti dvoranu i vratiti klub na stare staze slave.

 

grb2[2] MRK Kozala

„Prometno“ je ovih dana na brdu iznad Rječine. Navikli su na to Kozalčani koji iz godine u godinu proizvode mlade kvalitetne rukometaše kao na „tekućoj traci“. Naravno, u današnje vrijeme bez financijskih mogućnosti je jako teško zadržati kvalitetu u svome „dvorištu“ pa je tako društvo s Kozale prisiljeno „hraniti“ Premierligaše mladim talentima koji su prošli fino rukometno školovanje u dvorani „Dinko Lukarić“.

Ni ova sezona nije izuzetak. Prošlogodišnja momčad koja je osigurala ostanak u ligi će od ove sezone izgledati bitno drugačije. Redove Kozale su napustili Antonio Tomić i Gabrijel Deak koji su preselili u riječku koloniju zvanu Buzet. Marin Sorić će od ove sezone braniti vrata, također jednog istarskog Premierligaša, onog iz Poreča. Filip Glavaš je preselio u zametsku dvoranu, a njegov kolega s pozicije desnog krila, Josip Crnić, je spakirao „kufere“ i priključio se jakim Našičanima u SEHA ligi.

Rekli bi zlobnici da se Kozala raspala, ali to nije ni približno istinito. Prvoj momčadi su se priključili donedavni kadeti koji su svoje omladinske rukometne godine zaključili broncom sa završnice prvenstva države, te nekoliko nadarenih mladih rukometaša iz riječkog rukometnog „bazena“. Riječ je o Dini Baćiću koji se vraća u redove Kozale iz Matulja, Niki Konjuhu koji uz Dražena Bartolovića čini dvojac pristigao iz momčadi Pećina, a trojac koji dolazi iz Zameta čine Ivan Vundač, Marin Bočina i Andro Ribarić. Ekipu trenera Radojčića je osnažio i mladi Bepo Sinožić, lijevo krilo pristiglo iz Poreča.

Kozala u sezonu ulazu s nadom u ostanak u ligi te najavljuju bespoštednu borbu sa svim protivnicima. Rijeci je potreban stabilni rukometni prvoligaš, a Kozala se već dokazala kao klub na koji se može računati. Ova ekstremno mlada momčad svoje prvenstvo započinje 21.rujna, domaćim susretom protiv ekipe Zadra.

 

2dkzj2r[3]  RK Crikvenica

Turbulentno ljeto je bilo u dvorani „pod Kotorom“. Ponajprije se to odnosi na vodstvo kluba i predsjednika Manestra koji je nezadovoljan odnosnom grada Crikvenice prema rukometnome klubu, odstupio s vodeće pozicije. Drastično su smanjena financijska sredstva nekadašnjem Premierligaškom klubu pa shodno tome ni momčad nije doživjela drastične promjene.

Okosnicu ekipe i dalje čine iskusni Igor Montanari i Mateo Hrvatin koji je ujedno i preuzeo funkciju sportskog direktora kluba. Uz njih još vrijedi spomenuti i dolazak mladog Matije Golika iz riječkog Zameta te ostanak Lušića i Erstića u Crikvenici. Povratnik na vrata je mladi Moreno Car koji je redove Matulja zamijenio svojim matičnim klubom.

U pripremnim dvobojima Crikvenica nije blistala. Porazi od Kozale i Matulja ukazuju da momčad još nije dosegla „radnu temperaturu“. Pred njima je također jedna sezona u kojoj će primarno biti osigurati ostanak u društvu prvoligaša. Sa sadašnjim sastavom, to ne bi trebala biti nemoguća misija. U prvome kolu prvenstva, u Crikvenicu stiže momčad Osijeka.

Endnotes:
  1. [Image]: http://www.hocuri.com/wp-content/uploads/2014/09/2gf11_1356614299.png
  2. [Image]: http://www.hocuri.com/wp-content/uploads/2014/09/grb2.png
  3. [Image]: http://www.hocuri.com/wp-content/uploads/2014/09/2dkzj2r.jpg

Komentari

komentari

Source URL: http://www.hocuri.com/zapocinje-nova-rukometna-sezona/