S JOINT-om u novu sezonu

by Hoću Ri | 08/07/2014 20:36

Kao što smo i prethodno najavljivali, s dolaskom nove sezone krećemo i u novu igru pogađanja rezultata i sastava. Za razliku od završenog PENIS-a ova sezona igre nosi popularni naziv JOINT (Jesenski opći izbor najboljeg trenera). Kao što naslov kaže igra traje do kraja jesenskog dijela prvenstva, kada će se proglasiti pobjednici i dobitnici nagrada. U odnosu na prošlu sezonu igru smo malo unaprijedili, odnosno naši stručnjaci su napravili proširenje na portalu koje nam omogućava kreiranje same igre i jednostavniji odabir igrača. Oni koji su lani sudjelovali znaju na koji je način sve funkcioniralo, a vjerujemo da će novi model biti puno jednostavniji.

Pa da krenemo redom, svi će se najprije morati registrirati za sudjelovanje putem našeg portala, link i obrazac za registraciju je dostupan na www.hocuri.com/register[1], potrebno je unijeti korisničko ime i e-mail adresu, na koju će automatski biti proslijeđena lozinka potrebna za logiranje. S dobivenim podacima se možete ulogirati na stranicu www.hocuri.com/pool te Vam se pritom otvara izbornik u kojem upisujete rezultate odnosno odabirete Vaših prvih 11. Kako to izgleda možete vidjeti na fotografiji ispod. Važno je da nakon što napravite promjene kliknete na “save” kako bi spremili svoj odabir, izmjene su moguće neograničeni broj puta ali sve dok ne prođe krajnje vrijeme određeno u pravilima.

JOINT[2]

Za ovu sezonu pripremili smo dvije lige, liga za nagrade i besplatna liga. Ovime smo htjeli sudjelovanje omogućiti svima, pa i onima koji bi igrali samo radi igre same, a nisu zainteresirani za nagrade. Naravno, da bi mogli dodijeliti nagrade potrebna je i uplata kotizacije. Podaci o načinu uplate biti će naknadno postavljeni ali pozivamo svih da se registriraju čim prije. Prilikom registracije svi igrači se svrstavaju u besplatnu ligu, a prilikom uplate se prebacuju u ligu za nagrade. Kotizacija za sudjelovanje će iznositi 40 kn, odnosno 20 kn za prognoziranje sastava i 20 kn za prognoziranje rezultata.

joint2[3]

Naravno, kao i prošle sezone, igramo se u dvije kategorije, pogađanje sastava i pogađanje rezultata. Pregled ljestvica u obije kategorije se vrši jednostavno, odabirom u izborniku koji se nalazi na www.hocuri.com/ranking[4]

joint3[5]

 

 

Pravila

Prognoza sastava

Ono što funkcionira se ne mijenja pa smo tako odlučili zadržati pravila od prošle igre, barem što se tiče prognoze sastava. Bodovanje se vrši na sljedeći način:

– pogođenih svih 11 igrača nosi 5 bodova
– pogođenih 10 igrača nosi 3 boda
– pogođenih 9 igrača nosi 2 boda
– pogođenih 8 igrača nosi 1 bod
– pogođeno manje od 8 igrača nosi 0 bodova

Ako dva ili više igrača imaju isti broj bodova gleda se tko ima više pogođenih 11,10,9 i 8 igrača, redom, ako je i to jednako igra se majstorica tj. prognozira sastav u prvoj sljedećoj službenoj utakmici. U prednosti je onaj tko prvi objavi sastav, sljedeći moraju imati bar jednu izmjenu u sastavu, tj. u majstorici dva igrača ne smiju imati jednak prognozirani sastav.
Mogućnost izbora sastava se zatvara u ponoć na dan prije utakmice.

Prognoza rezultata

Kod rezultata smo zbog veće neizvjesnosti malo modificirali način bodovanja, on sada izgleda ovako:
– točno pogođen rezultat nosi 5 bodova
– točno pogođen tip (1, X, 2) i gol razlika +/- nosi 3 boda
– točno pogođen samo tip (1, X, 2) nosi 2 boda
– promašen tip nosi 0 bodova

U slučaju jednakog broja bodova se prvo gleda razlika stvarne i prognozirane gol razlike (samo +/-) , a ako je i to jednako onda se gleda tko je bliži broju zabijenih golova. Ako ni tada nema pobjednika, a mjesto odlučuje o jednoj od nagrada, igra se majstorica, to jest svi koji su u takvoj situaciji prognoziraju rezultate prve službene utakmice nakon završetka jesenskog dijela prvenstva. Prognoze tu moraju biti međusobno različite, prednost ima onaj koji prvi reagira i zauzme neki rezultat.
Prijave rezultata se zatvaraju 5 minuta prije početka utakmice.

Nagradni fond će ovisiti o ukupnom broju prijavljenih ali smo odlučili da su osigurane minimalne nagrade u obije kategorije (sastav i rezultati) sljedeće:
1. mjesto – original dres HNK Rijeke za sezonu 2014/15
2. mjesto – polo majica HNK Rijeke
3. mjesto – kapa šilterica

Svoje prognoze možete ispuniti već za utakmicu superkupa kada ćemo izvršiti testiranje cijelog sustava, a do službenog početka još ćemo raditi na dotjerivanju i poboljšanjima. Također radimo na još nekim iznenađenjima i igrama kako bi praćenje Rijeke bilo još zanimljivije, o svemu kada dođe vrijeme za to.
Za sva ostala pitanja i nejasnoće posjetite naš forum gdje je na temi JOINT  već 40-ak prijavljenih igrača.
Sretno svima i neka igre počnu!!!

Endnotes:
  1. www.hocuri.com/register: http://www.hocuri.com/register
  2. [Image]: http://www.hocuri.com/wp-content/uploads/2014/07/JOINT.jpg
  3. [Image]: http://www.hocuri.com/wp-content/uploads/2014/07/joint2.jpg
  4. www.hocuri.com/ranking: http://www.hocuri.com/ranking
  5. [Image]: http://www.hocuri.com/wp-content/uploads/2014/07/joint3.jpg

Komentari

komentari

Source URL: http://www.hocuri.com/s-joint-om-u-novu-sezonu/